Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogród z pergolą 20:02, 16 lis 2015

Do góry
Te Carexy ma sama Szefowa, Tess tez ma dorodne okazy wiec możesz popytać. Ja tez je mam, ale to będzie ich pierwsza zima. Mogę Ci je na ten moment porównać z Haconechloa - ona teraz zbrazowiala, a Carex taki jak był w sezonie. Najgorzej będzie wczesna wiosna, po obcięciu przez jakiś czas będzie nieciekawy, aż wypuści nowe liscie
Ogród z pergolą 19:49, 16 lis 2015

Do góry
lindsay80 dziekuję też myślałam o tym miskacie za rodki dać i tak się to chyba skończy mam nadzieje że ta mała ilość słońca nie będzie mu przeszkadzać.
a carex do oczka w kostce bardzo ładny, mało spotykany na tym forum więc nie znałam. wiesz może jak on się prezentuje w zimne pory roku?
Ogród z pergolą 18:18, 16 lis 2015

Do góry
anna_t napisał(a)

muszę tam coś dosadzić na wiosnę, ta żurawka też do przesadzenia, doradzicie mi co?to północ, cień totalny

Jak nie limonkowe żurawki to może carex Elata Aurea? - warunki tam miałaby odpowiednie i też rozświetlą to miejsce.
Ogród z pergolą 18:16, 16 lis 2015

Do góry
A może Aniu takie zestawienie by Ci się podobało (zdjęcie od Domi): za rodkami Variegatusy, a przed Carex Ptasie Łapki czy Snowline - między RH a serbami masz chyba sporo miejsca.

Tu ma być ogród :) 17:53, 16 lis 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Nawodnienie bomba ale fajnie do pytam o szczególy wiosna ogrodzenia faktycznie podobne jeszcze raz Ci dziękuje za pomoc w doborze daszkow

Varigatusy posadzilam Edytko od strony sąsiadki wspomina lam Ci ze tam chce dokupić jeszcze no a teraz nie muszę jeśli przyjedziesz wiosną to możemy podzielić moje olbrzymy

Jola, gdybyś nie miała gdzie ich pomieścić to bym odkupiła
Wymyśliłam sobie jeszcze miejsce gdzie wiosną dosadze Variegatusy, ale Twoich piękności nie osmielilabym się tykac - właśnie takie wielkie robią efekt.
Mów mi tylko jak gdzieś spotkasz ładne okazy, bo Ty bywasz w innych szkółkach niż ja

Tu ma być ogród :) 15:47, 16 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Czyli może być pod zadaszeniem

Cała ta nasza machineria wygląda tak.

Tu ma być ogród :) 10:35, 16 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

W tym przypadku rację ma, ale żeby zawsze, tu bym się kłóciła

Czyli może być pod zadaszeniem
Tu ma być ogród :) 10:30, 16 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Do końca tygodnia jeszcze powyżej 15 C ma być.
Podnieś ostrze kosiarki i koś, wczoraj Sebek pisał, że też jeszcze kosił trawnik.

Jeśli pogoda będzie sprzyjać to skoszę Wczoraj padało u mnie przez cały dzień.
Tu ma być ogród :) 09:59, 16 lis 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Pkt 1.
-Mężczyzna ma zawsze rację.
Pkt 2.
-Jak nie ma racji, to patrz pkt 1.

W tym przypadku rację ma, ale żeby zawsze, tu bym się kłóciła
Tu ma być ogród :) 09:50, 16 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

eM zaczął mi coś osatnio o pompie marudzić ... i wymyslił sobie dla niej miejsce w garażu (swoim na szczęście) ... ja mu na to, że studni wewnątrz to się nie buduje ... ale jak czytam, że całe oprzyrządowanie u Ciebie jest w pomieszczeniu to może jednak on ma rację?

Na pewno taki układ musi być w jakimś pomieszczeniu.
Chodzi o to, że na razie korzystacie z wodociągu, a chcecie własną studnię zrobić, tak?
Tu ma być ogród :) 09:45, 16 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Zaczęło się od tego, że eM przy pomocy programu na stronie internetowej jednego z producentów nawadniania zrobił projekt, potem go konsultował z osobą z firmy gdzie kupowaliśmy wszystkie akcesoria.
Wywierciliśmy studnie, serce całego systemu, czyli pompa i cała reszta są w domku ogrodnika, obsłużenie rabat po obwodzie działki było proste.
Ponieważ nie planowaliśmy nawadniania wcześniej, były obawy, że trzeba będzie robić podkopy pod kostką brukową, żeby dotrzeć do rabat wokół domu, ale udało się wykorzystać przepusty do odwodnienia domu i w tych miejscach przejść z linią w każde wymagane miejsce.
Wszystko wymyślił i opracował eM, nie mając wcześniej żadnego doświadczenia w tym temacie, opierając się na wiedzy, którą zdobył z internetu, także z wątków i artykułów na Ogrodowisku.

eM zaczął mi coś osatnio o pompie marudzić ... i wymyslił sobie dla niej miejsce w garażu (swoim na szczęście) ... ja mu na to, że studni wewnątrz to się nie buduje ... ale jak czytam, że całe oprzyrządowanie u Ciebie jest w pomieszczeniu to może jednak on ma rację?
Tu ma być ogród :) 09:44, 16 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Moja trochę wysoka jest ... może też przydałoby się ostatni raz kosiarkę uruchomić?

Do końca tygodnia jeszcze powyżej 15 C ma być.
Podnieś ostrze kosiarki i koś, wczoraj Sebek pisał, że też jeszcze kosił trawnik.
Tu ma być ogród :) 09:43, 16 lis 2015

Do góry
anna_t napisał(a)
ja też chętnie poczytam

Aniu, tak jak napisałam Ewie, nawadnianie robione własnymi siłami, podpytywałam też dziewczyn, które działały w tym temacie przede mną, np. Reni (ren133) - nie jest to nic skomplikowanego, jak się robi samemu koszty też są do przełknięcia, o korzyściach nawet nie wspominam - przy takim suchym lecie jak było, nawadnianie to zbawienie.
Tu ma być ogród :) 09:42, 16 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

To było ostatnie koszenie, takie porządkujące, trawy mało co w koszu, ale liście przy okazji zebrane.

Moja trochę wysoka jest ... może też przydałoby się ostatni raz kosiarkę uruchomić?
Tu ma być ogród :) 09:37, 16 lis 2015

Do góry
frezja napisał(a)

Powiedz coś więcej o tej linii...chciałabym najprostsze z możliwych rozwiązań..

Zaczęło się od tego, że eM przy pomocy programu na stronie internetowej jednego z producentów nawadniania zrobił projekt, potem go konsultował z osobą z firmy gdzie kupowaliśmy wszystkie akcesoria.
Wywierciliśmy studnie, serce całego systemu, czyli pompa i cała reszta są w domku ogrodnika, obsłużenie rabat po obwodzie działki było proste.
Ponieważ nie planowaliśmy nawadniania wcześniej, były obawy, że trzeba będzie robić podkopy pod kostką brukową, żeby dotrzeć do rabat wokół domu, ale udało się wykorzystać przepusty do odwodnienia domu i w tych miejscach przejść z linią w każde wymagane miejsce.
Wszystko wymyślił i opracował eM, nie mając wcześniej żadnego doświadczenia w tym temacie, opierając się na wiedzy, którą zdobył z internetu, także z wątków i artykułów na Ogrodowisku.
Tu ma być ogród :) 09:32, 16 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

może Ty też Ewa w tej innej strefie mieszkasz

u mnie 6b..są chyba lepszecyknę foty po południu,jak przestanie padać..
Tu ma być ogród :) 09:27, 16 lis 2015

Do góry
frezja napisał(a)

u mnie też kwitnienie szałwii...zresztą nieprzerwanie trwa)

może Ty też Ewa w tej innej strefie mieszkasz
Tu ma być ogród :) 09:26, 16 lis 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Szałwię obetnij gdy będzie brzydka. Ja po przekwitnieciu obcinam ja na króciutko, wiosna nie mam przy niej juz roboty tylko czekam na jej start

Już bym ją najchętniej uciachała, ale poczekam, na kilka bezdeszczowych dni i wtedy to zrobię.
Tu ma być ogród :) 09:25, 16 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Jeszcze kosicie trawnik?

To było ostatnie koszenie, takie porządkujące, trawy mało co w koszu, ale liście przy okazji zebrane.
Moja codzienność - ogród Oli 14:09, 15 lis 2015

Do góry
dorciabe napisał(a)
Ola pięknie, nawet z szopką

elzbieta_g napisał(a)
z lupą liści szukałam...nie znalazłam mając taki ogród kto by zwracał uwagę na okna...znając Twoją perfekcje to chyba tylko jedna plamka od muchy by się znalazła Twoja maluśka szopka przy mojej mega stodole to pikuś

lindsay80 napisał(a)
No wszystko jak z obrazka - w który kącik się nie spojrzy to nieprzyzwoicie pięknie, czysto - perfekcyjnie!

Kacha123 napisał(a)
Jestem zauroczona Twoim ogrodem w każdej odsłonie Pozdrawiam

zawstydzacie mnie, nigdy nie wiem co powiedzieć dziękuję pięknie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies