louisa chce jeszcze na altanę puscić, ona bedzie 5x5m to po 3szt z 3 stron.
ok zamawiam po 4 tych okrywowych
dziewczyny mi tu podpowiadały żebym jakoś tak na przemian bardziej robiła ze te skarpy będą biało-różowe + przetaczniki i kocimiętka + stipa.
te skarpy po prawej sa dwie widzisz to?w kształcie L. jedna na oko 4m i druga 4,5m szer
cześć Janka, ciesze się że tu jesteś
swany i the fairy będą na skarpach po prawej, tych w ksztalcie L, tutaj się nie zmieszczą?kupić po 3?
mam tez zamówione 10szt louisa odier (bo mam po 2zł)moze je dać pod ścianę z oknami?
jestem, musialam w międzyczasie jeszcze małą uśpić.
Jeśli chodzi o wysokość to ja tu widzę ściankę 130 - 150 cm.
A tutaj zdjęcie z tym fragmentem rabaty.
Ta ścianka miałaby się pojawić pomiędzy jabłonkami a grabami.
Graby teraz są w trawniku, a chciałabym je objąć nową linią rabat, obok grabów myślę o stożkach cisowych, po 3 szt. różnej wysokości.
Aniu,
Kolorystycznie powinno być dobrze - wybrałaś biel, zimny róż w róznej intensywnosci oraz purpury, ale 5 Fairy i 5 Swany na tak nieduzej powierzchni?
Swany może i jest niska, ale każdy krzaczek może mieć rozpiętość z 1,5-2 m. The Fairy też jest spora, bo osiaga z 130 cm szerokosci.
Co do Artemis (ona jest kremowa jakby co, a nie czysto biała) - ona raczej rzadko osiaga 1,5 m, blizej jej do 1-1,2 m i słabo ją widzę pod scianą, raczej w środku. A przy ścianie może byś jednak dała drewniane kratki i coś bardziej widocznego i pnacego - np Eden Rose?
No i popieram Ewik - na tej rabacie te mniejsze róźe sadź grupami po parę sztuk, by uwypuklić ich piękno, w odstępach ok 70 cm. Trochę ich tu powinno się zmieścić
i takie komplety róż z jednej odmiany 3 szt w jakiej odległosci od siebie sadzić?
kurcze pomiesci mi sie na 40m2 17 krzaków róż? do tego trawy i danicy?
Tereski , Baroneski , Princeski ,mozesz tez MW .
Ja sporo mam posadzone po kilka . Na jesieni dosadziłam MW , ale jak mi sie spodoba to jest miejsce na drugiego obok
Soul mam jeden , posadzony na jesieni , jestem ciekawa jego kolorku na zywo. dałam obok Pilgrima , z drugiej są tereski.
Najwazniejsze żeby sie Tobie podobało
Powtórzę, że masz tam dużo miejsca to fajnie byłoby takie plamy kolorystyczne zrobić i np razem dać 2-3 tereski , baroneski , Princeski, to nieduże róże i jest efekt .
Wieksze pojedynczo . Oczywiście to tylko propozycja
znasz te róże jak ci sie widzą połączenia kolorów?dobrze ustawiłam?
trzmieliny na pniu proponowała mi Danusia wokól tarasu dac to tam tez mogę wrzucić jedną między okna. tylko co taką szczepiona gdzieś na 2m?sa takie?