Henrietta, Hekate, Atena i inne inspirowane mitologią szósta klasa buahaha
A tymczasem na skarpie...
Transferuję moje setki siewek poziomki. Miała być irga ale ukorzenianie zakończyło się fiaskiem. A z dwóch opakowań nasion poziomek będzie na całość, myślę
Stopowiec posadzony i rośnie, rozłogami chodzi. Zero problemów. Ten jak i inne stopowce u mnie.
Z pierwiosnkami mam to samo. Nawet ząbkowany w tym roku się nie pojawił. P. elatior dwa sezony był (a takie odmiany udało się upolować), P. florindae, czy vulgaris w odmianach. Wniosek mam taki, te co wracają otaczam uwagą.
Za gruzińskimi muszę się rozejrzeć, kwiatki z dzieciństwa, a nie mam!
Niektóre gatunki muszą mieć odpowiednie warunki spoczynku. Sucho po kwitnieniu, szczególnie w okresie zimowym. Te warunki trudno spełnić w takim normalnym ogrodzie, stąd wypady. Omszone mnie jeszcze kręcą, ale tak tylko wspominam.
P. x pruchoniciana 'Garryarde Guinevere' podsadzony pod dereń. Masa kwiecia, ładne liście, chce u mnie rosnąć.
Póki co, na działce dopiero przeorana pszenica, w poniedziałek jak pozwoli pogoda zaczną się prace nad drogą.
Postanowiłam popracować trochę nad balkonem
Tu główny użytkownik balkonu
Nowa skrzynia z którą było trochę przebojów. Podałam wymiary stolarzowi, a on owszem zrobił na wymiar, ale myślał że podałam mu wymiary wewnętrzne. Na szczęście udało się to naprawić.
Nasadzenia w skrzyni, szałwia, jakaś turzyca, euphorbia, w tle musiała znaleźć się fasolka synka
Tymianek i naparstnica
Koralik