U mnie w masie kwiaty to chyba tylko hortensje bo mam do nich slabosc.ostatnio tez pokochalam rozchodniki,ktorych kiedys niecierpialam i szykuje dla nich kolejne miejsce.
Dywagacje mile widziane bo czasem spojrzenie innymi oczyma daje szerszy obraz.tym bardziej jesli sa to oczy Wlascicielki jak dla mnie najpiekniejszego ogrodu na Ogrodowisku
To Gosiu celowe dzialanie. Lubie najbardziej rosliny ozdobne z formy i lisci a nie koniecznie z kwiatow. Dlatego nie sa one dominujace ale sa. Bardziej kwieciscie jest w okolicach tarasu,przyszlej altany i tez placprzed domkiem ogrodnika ma byc trawiasto-kwietny.
Poza tym ograniczam kolory do bieli i niebieskiego/fioletu. Niepalnuje tez narazie barwnych lisci, no moze poza grujecznikami.
Choc troche tego kwiecia juz mam: roze,rh,szalwie,lawendy,rozchodniki,jezowki,zawilce,cebulowe,liatry,odetki,powojniki,werbeny,hortensje,jarzmianki.ale pilnuje sie z nimi,tak by byly dodatkiem do zimozielonych i traw ktorych mam w planach miec wiecej...
A gdy patrze na Twoj ogrod to mialabym ich (kwiatow) jeszcze mniej
Sebcio-twoje potwory mnie zachwycają (moje sa paskudne -ale znam przyczynę)
ale i przerażają
bo wiem jak będiesz miał ciężko je wydobyć.
nawet pomyslałam sobie ze może zrób fotorelację zz tych pracy wykopkowych pod tytulem:
jak to sebastian stracił zycie pod cięzarek prac ogrodowo-potworowych
dobrý deň
Witam miłą Panią techniczną
posadzone jarzmiany?
podlewaj dwa razy dziennie conajmniej prze tydzień
mam nadzieję że będziesz zadowolona i ze się przyjmą
Miło było poznac taka uroczą Panitechnicznatrochę ci zzdroszcze tego umysłu, ja technicznei to wielka kupa
a msz kogo posłac do ogrdu coby nam oczekującym foto zrobił a ty sobie leż i zamów prywatnego masażystę
(pamiętaj tylko żeby przyszedł wtedy jak M. pójdzie do pracy)