Teraz to już nie wiem co zrobić?
Ja mam jeszcze w innym miejscu hortensje z ML i tam chyba tak zostawię przez jakieś dwa lata ... do czasu aż hortensje się rozrosną a potem przesadzę trawy
Natomiast ta problemowa rabata pewnie będzie wymagać totalnej rewolucji
Chcę hortensje i trawy ale styl minimalistyczny ... tylko jak to zrobić przy tych jałowcach? Chciałabym przemycić trochę Chelsea do tej kompozycji i całego mojego ogrodu
Jeszcze coś znalazłam: Na stronie 411 jest widok na tę rabatę w październiku, na część skończoną. Bardzo ładnie Ci to wyszło. Nie łam się, tylko idź dalej tym tropem a w pazdzierniku tego roku pokażesz cudną, lekką, uroczą i już nawet trochę wyrośniętą całą rabatę
Ja posadziłam ML w ścisku pomiędzy tujami a limelight. Mówicie, że będę wysadzać? Hmm na razie to bidnie wygląda, ale może za dwa lata rzeczywiście trzeba będzie przerzedzić
Kasiu
Pamiętam te moje początki i rady Szefowej ... ale wyobraź sobie Kasiu, że masz rozmowę z projektantem Twojego ogrodu i zapytana o swoje upodobania mówisz mu, że podobają Ci się kule, stożki, różne formy i kolory to myślisz, że nie uwzględniłby Twoich upodobań? Ja bardzo lubię kulki w ogrodzie, one zresztą wpisują się znakomicie w nowoczesne ogrody, nawet ogrody Chelsea ... i wiem, że kule chcę mieć u siebie ... ale całej tej reszcie, o której pisze Danusia nie mówię nie ... jak najbardziej powoli wprowadzam kolor do ogrodu