nie chciałam żebyście mi altane przestawiały tylko z rabatami pomogły, bo akurat ty i jankosia mocne w roslinkach jestescie..
pech ze w jakis zlotych podziałach cholerka też!
Ewa zasada zlotego podziału w kwestii ustalania wymiarów rabat to rozumiem ale jak sie to ma do ustawienie altany? wytłumaczysz mi?
niby analityk jestem, matura z matmy zdana ale nie mogę zajarzyć..
Dobre pytanie
Tyły i te rabaty koło domu bym chciała a na razie jak tam jest to wstawie zdjęcie jak będę w domku ale jednym słowem Sajgon mam na tyłach więc czy się wyrobie to nie wiem. Wyjdzie w praniu.
Nudno nie jest ja jakoś wolę mniej gatunków bo lepiej to wszystko ogarnąć. Przy tej rabacie 2 można dać jakieś wyższe piętro też oprócz red barona i carexów u polinki są miskanty
wiesz Ewa dlaczego tak nudno, bo ja sie nie znam jeszcze... mysle ze to bedzie taka baza a z czasem cos tam podosadzam, wymyśle..z waszą pomocą
z różami bylo tak samo, miały być same ze stipa a juz doszła kocimietka, przetacznik, moze naparstnica, ostnica
mam nadzieję ze podpowiecie mi co by jeszcze tam dodać zeby pasowalo i nie bedzie juz nudno
wiesz z tymi 3 szt to tak na oko, pewnie, jeśli wiesz że sie nie zmieszczą to możesz dać 2 i niekoniecznie umbry, bo jak chcesz tam z tylu dac graby pewnie fastigiaty to może tutaj będziesz chciała powtórzyć coś kolumnowego. niewiem, zdecydujesz sama
ja planuje linie proste bo prościej
oto plan
mój pomysł jest taki:
rabata 1 - dwa grujeczniki, pod nimi hortensje np. limki a następnie szałwia i carex jak u Zielonej
rabata 2 - dwa buki dawyck purple, pod nimi red baron i dalej ice dance, coś jak u Polinki