Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Od nowa ... na przekór wszystkim 20:33, 07 gru 2015

Do góry
Pierniki postrojone przepięknie - będę się chyba inspirować Twoją fotką
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 20:30, 07 gru 2015

Do góry
Ale kompostownik wypasiony.
Bombki też wg mnie pasują do siebie kolorystycznie.
Ogrodowy song 20:27, 07 gru 2015

Do góry
Wianek kapitalny, to Twoje dzieło?
Ogród z pergolą 20:25, 07 gru 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
a myslisz ze tylko brac czerwone? bo kurcze the fairy tak tu polecana jest rozowa
a z tych co ma ciepłucha nie ma żadnych okrywowych czerwonych..
może kupiłabym gdzie indziej okrywową czerwoną Scarlet Meillandecor - zna ktoś?
na rabate burgunda i chopina- tylko duze są..1-1,2m

The fairy ma na skarpie moja mama od maja tego roku, faktycznie szybko rośnie, długo i obficie kwitnie, tylko jak przekwita to jej kolor robi się taki wypłowiały.
Jeśli nie masz jeszcze dokładnej koncepcji to może wstrzymaj się z tym zakupem, wiem że cena kusi, ale może nie ma co się napalać, żeby potem nie narobić chaosu.
Ogród z pergolą 20:10, 07 gru 2015

Do góry
anna_t napisał(a)

okrywowe najlepsze na skarpę, tylko mam teraz dylemat czy trzymac sie koloru wstawek elewacji czyli czerwień czy nie muszę.
na rabate trawiastą chciałabym dołozyc tez pare krzaczków aby nawiazywały do skarpy bo to obok siebie przecież to tam jakies rabatowe, wielkokwiatowe bym chciała. i też jaki kolor?
a pnace kupiłam new dawn puszcze na wiosne na altane.

Mi tak się od początku nasunęło, żebyś odbierała kolorystycznie do tej czerwieni na elewacji.
Ogród z pergolą 19:52, 07 gru 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja też jestem zielona w kwestii róż - sądzę, że jesteśmy na takim samym poziomie
Te róże co napisałam muszą się po czymś wspinać, u mnie przy tarasie jest pergola, a Ty jednak chyba na okrywowych się skupiasz, tak?

okrywowe najlepsze na skarpę, tylko mam teraz dylemat czy trzymac sie koloru wstawek elewacji czyli czerwień czy nie muszę.
na rabate trawiastą chciałabym dołozyc tez pare krzaczków aby nawiazywały do skarpy bo to obok siebie przecież to tam jakies rabatowe, wielkokwiatowe bym chciała. i też jaki kolor?
a pnace kupiłam new dawn puszcze na wiosne na altane.
Tu ma być ogród :) 17:39, 07 gru 2015

Do góry
kasia_w napisał(a)
Bardzo ladny wianek zrobiłaś

dziękuję Kasiu - już powieszony na drzwiach wejściowych - okres świąteczny został zainaugurowany
Tu ma być ogród :) 17:38, 07 gru 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
też zamierzam iść w tę stronę

czemu mnie to nie dziwi
Tu ma być ogród :) 17:37, 07 gru 2015

Do góry
Konieczki napisał(a)

No właśnie mamy takie same drzwi wejściowe i zachodziłam w głowe jak mocujesz na nich wianek. Będa ostatnio w LM zwórcłam uwagę na haczyki.
Ja wianek powieszę bliżej świąt - w mnie zwyczaj jest że w Wigilię ubieramy dom na święta. Teraz mam wieniec adwentowy (w wersji mini)

Ps. A co to za kropy na schodach?

Jeśli takie same to sprawdź czy nie masz na środku u góry takiej jakby pineski wbitej, bo ja wymyślałam jakby to zamocować, a jak przyszło co do czego to okazało się, że tam coś ala pineska jest - taka pewnie maskownica istniejącej dziurki i na tym zawiesiłam

Kropy to panele gipsowe.

W moich rodzinnych stronach też jest taki zwyczaj, ale choćby z racji tego, że wyjeżdżamy zawsze na święta, to dekorowanie domu od 6 grudnia jest fajnym pomysłem, żeby poczuć też u siebie te święta, bo po 26.12 to już jakoś czar pryska i czeka się na wiosnę.
Tu ma być ogród :) 17:14, 07 gru 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

czy to efekt ostatniego remontu?

ta ściana jest akurat od początku, ale w efekcie remontu szarości przybyło w innych miejscach
Tu ma być ogród :) 17:12, 07 gru 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

i uspakajają wnętrza - przynajmniej ja mam takie odczucia.

czy to efekt ostatniego remontu?
Tu ma być ogród :) 17:11, 07 gru 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
fajne wianki fajna ściana te szarości chwytają za serce

i uspakajają wnętrza - przynajmniej ja mam takie odczucia.
Tu ma być ogród :) 17:09, 07 gru 2015

Do góry
frezja napisał(a)

Małe domki widziałam dzisiaj w LM na stoisku z dekoracjami świątecznymi w cenie ok.6 zł.

do świąt jeszcze trochę czasu, pewnie jeszcze nie raz jakiś świąteczny drobiazg wyląduje w koszyku.
Moja codzienność - ogród Oli 17:03, 07 gru 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
o widać, że nie próżnowałaś dzisiaj - a fotki ogrodu, jakby nie grudzień.

rozruszałam kości od razu mi lepiej
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:54, 07 gru 2015

Do góry
wiadomo było, że dizajnersko będzie!
Moja codzienność - ogród Oli 16:52, 07 gru 2015

Do góry
o widać, że nie próżnowałaś dzisiaj - a fotki ogrodu, jakby nie grudzień.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:46, 07 gru 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Edytko- a zdradzisz jak ty leczysz? co stosujesz i na co?

Malkulinka-dziękuje za pamięć i dobre słowo
jest w stanie juz dobrym jak broi to znaczy że jest z nią ok

O tej porze roku w apteczce mam zawsze Neosine, jakiś syrop przeciwzapalny i syrop prawoślazowy, no i regularnie nubulizacja tym co pisałam wcześniej - zwykle udaje nam się uchronić przed antybiotykami. Chodzimy do takiej lekarki, która też przepisuje je w ostateczności.
Czasem słońce czasem deszcz 16:13, 07 gru 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ale się rozkręciłaś Ewa - ostatni wianek niesamowity - na pewno zapadnie w pamięć bo taki inny niż wszystkie no i do tego na bogato!

Niektóre moje bukszpany też tak mają.

haha na bogato tak naprawdę wersja niskobudżetowa ale dzięki
Ogród z pergolą 14:13, 07 gru 2015

Do góry
anna_t napisał(a)

piękne masz te róże!!! myślisz ze poradziłabym sobie z takimi odmianami jako totalnie zielona?

Ja też jestem zielona w kwestii róż - sądzę, że jesteśmy na takim samym poziomie
Te róże co napisałam muszą się po czymś wspinać, u mnie przy tarasie jest pergola, a Ty jednak chyba na okrywowych się skupiasz, tak?
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 14:09, 07 gru 2015

Do góry
malkul napisał(a)
Konieczki- ja już dwa tyg. walczyłam bez antybiotyku z angina delikatną i niby było już ok. ale jednak gów.....
padła i mus antybiotyk dać

ja poszłam w piątek z małą do poradni po tygodniu leczenia wg mojego uznania i mi lekarka powiedziała, że jak tak dalej pójdzie to będę mogła zasiąść na jej miejscu... ta...
tylko czemu ten kaszel i katar nie chce minąć?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies