Iwonko, piękna ta rabata! Obłędnie piękna! Zachwyciłam się nią bardzo!
Pamiętam jak pisałaś że eM zazdrosny był o czas poświęcony planowaniu rabat a teraz....proszę....przyjemnie sobie posiedzieć i poczuć się jak w bajce.... pozdrawiam
ta jedna Bonika ma ponad 15 lat i ponad 170 cm wysokości i ja 1,5 metra szerokości, pokłada sie pod ciężarem kwiatów, Myślę, że to że ani na milimetr nie przemarzała przez ostanie zimy stworzyło takiego potwora - bo tnę ją bardzo nisko.
Dziś uświadomiłam sobie, jak istotna jest u mnie różnorodność nasadzeń w ogrodzie. Ja bardzo lubię siedzieć w okolicach tarasu i przednich rabat. Zbyszek dziś usiadł sobie przy ognistej rabacie i powiedział, że jest to najładniejsze miejsce w ogrodzie. Zapytałam się, dlaczego? Bo tam jest dużo kwiatów
Ana, ta obwódka - to bardzo dobry pomysł. Pokazywałam dziś Zbyszkowi, jak można by położyć obrzeże. Najpierw popróbuję zdjąć kamień, zobaczę czy się uda. Byłoby fajnie, gdyby była tylko cegła.
Nina, dyskusja burzliwa, ale pewne rzeczy ładnie się wyklarowały
Gdyby nie fakt, że dyskusja wynikła z pewnego drobiazgu, trwała bym w nieświadomości zmian. Farba akrylowa do drewna dziś kupiona, po niedzieli przemaluję ciurkadełko.