1 zdjęcie - Ja już mam po prawej stronie 33 m takiej ściany zielenie... Nie chce takiego muru na froncie
2 zdjęcia - takie będe miała w podjeżdzie...... W tym roku bedę moje patyczki łaczyć.....
Małgosik ja ci te dwa lata dyskucji o brzozach nie zrealcjonuję w jednym zdaniu . Cofnij się do wpisów z 26.02 rano i potem przez cały 27.02 , było u mnie czuwanie co powie Dana
Po prawej sa ładne, po lewej są brzydkie
Ana kiedy zatem zamawiamy nicienie? U mnie tej zimy żurawki sie trzymaja, wygląda że ubiegłoroczna dawka nicieni trochę Populację opuchlaków u mnie przerzedziła. Ponieważ masz wątpliwosci co do skuteczniści zimnych , nie ryzykuję i w tym roku powtórzę "ciepłymi" nicieniami
Joasiu ciachnij graby o 1/3 od góry i wszystkie wystające na boki gałazki. Teraz najwazniejsze jest aby ci sie żywopłot zagęszczał od samego dołu. W czerwcu/ lipcu kolejne ostre cięcie a potem pod koniec sieprnia. Pierwsze dwa lata są bardzo ważne dla wygladu zywopłotu grabowego, nie należy go żałować, ciąc rowno i systematycznie wowczas będzie gesty i piekny od samej ziemi.
O ambrowcach zaraz poczytam. Ja nie skubię moich, bo maja byc gęste od samego dołu.
Przeczytałam w kilku źródłach, ze ciac teraz wiosna przed rozwojem pąków. Na wszelki wypadek rany po cięciu posmaruj maścią ogrodnicza aby młode drzewa nie opanowały grzyby
Nie bez znaczenia były dla mnie takie głosy
Ana zapoamniałam Ci odpisać w sprawie trawnika. Ja na razie ani nie zrobiłam areacji, ani wertykulacji, bo gleba była zmrożona a potem wyjazd do Poznania.
Na razie wykonałam tylko walcowanie i sypnęłam Dolomitem. W tę sobotę mam nadzieje wykonać areację a gdy miną juz całkiem mrozy zamierzam wykonać wertykulacje. Pytasz czy sypac nawóz zaraz po wertykulacji? Większość poradników podaje że tak, ale ja bym zrobiła minimum tgodniową przerwę pomiędzy wertykulacja a nawożeniem.