Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogrodowy song

Ogrodowy song

Basilikum 20:54, 23 sty 2016

gdzies wyczytalam hmm chyba u Dominiki, ze mamy ten sam zawod wiec przelecialam przywitac kolezanke po fachu
sylwia_slomc... 21:16, 23 sty 2016

Moje róże jedna tonie w orlikach, druga w ostróżkach, a reszta niczym nie podsadzona ale może jakieś rozplenice dać w nogi Jeśli chcesz bardziej formalnie
Ewik 21:30, 23 sty 2016

Jestem za stipą
frezja 22:31, 23 sty 2016

Basilikum napisał(a)
gdzies wyczytalam hmm chyba u Dominiki, ze mamy ten sam zawod wiec przelecialam przywitac kolezanke po fachu

Ależ miło mi bardzo witam u mnie..
frezja 22:52, 23 sty 2016

sylwia_slomczewska napisał(a)
Moje róże jedna tonie w orlikach, druga w ostróżkach, a reszta niczym nie podsadzona ale może jakieś rozplenice dać w nogi Jeśli chcesz bardziej formalnie

Sylwia,już wyobrażam sobie te niebieskości przy róży..miodzio połączenie.

Przed moją pnącą i u jej boku rośnie już rozchodnik w ilości 4 sztuki i dumam ,czy go zostawić?
Obok lub pomiędzy będzie Hakonechloa "Aureola"...mam już kilkanaście solidnych kęp i bardzo ją lubię biorę jeszcze pod uwagę konwalijnik.

Ewo,dzięki za podpowiedź..coś pomyślę i może ubiegłoroczne zmienią miejsce

LenaMagda 22:55, 23 sty 2016

frezja napisał(a)

Nie pani, moja droga Magdo brzmi zbyt poważnie..serce to mam i do roślin też
zmiany zaczęłam dopiero co,ale nie ukrywam,że roślinki mnie lubią..i nie dadzą czekać długo na efekt

Jest mi miło Ewo, nie mam dużego doświadczenia z roślinkami, dopiero tworze projekty swoich rabat, ale pozwolę sobie powiedzieć co mi w głowie siedzi odnośnie tej pnącej róży ja bym zastanowiła się nad posadzeniem przed albo wokół niej białych azali, trawki też będą pięknie się komponowały.
ren133 23:01, 23 sty 2016

frezja napisał(a)

Sylwia,już wyobrażam sobie te niebieskości przy róży..miodzio połączenie.

Przed moją pnącą i u jej boku rośnie już rozchodnik w ilości 4 sztuki i dumam ,czy go zostawić?
Obok lub pomiędzy będzie Hakonechloa "Aureola"...mam już kilkanaście solidnych kęp i bardzo ją lubię biorę jeszcze pod uwagę konwalijnik.

Ewo,dzięki za podpowiedź..coś pomyślę i może ubiegłoroczne zmienią miejsce

A ta hakone Aureola jest bardziej zielona niż żółta?
Bo moją All gold słońce przypala a Twoja jak się ma?
frezja 23:04, 23 sty 2016

LenaMagda napisał(a)

Jest mi miło Ewo, nie mam dużego doświadczenia z roślinkami, dopiero tworze projekty swoich rabat, ale pozwolę sobie powiedzieć co mi w głowie siedzi odnośnie tej pnącej róży ja bym zastanowiła się nad posadzeniem przed albo wokół niej białych azali, trawki też będą pięknie się komponowały.

Wiesz, to zbyt duży kontrast z bielą.Trawki tutaj biorę pod uwagę;mam ich już kilka gatunków u siebie.
frezja 23:06, 23 sty 2016

ren133 napisał(a)

A ta hakone Aureola jest bardziej zielona niż żółta?
Bo moją All gold słońce przypala a Twoja jak się ma?

Reniu, moja jest bardziej zielona latem; jesienią fajnie się przebarwiła w czerwoności i brązy.Słońca ma sporo.
ren133 23:07, 23 sty 2016

frezja napisał(a)

Reniu, moja jest bardziej zielona latem; jesienią fajnie się przebarwiła w czerwoności i brązy.

A masz ją na słońcu?