Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:01, 02 mar 2015

Do góry
Dylematy gałkowo-klamkowe oj wolę kwiatowe
Początki w Kruklandii 19:59, 02 mar 2015

Do góry
Meldunek norniciwy przeczytałam..... A jak meldunek pogodowy? Wreszcie masz wiosne? Skoro w niedziele poorałaś to chyba już przedwiosnie u Ciebie?
Małymi krokami bo własnymi ręcami... :* 19:53, 02 mar 2015

Do góry
Kaśka jak Ty swoją energię na ogród przełożysz to strach sie bać jaki ogrod powstanie
Ja niemal za tobą nie nadążam
Ogród pod trzema dębami 19:47, 02 mar 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
Wiosna, wiosna ach to ty!
Aż się buzia śmieje do takich śliczności.

potwierdzam, u mnie również krokusy z poprzedniego roku są wcześniej niż te sadzone jesienią 2014. Krokusy z 2013 w większości były wykopane na lato. Ty też wykopywałas? W tym roku nie zamierzam nic wykopywac. Będzie co ma być.

Nicol nie ma potrzeby wykopywania krokusow, po kilku latach fajnie sie namnożą,

Tusiawka co to za drzewko kwitnie na różowo?
Mała Eleczka 19:45, 02 mar 2015

Do góry
Wybierasz się w sobotę z nami na giełdę ?
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 19:43, 02 mar 2015

Do góry
Jak ja nie mogę przeżyć, ze kamasje nie kupiłam !

Brzozy zostają a graby mam ukrzyżować
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:33, 02 mar 2015

Do góry
I tak jest zawsze... Najpierw u nas wiosna startuje a potem zostajemy w tyle z wegetacja

Dzisiaj rano gdy wyjeżdzam do pracy było +6, w centrum było +9 i nawet pierwsza starujacą forsycje widziałam. Ale co ja sie bede ekscytować i tak wyprzedzasz mnie z wiosną

Brzozy zostaja, wyrok Danusi niepodważalny
Kochanowy ogród 19:26, 02 mar 2015

Do góry
Joasiu pokaz te graby do cięcia. Masz je gdzieś na fotkach?
Las bukszpanów widziałam ale grabowego nie

Jesli dasz zdjecia daj mi znać wpadnę zobaczyć czy w ogóle warto teraz ciąc.
Makowo na Kociewiu 19:23, 02 mar 2015

Do góry
Kasiu Gienka zamowiona hi hi owocny był ten wyjazd na Gardenię
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 19:21, 02 mar 2015

Do góry
Lekko ochłonęłam i napisze, ze dom przepieknie sie zapowiada. Napisz jaka planujesz elewacje. Plizzz napisz, że planujesz drewno na elewacji pasujące do okien i bramy garażowej (idelanie dobrane,! ) i biała elewacja plizzz
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 19:17, 02 mar 2015

Do góry
Joaska napisał(a)

No mówiłam Madżenkowo będzie ...jest to ogród inspirowany Madżenką i innymi cudnymi ogrodami na tym forum

Spasowialam
I pluję sobie w brodę, że nie wiedziałam że wrociłaś na forum i takich donic w Obi nie wycziłam. Jutro po pracy jade do OBI!!!!!
Ogród prawie romantyczny 19:11, 02 mar 2015

Do góry
Szkoda, źe tak krótko się widziałyśmy, ale obecnośc M determinowała moje tempo na Gardeni
Zaznaczam watek i edę bywać na bieżaco
Na graby formowane na bambusach zapraszam w pełni wiosny u mnie. M musi zapracować na pozostawienie brzoz przez Szefową

Od dwoch sezonów formuję buka i w tym roku będzie premiera , niech no tylko wypuści liście
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:01, 02 mar 2015

Do góry
Juzia, Siakowa i Myszą czyli inspiracja bukszpanowo brzozowa zostaje, czuoryny bedę systematycznie ciąć a graby juź wiosna zacznę rozpinać. Dobrze, że ich tak mocno wiosna nie ciachnelam
Skoro buka purpurowego w dwa sezony rozplaszczyłam to graby to będzie pikus Pan Pikuś
Za chwile zakupię tyczki bambusowe , juz nawet wczoraj o ich rozmiarach myslalam , na wypadek gdyby przeważył wariant grabowy po całości
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:56, 02 mar 2015

Do góry
JoannaP napisał(a)

Jeszcze zimno deszcze nawet przebiśniegi nie kwitną w dzień 5 stopni w nocy są przymrozki

To tnij po wykonaniu próby "płaczu"
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:55, 02 mar 2015

Do góry
Iwonka Lwk, Ewa, Margarete dziekuję za odwiedziny i zapraszam częściej . Duzo rewolucji teraz nie będzie bo program oszczędnościowy wprowadzam Zdrowie ok. Nie szalałam wczoraj w ogrodzie, więc mam nadzieje ze mnie dzisiaj w pracy nie zarazili.

Martika własnie sie zachwycam u Ana Ann Herzogin Christina, Z polecanych prze rosomanes są zawsze: Eglantyne, Maria Theresia, England's Rose, Mary Rose, Sister Elizabeth. Gdybym wiedziała jak sie nazywa moja NN to poleciłabym ja bez wahania Ja ostatnio odkryłam Lavender Ice - ale ta jest nizuteńka, natomiast na zdjeciahc w ogrodach znawczyń róz mnie zachwyca i nabyłam 3 szt jesienią. Zawsze tez mozesz posadzić sprawdzoną Bonica. Wpadnij jeszcze do Reni z RRR z pytaniem

Joaśka - bardzo jestem ciekawa co u Ciebie slychac, już lecę!

Nawigatorka - dzieki za info , u mnie wszedzie mokro zatem Everest będzie miał dobre warunki

Mała Mi - białe z ZC wypasione po 29 zł ale cen jak na Nigry wysoka. Pozostałe wyglądają duże ale też maja po 2-3 kwiatki , wiec tez nie taki full wypas, ale są naprawdę ładne. Więc sie nie wahałam, nabyłam droga kupna i ręce mi się wydłużyły do kolan, bo M sie ulotnił i zamiast być tragarzem.....wykorzystał operatywność zony....

Napia dobrze, ze piszesz to wpadnę z rewizytą, bo na naszym forum trudno juz się odnaleźć

Sebek - najpierw PIT, potem wczasy a potem pergola..... Na szczęscie Danusia obroniła mnie przed kolejnym duzym wydatkiem wymiany drzew

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:39, 02 mar 2015

Do góry
Danusia baaaaardzo dziękuje za pomoc i poradę od roku mam dylemat, wymieniac brzozy czy nie Przesadziłas , pendule pozostają a graby puszcze na płasko na bambusach

I brzozy będą nosić nazwę Danusiowych
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:36, 02 mar 2015

Do góry
tusiawka napisał(a)
Po cichu kibicowałam brzozom, więc może jest szansa, że zostaną.

Gdyby mi tych pendul nie było żal nie pytalłabym się Szefowej
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:34, 02 mar 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
A tego to się nie spodziewałam

Oko Szefowej widzi lepiej i piekniej niż nas maluczkich
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:32, 02 mar 2015

Do góry
JoannaP napisał(a)
Madzenka,powiedz mi czy żywopłot grabowy przycina się teraz czy w lipiec sierpień

NIe wiem jakie u Was panuja temepratury, u mnie na ciecie byłoby juz za pózno , płakaliby
Utnij jeden przewodnik i sprawdź czy nacięcie wypuszcza soki, jęsli tak to dopiero lipiec, jesli nie to ostatnia chwila na cięcie.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:28, 02 mar 2015

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Proponuję wypuścić graby na ulicy w wysokość a nie trzymać płaski szpaler, albo zamienić na drzewa o większych koronach (szpalery nie spełniają zadania wysłonięcia od domów) a na tym powinna się skupić ich rola, czyli na ulicy drzewa które "robią za tło" a w środku z lewej, brzozy poczochrańce czyli dosadzić "Pendula" parasole i strzyc parasol, niech się kołysze.

Proste Nie wprowadzać kolejnego gatunku w środku.

Danusiu własnie czytam M'owi Twoją rekomendacje i powiedział "O"!!! Masz wielbiciela do grobowej deski!

To rozwiązanie, ktore najmniej ingeruje w mój ogrod, najmniej kosztowne co w kontekście wczorajszego PIT'a adekwatne. Graby puszcze na linkach lub bambusach , M musi jakoś za te brzozy odpokutować

Pewnie lepiej bo tych białych nóżek w bukszpanach brakowałoby mi zimą
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies