Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Moja walka z wiatrakami czyli kamieniołom trochę z przypadku

Tess 08:55, 24 lip 2015

Grackami się przestań stresować.
Wsadzone, teraz tylko nie zalać albo nie przesuszyć i dadzą radę. Wydaje mi się mało prawdopodobne, aby w tym roku jakoś więcej "nabrały ciała", ale w przyszłym roku przyrost już będzie widoczny.

Wiem, że jukki na O. nie są cenione (ba, sama wywaliłam je z ogrodu po wejściu na O.), ale jeśli je lubisz (ja lubię bardzo) zostaw. Dobrze się już obecnie komponuje. A jak trawy się rozrosną, będzie świetnie. Bo właśnie wysokie trawy swoją lekkością przełamują "ciężkawość" jukk.
A Toszka swego czasu radziła - nie pamiętam, komu - że do jukki można dodać kule bukszpanowe - będzie nowocześnie i elegancko.

Proszę na pw info, gdzie nie kupować.
LewOgrodowy 09:15, 24 lip 2015

babka napisał(a)
No to co ja w takim razie mam ??

Gracillimus ma jeden jasny pasek biegnący przez środek, a Morning Light ma dodatkowo jasne obrzeża. : )
ewa004 13:24, 24 lip 2015

Śliczny ,klimatyczny tarasik .
A Gracki ....tam jest ich miejsce
Ewkakonewka 20:20, 24 lip 2015

Fajny pomysł z grackami
malkul 20:22, 24 lip 2015

waldek727 napisał(a)

Nieeeeee no, bez przesady.
Ja bym je posadził max co 46,5 cm

http://www.vmvj.fr/wp-content/uploads/172560.jpg

a ja myślę że jednak optymalnie byłoby 46,0025154
malkul 20:23, 24 lip 2015

babka napisał(a)
A oto moje gracki po przejściach:

będzie idealnie z nimi
śliczny tarasik
Kuba 20:42, 24 lip 2015

Z gracillimusami o niebo lepiej, a teraz pokaź gdzie przesadziłaś carexy
babka 23:11, 24 lip 2015

Iwk4 napisał(a)
Ola, nadrobiłam zaległości
Masz śliczny, klimatyczny tarasik z pięknym widokiem. Trawki fajnie tam będą wyglądać Dobranoc

Dobry wieczór Dziś tarasik z perspektywy leżaczka

inag napisał(a)
Pięknie! Jak z katalogu!
Szkoda tylko, że tak zostały spakowane... wystarczyła odrobina chęci i można było zrobić wysoki karton by nie łamać roślin. Ja nie miałabym sumienia w taki sposób pakować pięknych roślin...

Szkoda, przyznaję że jestem trochę rozczarowana bo wybrałam szkółkę, która jest tak wychwalana ale sadzonki całkiem fajne

jazzy napisał(a)

A to jeśli tak, to jednak mam gracki uff

Ja też ale ale, gdzie Ty masz swoje, chowasz przed światem ?!!
Poka i to już !!

waldek727 napisał(a)

Nieeeeee no, bez przesady.
Ja bym je posadził max co 46,5 cm

http://www.vmvj.fr/wp-content/uploads/172560.jpg

Wiedziałam, wiedziałam że skopię ten projekt a coś mi mówiło żeby dać gęściej ... Jakoś będę musiała nauczyć się z tym żyć
A serio to chodziło mi o odległość od wjazdu gdzie każde 10cm ma znaczenie

siakowa napisał(a)

hahahahaha
Olu bardzo mi się podoba klimat jaki tworzysz w ogródku

Kaśka miło mi bardzo, uczę się od najlepszych

leon60 napisał(a)
Olu pięknie z grackami ! a jukka może zostać póki co

No też tak uważam a jak się rozrosną wysadzę ją, dla mnie to minuta osiem

07_Rene napisał(a)

piękna inspiracja
u Ciebie jak się rozrosnie będzie ten sam efekt.
sąsiedzi już zazdroszczą.?

Narazie sąsiedzi słyszą tylko jak przewalam kamulce wte i wewte Czasem cię zastanawiam co sobie myslą : A inspracja cudowna, na moich piaskach efekt niemożliwy do uzyskania
PS. Róże dziś czyściutkie

Tess napisał(a)
Grackami się przestań stresować.
Wsadzone, teraz tylko nie zalać albo nie przesuszyć i dadzą radę. Wydaje mi się mało prawdopodobne, aby w tym roku jakoś więcej "nabrały ciała", ale w przyszłym roku przyrost już będzie widoczny.

Wiem, że jukki na O. nie są cenione (ba, sama wywaliłam je z ogrodu po wejściu na O.), ale jeśli je lubisz (ja lubię bardzo) zostaw. Dobrze się już obecnie komponuje. A jak trawy się rozrosną, będzie świetnie. Bo właśnie wysokie trawy swoją lekkością przełamują "ciężkawość" jukk.
A Toszka swego czasu radziła - nie pamiętam, komu - że do jukki można dodać kule bukszpanowe - będzie nowocześnie i elegancko.

Proszę na pw info, gdzie nie kupować.

Tessiu Jukki lubię bardzo a w moim księżycowym krajobrazie wpasowały się myślę idealnie Rzeczywiście interesujące może być połączenie z ich z kulkami buksowymi. Inspiracja do przemyślenia Narazie zgadzają się z trawkowym sąsiedztwem i niech tak zostanie jak najdłużej

LewOgrodowy napisał(a)

Gracillimus ma jeden jasny pasek biegnący przez środek, a Morning Light ma dodatkowo jasne obrzeża. : )

No i teraz muszę chyba zwrócić honor szkółce, którą posądziłam o pomyłkę. Kajam się

Trawka, którą podejrzewałam, że nie jest a chyba jednak jest grackiem:

A to ML :

Zmylił mnie też pokrój tej trawki, jest niska i bardzo rozłożysta. Może to kwestia stanowiska ?
A to nowy połamaniec:

ewa004 napisał(a)
Śliczny ,klimatyczny tarasik .
A Gracki ....tam jest ich miejsce

Mówisz ? Pomału oswajam się z nimi

Ewkakonewka napisał(a)
Fajny pomysł z grackami

Gdyby nie O. nigdy bym na to nie wpadła

malkul napisał(a)

będzie idealnie z nimi
śliczny tarasik

Gosiu, gdyby jeszcze całą resztę szło zmienić ale... jak się nie ma co się lubi ... Inspirujesz i motywujesz kobieto nie tylko mnie

Kuba napisał(a)
Z gracillimusami o niebo lepiej, a teraz pokaź gdzie przesadziłaś carexy

Jeśli nawet źle to wygląda to nikt nie namówi mnie na wysadzenie ich stamtąd. Wszystkie paznokcie pałamałam przy zdejmowaniu ponad 20cm warstwy kamlotów

babka 23:43, 24 lip 2015

Mój mały świat dziś z perspektywy leżaczka

nieogolone kulki czekają na swoją kolej

babka 23:44, 24 lip 2015

Pora na Frappe :0

... i na coś więcej