Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Zieleń, drewno i antracyt 23:14, 01 maj 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Napracowaliśmy się dzisiaj strasznie, ale nie narzekam. Szklarenka zaczyna nabierać kształtów. Może pojutrze będę mogła się zabrać za przygotowanie ziemi pod pomidory

Noo Psze Pani bardzo bardzo mi się podoba ,cudna szklarenka się szykuje ..ja tu kibicuje bardzo bo wiesz .. moja też się tworzy ..ale wszystko wskazuje na to,że szybciej niż ja posadzisz pomidorki i dobrze, będę miała od kogo odgapiać
Osiedlowy ogródek 23:09, 01 maj 2020

Do góry
Jako że u mnie kompletny brak wyobraźni przestrzennej i muszę mieć wszystko wyrysowane najlepiej w realu, nowa porcja przymiarek

Winogrono będzie miało swoją nową kwaterę bez kamieni po obu stronach wejścia pod balkon

Pod tujami na całej długości od chodnika do aronii będą czarne porzeczki, czerwone na pniu i agrest na pniu

Za drzwiami do ogrodu... 23:08, 01 maj 2020

Do góry
Funkie po deszczu przyśpieszyły

Ogród KasiWB - część II 23:06, 01 maj 2020

Do góry
KasiaWB napisał(a)
A teraz coś co mnie zmroziło i zamieszczam ku przestrodze. Podczas nakładania ziemi do doniczek ... w worku z ziemią znalazłam...turkucia ((
Oczywiście ubiłam. Szybki i silny jest.

Nie spodziewałam się takiego gratisa...
Kasiu jest przerażający, nic dziwnego, że cię zmroziło
Dwa ogrody 23:04, 01 maj 2020

Do góry
Kasya, narcyzy w tym ogrodzie dosadzam co roku. Nie przyrastają Bridal Crown, a nawet jest ich jakby mniej. Pozostałe sobie radzą i kwitną. Trochę może za dużo mam żółtych za szklarnią, ale część przeniosę w przyszłym roku.

O barwinku zdania nie zmienię, jako zadarniacz w róże i byliny zdecydowanie nie. Na łączkę, skarpę, pod drzewa w sadzie - jak najbardziej.
Karolina, wieści maja być poniedziałkowe, wrr.
Mirkaka - narcyzy tak, a z tulipanami u mnie to loteria. W kilku doniczkach w ogóle nie zakwitły, najlepiej mają się jednak te sadzone do gruntu.

Ogród bez reguł 22:59, 01 maj 2020

Do góry
Magara napisał(a)

Nos zatkany, wyłączony z użytkowania
Bułki z połowy przepisu - no super pomysł, ale osiem bułek to na sztuk dwie też za dużo Będę mrozić skoro tak zachwalacie
Toszka pewnie uciekła bo miała dość głupich pytań - nie dziwię Jej się wcale, ale jeżeli to twierdzenie powyżej jest prawdziwe to mi głupio bo też parę razy pytałam
U nas szczęśliwie padało, w nocy wręcz lało, rano lało, potem przerwa do 18 i znowu, teraz cisza, ale jutro ma znowu padać W studni pełno, jutro chyba będę przelewać do rozmaitych pojemników ile się da, zawsze coś na zapas będzie Woda u mnie tania ale wyrzuty sumienia, że się ją leje na rośliny w czasach ogólnej suszy - drogie

P.S. Asia, masz Ty tą wiosnę nacieszającą oczy
To ja się bardzo cieszę Twoim deszczowym szczęściem

Mój ogrodowy pamiętnik 22:53, 01 maj 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)

No pewnie . Teraz wiosną jest żarowiasta.

Slicznie wyglada, zreszta jak wszystko u ciebie

A ten judaszowiec to jaka odmiana jest? Nie przemerza Ci?
Przerabianie ogródka pod swój gust 22:52, 01 maj 2020

Do góry
KasiaBawaria napisał(a)

Kocham bodziszki na tym etapie

Wcale się nie dziwię śliczne mają listki

a jaka to odmiana ? i czy długo kwitnie ? a może jest jakiś bodziszek którego możesz polecić ? szukam długo kwitnącej odmiany do posadzenia owocowym w nóżki
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:48, 01 maj 2020

Do góry

Dorotko - pozdrawiam wiosennie a szczególnie proszę syna pozdrów ode mnie - od "ogrodnika - wojownika"

ps. - przepraszam za wklejenie fotki

To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:47, 01 maj 2020

Do góry
Haniu a moze Ty wiesz, co to za trawka:

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 22:45, 01 maj 2020

Do góry
Na Bukowej 22:44, 01 maj 2020

Do góry
strona poludniowa...czekam az zacznie wszystko rosnac to wszytsko mlode posadzone w zeszłym roku...bez czarny, trawy miskant, liliowce, piwonie, hortensje vanile fraise, miniaturowe róże, i jeszcze inne...serduszka, przed nimi wrzosy..mam jeszcze zachowane etykietki

Wzgórze chaosu 22:41, 01 maj 2020

Do góry
Iwonka napisał(a)
Amanogawa nadal piękna, kalina obok zaraz da popis
Piękne zestawienie roślin. Bardzo lubię kalinę i mam młody krzaczek. Jesienią go przesadziłam w inne miejsce, co prawda przesunął się tylko o 1 metr ale teraz nie będę go tak mocno ciąć. Wcześniej wchodził mi na ścieżkę przy altanie. Nawet się nie zbuntował i zawiązał kwiaty.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:41, 01 maj 2020

Do góry
Wystarczyło trochę deszczu i od razu uaktywniły się chwasty. Plany na kolejne dni, to okancikowanie półksiężyców, ronda, a na końcu rabat wzdłuż ogrodzenia. To pewnie będzie ostatnie odchwaszczanie. Potem rośliny tak się zagęszczą, że chwastów nie będzie widać.

Klon ściętolistny (widoczny między berberysami) ładnie podzielił przestrzeń w ogrodzie.

Po południu zupełnie inny klimat. Brzózka Doorenbos sią zalistkowała. Nareszcie!

Dwa ogrody 22:40, 01 maj 2020

Do góry
Nikito, szafirki mnożą się u mnie, oczywiście najbardziej te szafirowe.
Tych chyba nie pokazywałam

te zakwitły najpóźniej, miniatury botaniczne, właśnie próbuję odszukać nazwę

a tutaj na jednej łodyżce ile widzicie kwiatków?

Kindziu, przyznaję się, narcyzów mam naprawdę dużo, ale oby ich nic nie dopadło, tfu, tfu Właśnie trzeba zacząć ogławianie.

Pokazywałam pierwsze kukliki?
Zszywkowy ogród marzeń :) 22:39, 01 maj 2020

Do góry
Te opóźnione ale ważne że żyją, dobrze ze ich nie wywaliłam. Na końcu moja kokoryczka

Kolorowy ogród do kapitalnego remontu 22:38, 01 maj 2020

Do góry
Zszywkowy ogród marzeń :) 22:35, 01 maj 2020

Do góry
Kontrola kłączy

Serduszka chyba będzie biała ❤️
Na Bukowej 22:31, 01 maj 2020

Do góry
strona wschodnia...tylko tuje..kiedys przed tuje coś posadzę...

Zszywkowy ogród marzeń :) 22:31, 01 maj 2020

Do góry
Wiecie może dlaczego serduszka taka niska? gdy ją kupowałam w zeszłym roku to była wysoka i sam kwiatostan również..

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies