Ania moje wyglądają podobnie,więc cieszę się że jest dla nich ratunek wszystkie info o nawożeniu bardzo się przydadzą też sadziłam jesienią i kupiłam za grosze,więc ryzykowałam...
Twój ogród się zmienia,dorośleje,podobają mi się zmiany jakie wprowadzasz
Dziękuję bardzo pomogłaś!!!
Jolu fotki cudne obejrzałam, skarpa zrobiła się rewelacyjna, chyba to narzekanie pomogło i się zebrała w sobie powiedz mi jakie masz szerokości tych pasów na których masz posadzone np. borówki a ile mają te pasy zieleni pomiędzy nimi, zastanawiam się nad takim rozwiązaniem dlatego pytam pozdrawiam
O Elu świetnie chcę kupić tiarellę sugar and spice i myślałem o jarzmiankach ale mają dość drogo to może jakieś krzewy liściaste wezmę.Podoba mi się pęcherznica bordowa (chyba kalinowa)
Karolinko dziękuję .Nawet ładnie mi rośnie ta horttensja dębolistna .
Moja rośnie cały czas na pełnym słońcu ( jeżeli ono jest oczywiście )
I daje dobrze radę.
W upały trzeba ją podlewać i tyle.
Ja ze swojej jestem bardzo zadowolona.
Piwonie startują. Mam ich może z 10. Lub ponad.
ale jak dotąd kwitły mi 3.Może w tym roku więcej mi zakwitnie ?
Berberysy też
Hosty też idą do góry Niektóre jeszcze śpią .
Kasia nie ma za co
u mnie też zimnica okropna -w czapce ,szaliku i kurtce zimowej odżywiałam te moje cisy -i to w takim tempie ,bo mi się nie chciało robić w tym zimnie
fotki też zajęły mi może z 5 minut teraz więcej wstawiania i przycinania niż samego cykania ( ale mi się rymowanka utworzyła )
Buziaki
o tu przy rabacie -darń po kancikowaniu- też rozwaliłam wertykulatorem i tylko wygrabiłam -taki trawnik na leniwo tworzę
koniec fotek
Ja też mam migdałka, w wersji na pniu . I lubię go . Odkąd tnę go na krótko zaraz po kwitnieniu przestał chorować.
Asiulka, ładna ta wiosna u Ciebie. Moich host ze świeca trzeba szukać albo na dotyk .
te listeczki hostach - co to? chwast? też mam takie i nie wiem co to?
Widziałam W stipach i w ilościach bogatych. Widok nieziemski.
Szachownice perskie też masz?
U mnie kolejny rok same liście będą. Wydaje mi się, że te zalążki kwiatowe mogły zmarznąć.
Wysiałam tytoń ozdobny.
Pomidory mogłabym już do szklarni sadzić, gdyby nie te spadki temperatury w nocy.
Pomidory do gruntu mają dopiero przylistki. I to jest fajny plan, bo mam w miarę luźny parapet.
Groszki ozdobne w szklarni prawie wszystkie wyrosły. Mogłabym je już przesadzać do gruntu i do donic ale będą małe zmiany przy kąciku wypoczynkowym.
Susza potworna, powinnam codziennie podlewać rabaty.
Migdałka kiedyś kiedyś dawno temu też miałam.. w formie krzaka ..po jakimś czasie zaczął wypuszczać całą masę takich dzikunów od korzenia na początku to wycinałam ,ale koniec końców był taki że pożarły migdałka ..a szkoda bo urocze ma kwituszki