Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród prawie romantyczny

Ogród prawie romantyczny

Mysza 19:30, 01 mar 2015

Agnieszko jeszcze raz dziękuję za werbenkę
Dzisiaj wysiałam
Jak często ją podlewać?? Trzymać pod jakimś przykryciem z foiljki czy niekoniecznie?? Ma stać na parapecie? w ciepełku???

Fajnie, że byłaś na Gardenii
Macham.
Napia 19:41, 01 mar 2015

Bogdzia napisał(a)
Spotkania zawsze są fajne bo tu sami fajni ludzie są. Dobrze ze mogłas ich poznac.Leszczyzna i przylatujace ptaki to niezbity dowód na wiosnę , no i w końcu juz jest marzec.Pozdrówka.

Pierwszy raz byłam na takim spotkaniu i mam nadzieję, że nie po raz ostatni Byłam mile zaskoczona życzliwością i serdecznością wszystkich tam obecnych
Masz rację Bogdziu, dzisiaj już marzec, chociaż patrzyłam na prognozę długoterminową i u nas zapowiadają około 10 marca nocne przymrozki nawet do -6 stopni.
Pozdrawiam
Napia 19:46, 01 mar 2015

Mysza napisał(a)
Agnieszko jeszcze raz dziękuję za werbenkę
Dzisiaj wysiałam
Jak często ją podlewać?? Trzymać pod jakimś przykryciem z foiljki czy niekoniecznie?? Ma stać na parapecie? w ciepełku???

Fajnie, że byłaś na Gardenii
Macham.

Gosiu, werbenka lubi temperaturę od 20 do 26 stopni, więc ona z tych ciepłolubnych. Przykrycie folią czy szkłem na pewno jej pomoże. U mnie na parapecie chłodniej i po 20 dniach jeszcze nie widzę kiełków, ale w ubiegłym roku, pamiętam, też długo czekałam.

Cieszę się, że udało się dotrzeć na targi Gardenia. Wiele widziałam, stoiska były ciekawsze i bogatsze niż w ubiegłym roku, tak że chyba nie wszystko zobaczyłam, bo gdy oglądam zdjęcia publikowane przez innych nie wszystkie miejsca potrafię sobie przypomnieć.
iwonadm 19:47, 01 mar 2015

Niestety na Gardenii nie byłam, za to jak zwykle z przygodami wracaliśmy mała ma nogę w gipsie.
Mam nadzieję, że prognozy z tv się nie spełnią. wklej proszę zdjęcia zakupionych ciemierników
ja też zamówiłam pyreczki dalii.
Napia 19:54, 01 mar 2015

iwonadm napisał(a)
Niestety na Gardenii nie byłam, za to jak zwykle z przygodami wracaliśmy mała ma nogę w gipsie.
Mam nadzieję, że prognozy z tv się nie spełnią. wklej proszę zdjęcia zakupionych ciemierników
ja też zamówiłam pyreczki dalii.

O nodze w gipsie czytałam, życzę, by nie było to nic groźnego.
Bardzo bym chciała, żeby prognozy się nie sprawdziły, przeraża mnie trochę zapowiadany przymrozek u mnie już prawie przyszła wiosna.
Ciemierniki kupione "po taniości" i jeszcze bez kwiatków. Dzisiaj posadziłam je na rabacie i pan ze szkółki zapewniał, że tej wiosny jeszcze zakwitną Zobaczymy
Madzenka 19:11, 02 mar 2015

Szkoda, źe tak krótko się widziałyśmy, ale obecnośc M determinowała moje tempo na Gardeni
Zaznaczam watek i edę bywać na bieżaco
Na graby formowane na bambusach zapraszam w pełni wiosny u mnie. M musi zapracować na pozostawienie brzoz przez Szefową

Od dwoch sezonów formuję buka i w tym roku będzie premiera , niech no tylko wypuści liście
Napia 22:41, 02 mar 2015

Madzenka napisał(a)
Szkoda, źe tak krótko się widziałyśmy, ale obecnośc M determinowała moje tempo na Gardeni
Zaznaczam watek i edę bywać na bieżaco
Na graby formowane na bambusach zapraszam w pełni wiosny u mnie. M musi zapracować na pozostawienie brzoz przez Szefową

Od dwoch sezonów formuję buka i w tym roku będzie premiera , niech no tylko wypuści liście

Na Gardenii było szaleństwo Gdy oglądam zdjęcia, to zastanawiam się, czy wszędzie dotarłam czy może po prostu przegapiłam niektóre widoki Niemniej spotkanie miłe a do siebie zapraszam, chociaż na razie niewiele się tu dzieje.
Graby, buki i czytałam, że być może także platany będę podglądać, bo piękne są i eleganckie.
Ewkakonewka 23:01, 02 mar 2015

Fajne to Wasze spotkanie było Buziak wieczorny zostawiam
Napia 23:05, 02 mar 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Fajne to Wasze spotkanie było Buziak wieczorny zostawiam

Bardzo fajne, tylko krótkie, bo wszyscy ogrodowo zakręceni
Buziaczek
zabaewa 23:11, 02 mar 2015

Potwierdzam za Agą - spotkanie jak przeciąg między halami - cmok, fota, parę uśmiechów i dalej w ogrodowe szaleństwo. Ale fajnie było sie na chwilę razem zatrzymać w tym szaleństwie