Bede scigac choc mam wrazenie, ze tu za szybko kieruja na operacje.
Ulubiona roslina mojego syna.W zeszlym roku zrobil sadzonki i dosadzil kolejny pasek.I rosna
Buk- zasadzony tutaj zaraz po wprowadzce jako 15 cm sadzonka-obecnie to juz duze drzewo ale przycinane.
biały z niebieski najbardziej mi po głowie chodzi
już mam tam -aż jedną brunerę -jak się zagęści ,to ją podzielę …. i myślałam jeszcze o przetacznikach -bo też mam i już są spore kępy -nadają się na podzielenie
i jeszcze myślałam ,żeby dodać zawilce jesienne -bo też mam białez dalsza widok na nową rabatkę
i dzisiejsze wykopki ten kawałek mam zrobiony ….jeszcze z 35 metrów ….
ręce mnie bolą okropnie ….chyba nie zasnę dziś ….
musiałam ,aż tyle przekopać ,bo tam napchałam warzyw-tyle tego wysiałam ,że mi się w skrzyniach nie pomieściło
Szałwia będzie wyższa, więc wg. mnie bardziej pasuje z tyłu niż z brzegu. Ale może dziewczyny coś innego podpowiedzą!? Hakonki powinny byś w równej odlefłości od brzegu tylko krzywo mi się narysowało
Nad nami ten cały wał chmur przeszedł, nie uroniwszy ani kropli. Aż zazdroszczę
Ja musiałam, no po prostu musiałam dzisiaj wleźć do tunelu i zrobić to, co trzeba przed przyjęciem nowych gości. W środku było chyba z 35C ... więc robiłam tak do pojawienia się pierwszych mroczków w oczach i wyskakiwałam, żeby się schłodzić... I tak kilka razy, do skutku.
I jeszcze powalczyłam z kompostem - bez podlewania nic z tego nie będzie... No popiół zamiast kompostu... Na szczęście znalazłam jeszcze ubiegłoroczną gnojówkę all in one , więc ją wykorzystałam dla poprawy jakości pryzmy