Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Do raju daleko - u Ewy

Do raju daleko - u Ewy

Basinkowo 23:36, 24 lip 2015

Przeglądam Twój wątek od kilku dni i jestem zachwycona zmianami w Twoim przedogródku. Od pewnego czasu szukam inspiracji dla mojej rabatki przed domem - i znalazłam ją u Ciebie. Nie sądziłam, że posadzę kiedyś u siebie róże, a jednak te Twoje bardzo mi się spodobały. Już doczytałam, że to św. Tereska z Lisieux, ale czy mogłabym się dowiedzieć gdzie kupowałaś takie piękne sadzonki?
Ewa777 23:43, 24 lip 2015

Hana75 napisał(a)

Witaj Ewo,
a to ci numer ja moją przeniosłam z cienia na słońce i pierwszy raz ładnie się rozrosła i pierwszy raz kwitnie Fakt zima była wyjątkowo łagodna.

Pozdrawiam, Hania
Zapraszam do mnie

Witaj, Haniu
Ogrodowe są do cienia i półcienia U mnie na słońcu ładnie rosły, ale słabo kwitły.
Ewa777 23:46, 24 lip 2015

Iwk4 napisał(a)
Ja zgłębiałam zasadę trójkąta. Nie do końca zakodowałam. Ale chyba w pionie też to się tyczy.

A ja liczyłam, że mi wytłumaczysz
Ewa777 23:52, 24 lip 2015

Basinkowo napisał(a)
Przeglądam Twój wątek od kilku dni i jestem zachwycona zmianami w Twoim przedogródku. Od pewnego czasu szukam inspiracji dla mojej rabatki przed domem - i znalazłam ją u Ciebie. Nie sądziłam, że posadzę kiedyś u siebie róże, a jednak te Twoje bardzo mi się spodobały. Już doczytałam, że to św. Tereska z Lisieux, ale czy mogłabym się dowiedzieć gdzie kupowałaś takie piękne sadzonki?

Basiu, bardzo mi miło, że znalazłaś inspirację u mnie
Wysłałam Ci informację o zakupach na pw
Basinkowo 00:12, 25 lip 2015

Baaardzo dziękuję za wiadomość na pw . Przeczytałam i jutro zabieram się za zamawianie. Będą u mnie duże zmiany. Pozdrawiam i życzę kolorowych snów.
Iwk4 00:24, 25 lip 2015

Ewa777 napisał(a)

A ja liczyłam, że mi wytłumaczysz

Jak pojmę, to wytłumaczę. Może zdążę przez twój urlop
makkasia 07:20, 25 lip 2015

Ewa777 napisał(a)
Kasiu, myślę, że to pączki kwiatowe, bo są takie z meszkiem, a liściowe takie nie były Miałam właśnie do Ciebie napisać pytanie, czy u Ciebie też się tworzą. Trzeba zapytać jeszcze kogoś, ale nie pamiętam, kto kupił. Fajnie będziemy miały drugie kwitnienie

Przed różami rośnie berberys bagatelle

A to ja nie mam pączków z meszkiem u mnie To Pewnie Genie na razie w korzeń idzie
makkasia 07:46, 25 lip 2015

dylematy różankowe przeczytałam - nie taki diabeł straszny a wszystko co zostało napisane to dobre rady, sęk w tym, ze wiśta wio łatwo powiedzieć - ja z różanką wożę się 5 rok i cały czas coś zmieniam . trzymam kciuki za pomysły i wykonanie
Ewa777 11:34, 25 lip 2015

malgorzata_szewczyk napisał(a)
Kule z przodu i lawenda między nimi aby stworzyć ramę. Jeżówki na tyłach bo najwyższe ale rozrzucone. Między nimi posadź jeszcze rozplenicę jak nie ma u ciebie to skoczymy u nas na szkółki jak będziesz Jeżówki w rozplenicach to boski widok.
Przed rozplenicami i jeżówkami krwawnice i jarzmianki ale jeden kolorek po dwie sztuki razem a między nimi red barony tak ciut za buksikami ale żeby je było widać w przerwach między nimi.

Tu masz buksy jako ramkę. Inspiracja od Irenki

Jak dokupisz jeszcze lawendy możesz zrobić większe przerwy i między buksy wsadzić.
Buksik, lawenda, buksik, lawenda

Gosiu, chcę się zabrać za tę rabatkę i zrobię ją tak jak radzisz Ale mam pytania:
1.Jaką rozplenicę masz na myśli?
2. Na pergoli ma się wspinać Eden rose, czyli dobrze, żeby nie zasłaniały jej rozlpenice i jeżówki? czy to nie przeszkadza?
3. Zapomniałam, że mam tam jeszcze 2 liatry kłosowe fioletowe. Gdzie byś je dała?
3. O szałwiach nic nie napisałaś - zostawić, czy przenieść?

Wrzucam zdjęcie dla przypomnienia. Conica wyleci i ten brzydki cyprysik też pójdzie out. Za nią rośnie piwonia różowa.
Agatek 15:01, 25 lip 2015

Ależ masz dużo hortensji
a czy one nadają się na kwiat cięty?