jeszcze takich zdjęć Twojego domku i otoczenia nie widziałam - fantastyczne poglądowe zdjęcia i porównania.
Widać na nich mnóstwo wykonanej pracy i jak wszystko piękniało z czasem.
Uwielbiam takie zdjęcia brawo kawał porządnej pracy !
Bardzo podoba mi się Twoja irga na skarpie. Myślę o przedpłociu bo potrzebuję właśnie czegoś niskiego i zielonego. To irga major prawda ? w jakich odstępach sadziłaś ?
Iwono,Ilono,Marzeno,Amelio,Olu dziekuje za mile slowa. Takie porownania sa potrzebne dla samego siebie gdy juz nie chce sie lopaty podniesc a jeszcze trzeba nia troche namachac. Kwiatki dla Was
Olu to oczywiscie Major. sadzilam ja w ubieglym roku na obu skarpach i rozwiazala mi ich problematycznosc.rosnie jak dzika.kupilam sadzonki za 4 zl,takie dlugie "pajaki".sadzilam co ok 70 cm. Na obie skarpy poszlo ok 40 sadzonek.a teraz palca tam nie wcisniesz.niezawodna,niekaprysna,jedynie troche mszyce ja podgryzaly. Na pierwszej stronie jest fotka niedlugo po posadzeniu.
To Gosiu celowe dzialanie. Lubie najbardziej rosliny ozdobne z formy i lisci a nie koniecznie z kwiatow. Dlatego nie sa one dominujace ale sa. Bardziej kwieciscie jest w okolicach tarasu,przyszlej altany i tez placprzed domkiem ogrodnika ma byc trawiasto-kwietny.
Poza tym ograniczam kolory do bieli i niebieskiego/fioletu. Niepalnuje tez narazie barwnych lisci, no moze poza grujecznikami.
Choc troche tego kwiecia juz mam: roze,rh,szalwie,lawendy,rozchodniki,jezowki,zawilce,cebulowe,liatry,odetki,powojniki,werbeny,hortensje,jarzmianki.ale pilnuje sie z nimi,tak by byly dodatkiem do zimozielonych i traw ktorych mam w planach miec wiecej...
A gdy patrze na Twoj ogrod to mialabym ich (kwiatow) jeszcze mniej