Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 17:37, 07 gru 2015

Konieczki napisał(a)

No właśnie mamy takie same drzwi wejściowe i zachodziłam w głowe jak mocujesz na nich wianek. Będa ostatnio w LM zwórcłam uwagę na haczyki.
Ja wianek powieszę bliżej świąt - w mnie zwyczaj jest że w Wigilię ubieramy dom na święta. Teraz mam wieniec adwentowy (w wersji mini)

Ps. A co to za kropy na schodach?

Jeśli takie same to sprawdź czy nie masz na środku u góry takiej jakby pineski wbitej, bo ja wymyślałam jakby to zamocować, a jak przyszło co do czego to okazało się, że tam coś ala pineska jest - taka pewnie maskownica istniejącej dziurki i na tym zawiesiłam

Kropy to panele gipsowe.

W moich rodzinnych stronach też jest taki zwyczaj, ale choćby z racji tego, że wyjeżdżamy zawsze na święta, to dekorowanie domu od 6 grudnia jest fajnym pomysłem, żeby poczuć też u siebie te święta, bo po 26.12 to już jakoś czar pryska i czeka się na wiosnę.
lindsay80 17:38, 07 gru 2015

Kuba napisał(a)
też zamierzam iść w tę stronę

czemu mnie to nie dziwi
lindsay80 17:39, 07 gru 2015

kasia_w napisał(a)
Bardzo ladny wianek zrobiłaś

dziękuję Kasiu - już powieszony na drzwiach wejściowych - okres świąteczny został zainaugurowany
Madzenka 07:00, 09 gru 2015

lindsay80 napisał(a)

Jeśli takie same to sprawdź czy nie masz na środku u góry takiej jakby pineski wbitej, bo ja wymyślałam jakby to zamocować, a jak przyszło co do czego to okazało się, że tam coś ala pineska jest - taka pewnie maskownica istniejącej dziurki i na tym zawiesiłam

Kropy to panele gipsowe.

W moich rodzinnych stronach też jest taki zwyczaj, ale choćby z racji tego, że wyjeżdżamy zawsze na święta, to dekorowanie domu od 6 grudnia jest fajnym pomysłem, żeby poczuć też u siebie te święta, bo po 26.12 to już jakoś czar pryska i czeka się na wiosnę.

Kultywuję ten zwyczaj od kilku lat coby zdążyć sie nacieszyc świętami
W przeciwienstwie do wielu osob uwielbiam magię świąt i zawsze ten czas mi sie dobrze kojarzy.
ren133 08:49, 09 gru 2015

Madzenka napisał(a)

W przeciwienstwie do wielu osob uwielbiam magię świąt i zawsze ten czas mi sie dobrze kojarzy.

Ja też lubię czuć tą atmosferę świąteczną wcześniej ... lubię słuchać piosenek nawiązujących do Świąt, dekorować dom, obmyślać jakie prezenty kupić ...
lindsay80 08:54, 09 gru 2015

Madzenka napisał(a)

Wnętrza zdobią mi wianki, które zrobiłam dla rodzinki, trochę się nimi nacieszę zanim pójdą do nowych właścicieli
Na drzwiach i furtce powiesiłam wianki, ale jakoś na lampki świąteczne nie mam jeszcze ochoty, w moim mieście dosłownie kilka domów na krzyż już udekorowane lampkami, patrze na tą aurę za oknem i jakoś mi to ze sobą kompletnie nie gra, gdyby chociaż jakiś mrozik złapał, to co innego.
A ja wczoraj kamień rozkładałam na rabatach, było tak ciepło, że nawet rękawiczki nie były potrzebne.
lindsay80 08:58, 09 gru 2015

A przed domem

lindsay80 08:59, 09 gru 2015

Ciemierniki - zobaczcie ile ten ma pąków - są cudowne!

siakowa 09:59, 09 gru 2015

lindsay80 napisał(a)
Ciemierniki - zobaczcie ile ten ma pąków - są cudowne!

śicznoty
malkul 10:02, 09 gru 2015

przepiękny ciemiernik!!!!
urzekły mnei wianki w zestawieniu brama drzwi , fajnie wyglądają na tej osi widokowej