Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:59, 24 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Zaczęło się od poszerzenia rabaty a skończyło na budowaniu ścianki wodnej Na razie niewiele wiem na ten temat ... ale powoli zgłębiam temat I jeszcze przyjdzie mi kolejne drzewo sadzić Nie wiem czy uda się przeprowadzić całe to przedsięwzięcie w tym sezonie ... wiadomo bardzo bym tego chciała ... ale nie wiem na ile starczy nam czasu i pieniędzy

Śniegu jeszcze jest pod dostatkiem

Buziaki

Skąd ja to znam... Ty przynajmniej masz już projekt i piękną inspirację, a ja dalej błądzę.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:57, 24 sty 2016

Do góry
szemusia napisał(a)
Reniu, pracowita Kobieto Zima za oknem a u Ciebie nowa rabata od miesiąca się planuje
Poczytałam z zainteresowaniem o kolejnych wersjach i poradach Danusi. OStateczna wersja bardzo mi się podoba, a już pomysł z okrągłą ścianką wodną to strzał w 10
Pozdrawiam cieplutko

Ps - śnieg jeszcze masz? U mnie właśnie wszystko spływa...

Zaczęło się od poszerzenia rabaty a skończyło na budowaniu ścianki wodnej Na razie niewiele wiem na ten temat ... ale powoli zgłębiam temat I jeszcze przyjdzie mi kolejne drzewo sadzić Nie wiem czy uda się przeprowadzić całe to przedsięwzięcie w tym sezonie ... wiadomo bardzo bym tego chciała ... ale nie wiem na ile starczy nam czasu i pieniędzy

Śniegu jeszcze jest pod dostatkiem

Buziaki
Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) 13:35, 24 sty 2016

Do góry
popcorn napisał(a)
No właśnie, trzebaby mieć jakiś spory nieprzewidywany dopływ gotówki i zero innych potrzeb żeby sobie kupić tę śliczną... albo M spawacza-magika który by w wolnym czasie się pobawił..
Malkulku jestem przekonana że Twój by sobie poradził, tyle że do Was to nowoczesna raczej pasuje (czy ta Wasza jest hand made?)

Ta z linka od Renatki pikna, w rzeczy samej! Ale mi hand made nie grozi

Kupię jak najtańszą i raczej brzydką, bo inwestować na nieswojej działce nie będę :/ w sumie szybko może się okazać że muszę się stamtąd wynosić i kicha będzie...

na razie niedziela i mróz! pojadę do LM może+ oni mają już szklarenki na parapet i kuwety do wysiewu, to bym już stipę i werbenę wysiała.

Renatko jak kupisz teraz ciemiernika to go do kwietnia przetrzymaj w domu lub w miejscu minimum 10-15*C i jasnym, a wiosną po przymrozkach dopiero wysadzaj. One są z Holandii, pędzone, miałam raz taki pomysł i od razu wystawiłam do ogródka, zamarzł i zgnił zanim wiosna się zrobiła

Jak jeszcze będą to kupię i wstawię do spiżarni Dzięki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:26, 24 sty 2016

Do góry
Juzia napisał(a)
Wylewka to jest to z czego się woda wylewa
Kran znaczy się

Już zaczynam się powoli orientować Ale dzięki Justyś
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:25, 24 sty 2016

Do góry
Trawki robią dużą robotę w ogrodzie nawet zimą Pięknie jest
Mały ogród Kasi 12:51, 24 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Kasiu
Jakieś nowe plany?

Renia, jakie tam plany, tak sobie oglądam.

Jak na razie nie zrealizowałam nawet obiecanych sobie planów domowych.
A tak ogólnie, zaczyna mnie wkurzać uporządkowanie w moim ogródku. Może samo zarośnie ?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:41, 24 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)
A dlaczego ściana jest tylko Oli? Reniu... Przecież kształt zaokrąglony ja wymyśliłam hmm.
A o mnie to się już zapomina? Nieładnie na mnie to już nie można liczyć? Też czasem potrzebuję dobrego słowa.

Kolor powinien być taki jak donice. Wylewka zrobiona gdzieś na zamówienie z szablonem w dłoni. Owal dokładnie taki, jak owal koła placyku. Rozrysuj sobie w realu, dopiero wtedy muruj.

Danusiu
Ale ja chwalę inspirkę Oli A każdy tu widział, że pomysłodawczynią półokrągłej ścianki jesteś Ty Gdybyś nie rzuciła tego pomysłu to nawet do głowy by mi nie przyszło coś takiego i ... powiem Ci szczerze, że szukałam długo w necie i nic ciekawego nie mogłam znaleźć ...
Dlatego dziękuję Ci bardzo za taki fajny pomysł

Ciągle jednak nie wiem co zrobić z hortensjami?

Wylewka to jest to co w środku ścianki jest?

I ścianki mają być dwie? Jedna szersza? Białe będą pasowały do donic a żwirek ciemnoszary czy jasny?

Dziękuję i buziaki przesyłam
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:19, 24 sty 2016

Do góry
Sebek napisał(a)
Bombowa ta ściana od Oli

No nie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:18, 24 sty 2016

Do góry
leon60 napisał(a)

Czasem i mi też się coś uda hihih
Najtaniej pewno będzie wymurować, co do koloru ciężko mi doradzić bo jeden jak i drugi pasuje.
Lecę pisać pw

Olu
Żadne czasem i żadne udaje się ... po prostu można na Ciebie liczyć
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 10:15, 24 sty 2016

Do góry
inag napisał(a)
Uff, nadrobiłam! Jestem na bieżąco
Ta ścianka wodna Oli jest bosssska! No cudo po prostu! Kombinuj bo warto!

No nie, że cuuudna? Możesz być pewna, że będę kombinować
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 09:58, 24 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Wow Olu to jest piękne
Teraz będę się zastanawiać jak to zrobić własnymi siłami
Póki co nie mam bladego pojęcia jak się do tego zabrać
Chyba najtaniej wyjdzie wymurować to z cegły i otynkować? Jak myslisz zrobić to w białym kolorze tak jak wszystkie donice czy jednak pójść w szary?

PS Cieszę się bardzo, że mi wyszukałaś taką fajną inspirkę Dziękuję Olu

Czasem i mi też się coś uda hihih
Najtaniej pewno będzie wymurować, co do koloru ciężko mi doradzić bo jeden jak i drugi pasuje.
Lecę pisać pw
Malutki pod lasem 01:02, 24 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Że się wtrącę cyprysik groszkowy jest soczyście zielony ładny a golden tuffet zielono-pomarańczowy im więcej ma słońca tym bardziej pomarańczowy jest ... obecnie brunatno-pomarańczowy
I jeden i drugi piękny ... zależy jaki kolor chcesz mieć
Wtrącaj się Reniu, wtrącaj
Chyba wybiorę golden tuffet, będzie pasowała do trzmielin
Na Łowieckiej 23:24, 23 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Też się tym zachwycam i jak to zobaczyłam od razu skojarzyłam z Twoim ostatnim dziełem

Ps Widziałaś jaką inspirację Ola mi dziś podrzuciła?

Dopiero zaczynam nadrabiać zaległości po trzech dniach nieobecności Zaraz do Ciebie ide!
Ogrodowy song 23:23, 23 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Dokładnie ... powinna być złocista ale u mnie w pierwszym sezonie słońce ją przypalało ... tak do 12tej świeci mocno potem jest cień od domu ... podobno w przyszłym sezonie powinna lepiej dawać sobie radę ... zobaczymy Może skuszę się jeszcze na taka jak Ty masz

PS Pod róże dałabym właśnie ta trawkę albo stipę

To podobne warunki świetlne jak u mnie kup tą odmianę...naprawdę jest piękna.Sadziłam latem a już jesienią pokazała swe oblicze
Wszystko możliwe,że Twoja przyzwyczai się do panujących warunków.

Będzie miała moja róża świetne towarzystwo
Na Łowieckiej 23:21, 23 sty 2016

Do góry
inag napisał(a)

No nieźle!
Muszę M pokazać koniecznie!
Dzięki!

Też się tym zachwycam i jak to zobaczyłam od razu skojarzyłam z Twoim ostatnim dziełem

Ps Widziałaś jaką inspirację Ola mi dziś podrzuciła?
Ogrodowy song 23:18, 23 sty 2016

Do góry
frezja napisał(a)
Jest w słońcu ale tylko do południa.Potem budynek daje jej trochę cienia...;
Twoja All Gold to złosista taka ?

Dokładnie ... powinna być złocista ale u mnie w pierwszym sezonie słońce ją przypalało ... tak do 12tej świeci mocno potem jest cień od domu ... podobno w przyszłym sezonie powinna lepiej dawać sobie radę ... zobaczymy Może skuszę się jeszcze na taka jak Ty masz

PS Pod róże dałabym właśnie ta trawkę albo stipę
Moja codzienność - ogród Oli 23:14, 23 sty 2016

Do góry
Olu
Dziękuję Ci bardzo za dzisiejszą inspirkę
Nie obrazisz się jak zasypię Cię pytaniami o ściankę? Nie mam zielonego pojęcia jak to zrobić i co tam w środku trzeba zamontować żeby to prawidłowo działało?
Buziaki
Ogrodowy song 23:07, 23 sty 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Reniu, moja jest bardziej zielona latem; jesienią fajnie się przebarwiła w czerwoności i brązy.

A masz ją na słońcu?
Ogrodowy song 23:06, 23 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A ta hakone Aureola jest bardziej zielona niż żółta?
Bo moją All gold słońce przypala a Twoja jak się ma?

Reniu, moja jest bardziej zielona latem; jesienią fajnie się przebarwiła w czerwoności i brązy.Słońca ma sporo.
Ogrodowy song 23:01, 23 sty 2016

Do góry
frezja napisał(a)

Sylwia,już wyobrażam sobie te niebieskości przy róży..miodzio połączenie.

Przed moją pnącą i u jej boku rośnie już rozchodnik w ilości 4 sztuki i dumam ,czy go zostawić?
Obok lub pomiędzy będzie Hakonechloa "Aureola"...mam już kilkanaście solidnych kęp i bardzo ją lubię biorę jeszcze pod uwagę konwalijnik.

Ewo,dzięki za podpowiedź..coś pomyślę i może ubiegłoroczne zmienią miejsce

A ta hakone Aureola jest bardziej zielona niż żółta?
Bo moją All gold słońce przypala a Twoja jak się ma?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies