Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Sezon 2017 u Hanusi 15:02, 04 maj 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Wczoraj wnuk mi kosił trawnik. Jedna praca z mojego grzbietu odpadła. I z tych pomocy jego bardzo się cieszę.

Dziś odpoczywamy - jest zapowiedź dziennego polewania góry. Mam kilka krzaczków truskawkowych.

o!! już kwitną ,U nas dopiero pąki

Fajnego masz tego wnuka ..i w ogrodzie pomoże i coś tam upiecze i może też ugotuje? to taka pochwała od ciotki ogrodowiskowej
Miłkowo - sezon 2016-2022 14:56, 04 maj 2020

Do góry
Susan kończy, w tym roku pobiła rekord

tu zaczynają czarne i Sapporo
oba liliokształtne
potem molinie zasłonią liście, ciemierniki tu skończyły

w środku busz, fatalnie się plewi

Połowa działki - czyli mam powoli dość część II 14:38, 04 maj 2020

Do góry
zawitka napisał(a)

Piękna w tym roku.

Ale cudna... normalnie obsypana kwieciem.
Tu narazie jest ściernisko... 14:33, 04 maj 2020

Do góry
Tak się prezentują z pozostałymi donicami przed wejściem.

Dorzuciłam też rozchodnika Matrona i pomarańczowe dalie, które wysadziłam już dwa miesiące temu. Kształt ma mało foremny bo uszczykiwałam stożki wzrostu żeby poszła w szerz a nie wzwyż. Efektu na razie nie ma, trzeba czekać.
Tu narazie jest ściernisko... 14:30, 04 maj 2020

Do góry
Wyrzuciłam już wcześniejsze tulipany z donic bo wyglądały już marnie. Niech sobie dochodzą w zacisznym miejscu a donice obsadziłam aksamitkami, jeżówkami, trawami i dzwonkami irlandzkimi. Wszystko własnego chowu.

Tu narazie jest ściernisko... 14:27, 04 maj 2020

Do góry
Zakwitły tulipany zakupione na Gardenii o nazwie Wow Blue. Żeby to było takie woow.. to bym nie powiedziała. Niby całkiem ładne, pełne ale płatki zewnętrzne miały być zielone, tak żeby tulipany wyglądały na dwukolorowe. No i większość pąków mi zaschła. Eksperyment średnio udany. No trudno.

Tu narazie jest ściernisko... 14:24, 04 maj 2020

Do góry
Kindzia napisał(a)
Kukliki chodzą za mną ze 3 lata...czas posadzić.
Już rodki? Szybciorem

Kasiu najwcześniejszy rodek już kwitnie w całości od dwóch dni a drugi już prawie. Inne jeszcze się zastanawiają.
Ogród Ani :) 14:23, 04 maj 2020

Do góry
anbu napisał(a)
Wiosna

Aniu, co będzie wokół tej fontanny?
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 14:19, 04 maj 2020

Do góry
Witam,

chcialabym prosic o pomoc w wyborze - jakie krzewy badz drzewa zasadzic jako tlo dla przyszlych nasadzen - gleba gliniasta, strona poludniowa, wietrzna - silne wiatry poludniowo-zachodnie. Za ogrodzeniem jest stary sad, ktorym sasiad sie nie zajmuje .

Moj wstepny project zaklada
1 lawenda wzdluz podjazdu, przy bramie rozaneczniki i kwiaty wiosenne
2) skarpa z lawenda, szalwia, macierzanka, jalowcem green carpet, irga, malymi sosnami
3) prosba o pomoc - myslalam o kilku sliwach wisniowych albo o wiśniach osobliwych, ale obawiam sie jak to bedzie wygladalo przy takiej ilosci
Doradzcie prosze jakie krzewy/drzewa zasadzic na poludniowej granicy dzialki.

Choroby i szkodniki bluszczu, bluszcz - Hedera 14:07, 04 maj 2020

Do góry
Chyba zdjęcia się nie dodały, jeszcze raz spróbuję.
Ogród na glinie 13:53, 04 maj 2020

Do góry
Pisałam że mój jarząb miał mało gron jesienią, ale znalazłam zdjęcie i jesienią wyglądał tak:

Ogród na glinie 13:12, 04 maj 2020

Do góry
Zawilce się rozkręcają.

Basia - Mój Świat 12:47, 04 maj 2020

Do góry
basia3 napisał(a)
Już rośnie

wow robi wrażenie!!!
Sosna - Pinus 12:33, 04 maj 2020

Do góry
Możesz śmiało ciąć tak jak na foto, strzałka pokazuje nowy przewodnik (po wyprostowaniu), wszystkie nowe przyrosty skracasz lub wycinasz i masz gęsty okaz - oczywiście to już systematyczna praca

Do raju daleko - u Ewy 12:28, 04 maj 2020

Do góry
mirkaka napisał(a)
Trawnik jak z rolki położony dywan
Ewo czym masz zadarnione przy azaliach, takie zielone dywaniki?
Rh też już u Ciebie kwitną, też masz takie wczesne

Dziękuję Trawnik jeszcze potrzebuje zagęszczenia. Dopiero co był wertykulowany, ale myślę, że po tych deszczach będzie piękniejszy.
Niestety nie znam nazw tych roślin zadarniających przy azaliach. Sama nie pamiętam, a notes gdzieś mi się podział. Wrzucam zdjęcia może poznasz, a może ktoś podpowie.

Na razie kwitną dwa Rh i jedna azalia

Rozpoznawanie chorób i szkodników 11:40, 04 maj 2020

Do góry
jabłoń libańska - posadzona miesiąc temu
wszystkie młode listki ściemniały i wyglądają jak pomroziło ale przymrozków nie było
widziałam chodzące po niej mrówki
listki zwijają sie i brązowieją

Ogród to moja bajka 11:36, 04 maj 2020

Do góry
Wróciłam.
Droga do spełnienia 11:07, 04 maj 2020

Do góry
royality

klon strzępiastokory

martwi mnie róża dopiero zakupiona i wsadzona ściemniały jej pędy
od dołu puszcza liscie - martwić się?
Kiedyś będzie tu ogród... 10:33, 04 maj 2020

Do góry
Witajcie, mam na imię Kasia. Od lat oglądam Wasze piękne ogrody i marzę o swojej małej przestrzeni do życia. W tamtym roku kupiliśmy z mężem niedużą, 850 metrową działkę, blisko miasta, a jednak w fajnym otoczeniu. Niedaleko mamy las i stawy. Działka jest zarośnięta, nierówna, nieogrodzona i nieuzbrojona W planach mamy doprowadzenie prądu i wody, a także postawienie domku letniskowego, drewnianego. Użytkowalibyśmy go od wiosny do jesieni, a zimą zjeżdżalibyśmy do miasta, mieszkania w bloku. Ale to plany na za jakieś 2 lata. Wcześniej chciała bym doprowadzić teren do ładu. Nie chcę typowego trawniczka, który wymaga masę pracy i wody, Chciała bym osiągnąć taki efekt jak na miejskich podwórkach, myślicie że na moich chwastowisku jest to możliwe?

Marzy mi się, taki trochę wiejsko sielski ogródek, ale czy mi się koncepcja nie zmieni to nie daję głowy

Poradźcie, od czego zacząć. Dodam zdjęcia mojego nieużytku, z tego co zaobserwowałam, jest tam ziemia raczej gliniasta.

Moja działka jest do płotu przy tej budowie. W tle widać las

Tu widok od wjazdu. Działka kończy się przy tym polu. Za linią drzew jest staw.

Połowę działki przez przypadek wykosił nam sąsiad, ale nie mam do niego pretensji, a nawet się cieszę Na tej niewykoszonej mam kilka samosiejek brzózek, rośnie wrotycz, dziurawiec i wiele innych roślin Pomocy, jak zacząć?
Ogrodowe marzenie Mrokasi 10:33, 04 maj 2020

Do góry
I mam pytanie - dwie kosodrzewiny mi rudzieją. Co to może być?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies