Mam trzy egzemplarze, dwa jako solitery na malutkich rabatach i jeden ukryty między dereniami, sosnami i hortkami.
Ty fotki z zeszłego lata, nie mają obwódek tylko niskie rośliny towarzyszące
Piekna ta kalina
Mam ją w koszyku od 2 tygodni, ale jak patrzę na to zdjęcie to mam obawy że ona szeroka jednak będzie i powstrzymuję się przed zakupem. Myślę intensywnie co by tu oddać w dobre ręce.
Sylwia nie ma mowy bo tam sucho i gorąco - wystawa południowa i żar z nieba, wszystko się gotuje... A iglaki świetnie sobie radzą.
To moje pamiątkowe nasadzenia - to fota z 2013 r - nawet jak robili donice to nie wysadzali iglaków
Byłam wczoraj u ogrodnika. Pory i selery mają być ok. 10 maja. Trochę późno. Poszukam w innych miejscach.
Energii starczyło mi jeszcze na omiecienie wnętrz, potem zaległam na hamaku.
Piękna była ta wczorajsza sobota.
Z nieprzemyślanych nasadzeń miałam świerki kłujące. Jeden został ścięty na drzewko świąteczne dla sąsiadów, jeden wydałam dosyć wcześnie, a trzeciego mocno tnę.
Niepotrzebnie też sadziłam mocno kolczaste oliwniki na zapłociu.
Od dwóch lat bardzo dokładnie przyglądam się nasadzeniom pod kątem ich ewentualnej upierdliwości. Te najbardziej dokuczliwe w pielęgnacji usuwam bez sentymentów.
Ciekawe jak długo poradzę sobie z cięciem tych kolumnowych jałowców? Ładne są tylko w formie cieniutkiej igiełki.
Izuniu uwielbiam tą roślinę, taka delikatna i zwiewna
Musze zdobyć białą.
Wiosna jest piękna tego roku, niestety przymrozki trochę pomieszały szyki i zniszczyły mi hortensje i trochę owocówek ale i tak zachwyca
Też się cieszę, choć po 4 tygodniach postoju pierwsze trzy dni były mordercze
Buziaki!
Ula w wielu miejscach nie ogarnięte jeszcze, np ta rabata czeka
I ta też
ale jest tak sucho, ze nic nie można wyrwać z korzeniem no i nie wszystkie rośliny już widać, nie wiadomo gdzie nogę postawić przy plewieniu
Więc jak widać i ja nie wyrabiam