Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 17:52, 25 lip 2015

Do góry
Mala_Mi napisał(a)
Oj tu znów jakaś burza mózgów.. ale za dużo by wgryźć się.. poczekam co w końcu wydumasz statecznie.

Aniu, troszkę szybciej się pisze, trochę wolniej działa
Ale opiszę potem, co wydumałam
Ogródek Iwony 17:51, 25 lip 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Iwonka, a jak zdejmiesz kamień i stwierdzisz, że jednak cegła Ci się nie podoba to co zrobisz?

Wypowiedz się o koncepcj Any

Mirelko, w sprawie fajnej koncepcji Any się wypowiedziałam. Nie wiem, co się stanie, jak się zacznie rozbierać kamień. Zawsze przy takich sprawach jest wiele nieprzewidzianych sytuacji
Ogródek Iwony 17:49, 25 lip 2015

Do góry
babka napisał(a)
Widzę burza mózgów trwa Podoba mi się ten układ, który zaproponowała Ana. I rzeczywiście w tej sytuacji nie trzeba rozbierać donicy, dobrze radzą

Ogródek Iwony 17:47, 25 lip 2015

Do góry
Viola napisał(a)
Iwonko, a ja słaba matematyczka jestem, ale z geometrii zawsze miałam piątkę: więc nie rozumiem tego strachu przed okrągłymi rabatami w nowoczesnych, "geometrycznych" ogrodach. To koło jest figurą podobnie jak kwadrat czy nie jest??? Dobrze zauważyłaś, że u Danusi też są okręgi - przecież możesz zrobić linie proste, a w narożniku właśnie podkreślić ten mur kamienny (czyli donicę) obwódką bukszpanową i to nie w prostokącie czy kwadracie tylko właśnie w wycinku koła !!! Tylko wtedy nie można robić takiego uskoku jak narysowałaś tylko linia musi być prosta od początku do końca tej rabaty To moje pięć groszy Pozdrawiam

Violu, ciekawe podejście do tematu. Tylko obrzeża z betonu - trzeba by je cięć. Bukszpan wkoło donicy jest w wielu pomysłach i mi się podoba
Ogródek Iwony 17:45, 25 lip 2015

Do góry
ana_art napisał(a)
hmmm nabazgrałam co w mojej głowie siedzi
zielone linie to bukszpan, żółte np. jakaś trawka lub coś co będzie rosło za obwódka i będzie wysłaniało donice, czerwone to ciurkadełko,

Ana, dziękuję za pomysł i że ci się chciało malować. Pomysł ciekawy, nad takim rozwiązaniem nie myślałam. Problem tylko z tym, ze fotki przekłąmują perspektywę i chyba przy takim układzie będzie za mało miejsca w przejściu.
Dziś cały dzień patrzę na ten zakątek i chyba się tak nie da ...
Z innej perspektywy jest za mało miejsca.
Ogródek Iwony 17:16, 25 lip 2015

Do góry
szemusia napisał(a)
Też poczytałam i faktycznie masz nad czym myśleć
Teraz mysisz się przespać z pomysłami

Przespałam się. Nawet odbyłam wstępną rozmowę z M. Efekt - kupiona szara farba do ciurkadełka. Odcień z mieszalnika. Wymieniać nie będę, bo siem nie da. Mam nadzieję, ze będzie lepiej. Dziś padało, wiec malowanie po niedzieli.

Reszta chwilowo bez odzewu. Na hasło rozbierania donicy Zbyszek powiedział, że mam zaprosić chętnych do pomocy
Chyba tylko zdejmę kamień w przypływie weny. Jeśli się da
Ogród tworzony z pasją 15:33, 25 lip 2015

Do góry
Przykro mi. U mnie burza przeszła bokiem. Ale deszczyk popadał.
W kamiennym kręgu od początku 10:54, 25 lip 2015

Do góry
Ja muszę koniecznie dokupić lilii. Są cydne
Czasem słońce czasem deszcz 08:53, 25 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Za to ja swoje muszę na froncie odchudzić. Dlatego proszę o fotki poglądowe. Może też być fotka fragmentu projektu, jeśli łaska

nie wiem czy te zdjęcia będą pomocne, ale jeśli tak- proszę

te rabaty są ciągle nieskończone, nie ma stożków, chcę inaczej porozkłądać carexy, zresztą widać jeden jeszcze w doniczce a na koniec trzeba zamienić korę na żwirek, dlatego nie lubię ich pokazywać
Do raju daleko - u Ewy 00:24, 25 lip 2015

Do góry
Ewa777 napisał(a)

A ja liczyłam, że mi wytłumaczysz

Jak pojmę, to wytłumaczę. Może zdążę przez twój urlop
Czasem słońce czasem deszcz 00:23, 25 lip 2015

Do góry
Za to ja swoje muszę na froncie odchudzić. Dlatego proszę o fotki poglądowe. Może też być fotka fragmentu projektu, jeśli łaska
Do raju daleko - u Ewy 23:46, 24 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ja zgłębiałam zasadę trójkąta. Nie do końca zakodowałam. Ale chyba w pionie też to się tyczy.

A ja liczyłam, że mi wytłumaczysz
Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku 23:11, 24 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Ola, nadrobiłam zaległości
Masz śliczny, klimatyczny tarasik z pięknym widokiem. Trawki fajnie tam będą wyglądać Dobranoc

Dobry wieczór Dziś tarasik z perspektywy leżaczka

inag napisał(a)
Pięknie! Jak z katalogu!
Szkoda tylko, że tak zostały spakowane... wystarczyła odrobina chęci i można było zrobić wysoki karton by nie łamać roślin. Ja nie miałabym sumienia w taki sposób pakować pięknych roślin...

Szkoda, przyznaję że jestem trochę rozczarowana bo wybrałam szkółkę, która jest tak wychwalana ale sadzonki całkiem fajne

jazzy napisał(a)

A to jeśli tak, to jednak mam gracki uff

Ja też ale ale, gdzie Ty masz swoje, chowasz przed światem ?!!
Poka i to już !!

waldek727 napisał(a)

Nieeeeee no, bez przesady.
Ja bym je posadził max co 46,5 cm

http://www.vmvj.fr/wp-content/uploads/172560.jpg

Wiedziałam, wiedziałam że skopię ten projekt a coś mi mówiło żeby dać gęściej ... Jakoś będę musiała nauczyć się z tym żyć
A serio to chodziło mi o odległość od wjazdu gdzie każde 10cm ma znaczenie

siakowa napisał(a)

hahahahaha
Olu bardzo mi się podoba klimat jaki tworzysz w ogródku

Kaśka miło mi bardzo, uczę się od najlepszych

leon60 napisał(a)
Olu pięknie z grackami ! a jukka może zostać póki co

No też tak uważam a jak się rozrosną wysadzę ją, dla mnie to minuta osiem

07_Rene napisał(a)

piękna inspiracja
u Ciebie jak się rozrosnie będzie ten sam efekt.
sąsiedzi już zazdroszczą.?

Narazie sąsiedzi słyszą tylko jak przewalam kamulce wte i wewte Czasem cię zastanawiam co sobie myslą : A inspracja cudowna, na moich piaskach efekt niemożliwy do uzyskania
PS. Róże dziś czyściutkie

Tess napisał(a)
Grackami się przestań stresować.
Wsadzone, teraz tylko nie zalać albo nie przesuszyć i dadzą radę. Wydaje mi się mało prawdopodobne, aby w tym roku jakoś więcej "nabrały ciała", ale w przyszłym roku przyrost już będzie widoczny.

Wiem, że jukki na O. nie są cenione (ba, sama wywaliłam je z ogrodu po wejściu na O.), ale jeśli je lubisz (ja lubię bardzo) zostaw. Dobrze się już obecnie komponuje. A jak trawy się rozrosną, będzie świetnie. Bo właśnie wysokie trawy swoją lekkością przełamują "ciężkawość" jukk.
A Toszka swego czasu radziła - nie pamiętam, komu - że do jukki można dodać kule bukszpanowe - będzie nowocześnie i elegancko.

Proszę na pw info, gdzie nie kupować.

Tessiu Jukki lubię bardzo a w moim księżycowym krajobrazie wpasowały się myślę idealnie Rzeczywiście interesujące może być połączenie z ich z kulkami buksowymi. Inspiracja do przemyślenia Narazie zgadzają się z trawkowym sąsiedztwem i niech tak zostanie jak najdłużej

LewOgrodowy napisał(a)

Gracillimus ma jeden jasny pasek biegnący przez środek, a Morning Light ma dodatkowo jasne obrzeża. : )

No i teraz muszę chyba zwrócić honor szkółce, którą posądziłam o pomyłkę. Kajam się

Trawka, którą podejrzewałam, że nie jest a chyba jednak jest grackiem:

A to ML :

Zmylił mnie też pokrój tej trawki, jest niska i bardzo rozłożysta. Może to kwestia stanowiska ?
A to nowy połamaniec:

ewa004 napisał(a)
Śliczny ,klimatyczny tarasik .
A Gracki ....tam jest ich miejsce

Mówisz ? Pomału oswajam się z nimi

Ewkakonewka napisał(a)
Fajny pomysł z grackami

Gdyby nie O. nigdy bym na to nie wpadła

malkul napisał(a)

będzie idealnie z nimi
śliczny tarasik

Gosiu, gdyby jeszcze całą resztę szło zmienić ale... jak się nie ma co się lubi ... Inspirujesz i motywujesz kobieto nie tylko mnie

Kuba napisał(a)
Z gracillimusami o niebo lepiej, a teraz pokaź gdzie przesadziłaś carexy

Jeśli nawet źle to wygląda to nikt nie namówi mnie na wysadzenie ich stamtąd. Wszystkie paznokcie pałamałam przy zdejmowaniu ponad 20cm warstwy kamlotów

Czasem słońce czasem deszcz 23:02, 24 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Proszę o więcej fotek z frontu.

trudne zadanie, ale spróbuję może jutro
zaznaczam że rozczarowanie może być spore, bo ciągle jeszcze rabaty niedorobione
Ogródek Iwony 22:48, 24 lip 2015

Do góry
Iwonko, ja mam 4 molinie na rabacie przytarasowej. Zastanawiałam się, czy to dla nie dobre miejsce? Może jej będzie lepiej przy ciurkadełku?
W ogródku Iwony 22:27, 24 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Co masz podsadzone z przodu rabaty?

Iwonko, napisałam u ciebie
Ogrodowe przygody 22:25, 24 lip 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Iwonko, jak to jest z sadzeniem róż w sąsiedztwie hortensji?
Lubią różne podłoże. Jak sobie z tym radzisz ?

Hmmm na razie rosną obok siebie, zobaczymy jak się to rozwinie.
Hortensja jest posadzona od róży ok 80 cm albo więcej tylko hortka dużo miejsca zajmuje. Każdą podlewam swoim nawozem.
Czasem słońce czasem deszcz 21:59, 24 lip 2015

Do góry
Proszę o więcej fotek z frontu.
Ogrodowe przygody 21:53, 24 lip 2015

Do góry
Iwonko, jak to jest z sadzeniem róż w sąsiedztwie hortensji?
Lubią różne podłoże. Jak sobie z tym radzisz ?
Do raju daleko - u Ewy 21:51, 24 lip 2015

Do góry
Ja zgłębiałam zasadę trójkąta. Nie do końca zakodowałam. Ale chyba w pionie też to się tyczy.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies