Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ren133"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:52, 17 sty 2016

Do góry
No i widzicie jak można szybko człowieka na ziemię sprowadzić
A już miałam sadzić ...
Dziękuję Wam za pomoc i wsparcie
Ja się chyba do tego nie nadaję
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 19:44, 17 sty 2016

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Wersja yły dobre, większe kółko i jego nasadzenia podobne do tego trójkąta na lewo. Kulki w trawach, nudy panie nudy
Ciurkadełko bez niczego - chyba powinno coś być.

Wersja 2

Rohan i Red Baron - ten sam kolor, zlewa się, inne trawy daj
ML i B - zjedzą berberysy
Ml przed H a nie pomiedzy, nie będzie ich widać.

Wersja 3

Niedopracowana, żywopłocik z prawej w trójkącie z przodu zasłoni turzyce. może z tyłu. Jak dla mnie żadna wersja póki co się nie nadaje. No to pomogłam, raczej namieszałam. Rób nowe wersje.

Danusiu
Dziękuję za opinię. Tyle potu tu się polało i ... efekt marny
A widziałaś moją ostatnią propozycję? Jest na str 615
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:41, 17 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Kasiu

Wersja nr 1:

Wersja nr 2:

Wersja nr 3:

Wersja 1
Tyły dobre, większe kółko i jego nasadzenia podobne do tego trójkąta na lewo. Kulki w trawach, nudy panie nudy
Ciurkadełko bez niczego - chyba powinno coś być.

Wersja 2

Rohan i Red Baron - ten sam kolor, zlewa się, inne trawy daj
ML i B - zjedzą berberysy
Ml przed H a nie pomiedzy, nie będzie ich widać.

Wersja 3

Niedopracowana, żywopłocik z prawej w trójkącie z przodu zasłoni turzyce. może z tyłu. Jak dla mnie żadna wersja póki co się nie nadaje. No to pomogłam, raczej namieszałam. Rób nowe wersje.
Pogubiłam się po drodze... 18:01, 17 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Piękną zimę masz w ogrodzie
Wiem Reniu a u ciebie jak? Zrobiłaś już rozeznanie w niskich trawach? Bo ciekawa jestem?
Pogubiłam się po drodze... 17:51, 17 sty 2016

Do góry
Piękną zimę masz w ogrodzie
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:02, 17 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Danusiu, w mojej ostatniej wersji tutaj gdzie są krzyżyki to jest żywopłocik bukszpanowy W miejscu gdzie są zaplanowane kulki bukszpanowe i ciurkadełko planuję szary żwirek

Możesz sadzić!
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 14:14, 17 sty 2016

Do góry
Danucha napisał(a)
Reniu, po dłuższych przemyśleniach Twoja wersja na równi z wersją Juzi- SUPER,.....ale...w miejscu krzyżyków obwódkę sobie wyobraziłam

Danusiu, w mojej ostatniej wersji tutaj gdzie są krzyżyki to jest żywopłocik bukszpanowy W miejscu gdzie są zaplanowane kulki bukszpanowe i ciurkadełko planuję szary żwirek
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:36, 17 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)
Justyna dzięki za jeszcze jedną propozycję
Asiu mamy już 6 wersji ... po przeanalizowaniu wszystkich zdecydowałam się na coś takiego

Też ładnie, ale ja głosuję za wersją Juzi z obwódką. Czym ma być wysypana ta rabata? Tu gdzie ciurkadełko kamyczki?, a reszta kora?. Jeśli tak, to ta obwódka aż prosi żeby z niej nie rezygnować. Na szczęście nie wszystkim podoba się to samo, bo byłoby strasznie nudno w naszych ogrodach. To Tobie ma się podobać. Buziaki
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:31, 17 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Danusiu
Tam po prawo od tulipanowca mam rabatę z różową szałwią ... dlatego boję się trochę dawać tam dużo czerwonego tzn red barona ... gryzłoby się nie? ... ale już berberysa bordowo-zielonego widziałabym tam
Ta rabata jest mocno nasłoneczniona (strona południowa).
Jeśli chodzi o carex to mam już taką rabatę, gdzie evergold króluje ... ale podzieliłam latem carex everest ... tez jest jasny
Co myślisz? A jeszcze chciałam Cię zapytać czy pasuje tam ten żywopłocik bukszpanowy?

Reniu wybacz, nie doczytałam, że ta selseria i berberysy mają być i już. Też tak mam. Bordo z różem jak najbardziej, z czerwienią bym uważała. Wg mnie ostatni projekt Juzi jest super, ale obwódke bukszpanową pociągnęłabym jak w wersji nr 4 i 5.

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:30, 17 sty 2016

Do góry
Justyna dzięki za jeszcze jedną propozycję
Asiu mamy już 6 wersji ... po przeanalizowaniu wszystkich zdecydowałam się na coś takiego

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:52, 17 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Kochana
Gdzie mi do wizytówki?
Burza mózgów rozpętała się bo mamy na forum wiele życzliwych i kreatywnych osób ... a ja zebrałam żniwo Teraz nie mogę tego spaprać
Czyli mam rozumieć, że głosujesz na projekt nr 5?

tak
Szmaragdowy Zakątek 02:10, 17 sty 2016

Do góry
Ivvvona – dziękuję za życzenia, pech już wyrobił normę na 2016 rok…więc jest spoko

Ewik – „efektów specjalnych” już więcej nie przewiduję, ale jak to u mnie często bywa….nigdy nic nie wiadomo…

ag_zie – dziękuję Agnieszko, tobie też życzę wszystkiego naj, naj…

waldek727 – oj, jeżyku cóż począć…ja po prostu uwielbiam szampana w każdej ilości i pod każdą postacią…

jankosia – no coś ty…oczko zostało ukryte pod profesjonalnym korektorem wypożyczonym od zaprzyjaźnionej charakteryzatorki

Margarete – Małgoś, przecież wiesz że ja zawsze staram się wybrnąć jak najlepiej z dziwnych sytuacji…wirusy też „przekabaciłam” na moją stronę…pracują teraz u mnie jako żywe (pozytywne) kultury bakterii

ren133 – jak wiadomo nieszczęścia chodzą parami…u mnie przemknęły stadami i już teraz jest spokój. Buziaki.

yolka – Jolu, tak właśnie spoglądam na kalendarz…. No faktycznie, odliczanie do wiosny czas zacząć !!!

Mala_Mi – Wielkie dzięki Aniu. Już jest wszystko ok! Ja twarda babka jestem i takie „efekty specjalne” ogarniam w kilka dni.

Kasya – Kasiu, melduję…limit pecha wyczerpany. Z uśmiechem biegnę dalej przez życie! Buziaki.

kitek81 – Kasiu, dziękuję bardzo. Uściski dla całej rodzinki.

iwonaal – Iwonko, bo w sumie to ten cały zbieg wydarzeń był tak nieprawdopodobny że aż śmieszny. Ale u mnie to już norma….zawsze coś się dzieję!!!

popcorn – Carola, sytuacja ogarnięta, wirusy poskromione…wracam do życia ze skumulowaną energią !!!

rozark – Reniu, super! Nawet nie przypuszczałam, że będzie tak fajnie.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:25, 16 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)
wiesz nie znam dokladnie ich odcieni na zywo.jesli uwazasz ze zie nie "gryza" to daj.jesli sie obawiasz czy aby na pewno jest ok daj byka w sesleri z berberysami a rb odsun.

Muszę sobie to wszystko rozrysować jeszcze raz i zrobić posumowanie ... bo przecież kolejne rabaty trzeba zaplanować
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:21, 16 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A red barona przy buku dać?
wiesz nie znam dokladnie ich odcieni na zywo.jesli uwazasz ze zie nie "gryza" to daj.jesli sie obawiasz czy aby na pewno jest ok daj byka w sesleri z berberysami a rb odsun.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:14, 16 sty 2016

Do góry
Gardener27 napisał(a)
Aż miło popatrzeć jak prawdziwa zima wygląda i słońce Tego ostatniego nie widziałem od paru tygodni a górnikiem nie jestem Gdzie ja mieszkam się pytam ?

Hi hi hi ... powiem Ci, że dzisiaj pogoda nas rozpieszczała
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:13, 16 sty 2016

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Dokladnie tak.ale wez pod uwage ze ja minimalistka jestem z powolania

A red barona przy buku dać?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:58, 16 sty 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
Piękne zimowe widoki

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:58, 16 sty 2016

Do góry
Juzia napisał(a)

Czasem mi się coś uda
Dzięki

Skromna jesteś
A ze śniegu bardzo się cieszę ... dodał uroku ogrodowi
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:54, 16 sty 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Po lewo i po prawo sesleria z berberysem a żywopłotowi mówimy nie?

Dokladnie tak.ale wez pod uwage ze ja minimalistka jestem z powolania
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:53, 16 sty 2016

Do góry
Bogdzia napisał(a)
Piękne zdjecia z zimowego ogrodu. Reniu cały czas zaglądam ale w planowaniu nie pomogę wiec sie nie odzywam Pozdrówka.

Dziękuję Bogdziu i pozdrawiam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies