Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

ren133 09:45, 16 lis 2015

lindsay80 napisał(a)

Zaczęło się od tego, że eM przy pomocy programu na stronie internetowej jednego z producentów nawadniania zrobił projekt, potem go konsultował z osobą z firmy gdzie kupowaliśmy wszystkie akcesoria.
Wywierciliśmy studnie, serce całego systemu, czyli pompa i cała reszta są w domku ogrodnika, obsłużenie rabat po obwodzie działki było proste.
Ponieważ nie planowaliśmy nawadniania wcześniej, były obawy, że trzeba będzie robić podkopy pod kostką brukową, żeby dotrzeć do rabat wokół domu, ale udało się wykorzystać przepusty do odwodnienia domu i w tych miejscach przejść z linią w każde wymagane miejsce.
Wszystko wymyślił i opracował eM, nie mając wcześniej żadnego doświadczenia w tym temacie, opierając się na wiedzy, którą zdobył z internetu, także z wątków i artykułów na Ogrodowisku.

eM zaczął mi coś osatnio o pompie marudzić ... i wymyslił sobie dla niej miejsce w garażu (swoim na szczęście) ... ja mu na to, że studni wewnątrz to się nie buduje ... ale jak czytam, że całe oprzyrządowanie u Ciebie jest w pomieszczeniu to może jednak on ma rację?
lindsay80 09:50, 16 lis 2015

ren133 napisał(a)

eM zaczął mi coś osatnio o pompie marudzić ... i wymyslił sobie dla niej miejsce w garażu (swoim na szczęście) ... ja mu na to, że studni wewnątrz to się nie buduje ... ale jak czytam, że całe oprzyrządowanie u Ciebie jest w pomieszczeniu to może jednak on ma rację?

Na pewno taki układ musi być w jakimś pomieszczeniu.
Chodzi o to, że na razie korzystacie z wodociągu, a chcecie własną studnię zrobić, tak?
waldek727 09:51, 16 lis 2015

ren133 napisał(a)

Pkt 1.
-Mężczyzna ma zawsze rację.
Pkt 2.
-Jak nie ma racji, to patrz pkt 1.
lindsay80 09:59, 16 lis 2015

waldek727 napisał(a)

Pkt 1.
Pkt 2.

W tym przypadku rację ma, ale żeby zawsze, tu bym się kłóciła
ren133 10:30, 16 lis 2015

lindsay80 napisał(a)

Do końca tygodnia jeszcze powyżej 15 C ma być.
Podnieś ostrze kosiarki i koś, wczoraj Sebek pisał, że też jeszcze kosił trawnik.

Jeśli pogoda będzie sprzyjać to skoszę Wczoraj padało u mnie przez cały dzień.
ren133 10:34, 16 lis 2015

waldek727 napisał(a)

Pkt 1.
Pkt 2.

Możecie tak myśleć ... a życie jest jakie jest
ren133 10:35, 16 lis 2015

lindsay80 napisał(a)

W tym przypadku rację ma, ale żeby zawsze, tu bym się kłóciła

Czyli może być pod zadaszeniem
lindsay80 15:47, 16 lis 2015

ren133 napisał(a)

Czyli może być pod zadaszeniem

Cała ta nasza machineria wygląda tak.

lojalna_ 17:02, 16 lis 2015

Nawodnienie bomba ale fajnie do pytam o szczególy wiosna ogrodzenia faktycznie podobne jeszcze raz Ci dziękuje za pomoc w doborze daszkow

Varigatusy posadzilam Edytko od strony sąsiadki wspomina lam Ci ze tam chce dokupić jeszcze no a teraz nie muszę jeśli przyjedziesz wiosną to możemy podzielić moje olbrzymy
lindsay80 17:53, 16 lis 2015

lojalna_ napisał(a)
Nawodnienie bomba ale fajnie do pytam o szczególy wiosna ogrodzenia faktycznie podobne jeszcze raz Ci dziękuje za pomoc w doborze daszkow

Varigatusy posadzilam Edytko od strony sąsiadki wspomina lam Ci ze tam chce dokupić jeszcze no a teraz nie muszę jeśli przyjedziesz wiosną to możemy podzielić moje olbrzymy

Jola, gdybyś nie miała gdzie ich pomieścić to bym odkupiła
Wymyśliłam sobie jeszcze miejsce gdzie wiosną dosadze Variegatusy, ale Twoich piękności nie osmielilabym się tykac - właśnie takie wielkie robią efekt.
Mów mi tylko jak gdzieś spotkasz ładne okazy, bo Ty bywasz w innych szkółkach niż ja