Chcę hortensje i trawy ale styl minimalistyczny ... tylko jak to zrobić przy tych jałowcach? Chciałabym przemycić trochę Chelsea do tej kompozycji i całego mojego ogrodu
Teraz to już nie wiem co zrobić?
Ja mam jeszcze w innym miejscu hortensje z ML i tam chyba tak zostawię przez jakieś dwa lata ... do czasu aż hortensje się rozrosną a potem przesadzę trawy
Natomiast ta problemowa rabata pewnie będzie wymagać totalnej rewolucji
Stokrotki miałam posadzone w donicach. Jedne kupiłam w Brico i posadziłam przed domem w dużej donicy jeszcze w marcu, przymrozki im nic nie zrobiły.
A te o które pytasz mialam sadzone w kwietniu razem ze skalnicą, stały długo do lata w duzych płaskich donicach na schodach na tarasie
W tym roku tez tak zrobie bo i mnie to sie podobało....
Reniu dzisiaj mam same hortki posadzone na tle smaragdów i jak dla mnie jest ok. Smaragdy jak wiadomo będą się rozrastać, hortki mają dużo miejsca, nie kładą się na bukszpany a jak wiemy rośliny muszą mieć też przewiew aby nie chorowały.
Jeśli miałabym więcej miejsca nie dałabym gracilimusa za hortensje. Mimo, że ja kocham gracki to uważam, że on jest za masywny do takich nasadzeń. Sam, w szpalerze wygląda cudownie ale w połączeniu z innymi roślinami sprawia wrażenie ciężkości
Edytuję bo przypomniałam sobie, że Madżenka ma połączenie hortek z grackami i jest zadowolona. Wszystko zależy Reniu od tego co Ci się podoba...