Nie sadzę aby okrywali, za duży teren.
To jest powtierdzenie, że trawy wcale nei są takie wrażliwe jesli są już dobrze ukorzenione. Zwłaszcza że zima jest wyjątkowo lekka i niemal bezmrozna...
A jaki ładny avatarek turkusowy
Ja muszę jeszcze w sobitę zrobic test czy brzozy mogę Witków. Parasol orzyciąć. Obawiam sie ze juz nie i poczochrance mnie beda denerwować do lata
Muszę też przesadzić pluskiwcę czekoladowe spod brzóz na różanke.
Juz mozna, ale ja na razie nie mam czasu i chyba dopiero zrobie to ok 14 marca. Na razie i tak nie pada to niczym nie sypie, bo musiałabym uruchomić wode na zewnątrz a M nie pozwala...
Kasiu mam areator i wertykulator elektryczny (wymienny osprzęt) i dodatkowo walec z nakładanymi kolcami. Areator elektryczny słuzy raczej do wyczesywania suchej trawy wiosną a walec z kolcami do napowietrzania- dziurkowania. Oba zabiegi zaliczy trawnik w tę sobiotę
Warto zainwestowac w takie sprzęt bo za areator/wertykulator zapłaciliśmy chyba 250 zł a wystarczy na kilka lat bo mam zalediwe 90 m2 trawnika
Melduję, że u nas wiosna, nad ranem +4
Sniegu u nas na razie nie ma ale nawet gdyby spadł to bez mrozu niczemu nie zaszkodzi. Nie lamentujemy, nie panikujemy, dopóki nie ma mrozów powyzej -5 nic złego sie roślinom nie wydarzy. Bo czytam te przeraźonych wpisy i się dziwie z jakiego powodu???
A dlaczego lamentowałaś z powodu śniegu? Snieg nikomu nie zaszkodził, płakać będziemy jak bedzie mroz -8...wtedy będe biegać z agrowłóknina i matami z trawy po całym ogrodzie....