Przeglądam Twój wątek od kilku dni i jestem zachwycona zmianami w Twoim przedogródku. Od pewnego czasu szukam inspiracji dla mojej rabatki przed domem - i znalazłam ją u Ciebie. Nie sądziłam, że posadzę kiedyś u siebie róże, a jednak te Twoje bardzo mi się spodobały. Już doczytałam, że to św. Tereska z Lisieux, ale czy mogłabym się dowiedzieć gdzie kupowałaś takie piękne sadzonki?
dylematy różankowe przeczytałam - nie taki diabeł straszny a wszystko co zostało napisane to dobre rady, sęk w tym, ze wiśta wio łatwo powiedzieć - ja z różanką wożę się 5 rok i cały czas coś zmieniam . trzymam kciuki za pomysły i wykonanie
Gosiu, chcę się zabrać za tę rabatkę i zrobię ją tak jak radzisz Ale mam pytania:
1.Jaką rozplenicę masz na myśli?
2. Na pergoli ma się wspinać Eden rose, czyli dobrze, żeby nie zasłaniały jej rozlpenice i jeżówki? czy to nie przeszkadza?
3. Zapomniałam, że mam tam jeszcze 2 liatry kłosowe fioletowe. Gdzie byś je dała?
3. O szałwiach nic nie napisałaś - zostawić, czy przenieść?
Wrzucam zdjęcie dla przypomnienia. Conica wyleci i ten brzydki cyprysik też pójdzie out. Za nią rośnie piwonia różowa.