Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

anna_t 11:52, 17 sty 2016

ren133 napisał(a)

Kochana
Gdzie mi do wizytówki?
Burza mózgów rozpętała się bo mamy na forum wiele życzliwych i kreatywnych osób ... a ja zebrałam żniwo Teraz nie mogę tego spaprać
Czyli mam rozumieć, że głosujesz na projekt nr 5?

tak
ren133 13:30, 17 sty 2016

Justyna dzięki za jeszcze jedną propozycję
Asiu mamy już 6 wersji ... po przeanalizowaniu wszystkich zdecydowałam się na coś takiego

Danucha 13:31, 17 sty 2016

ren133 napisał(a)

Danusiu
Tam po prawo od tulipanowca mam rabatę z różową szałwią ... dlatego boję się trochę dawać tam dużo czerwonego tzn red barona ... gryzłoby się nie? ... ale już berberysa bordowo-zielonego widziałabym tam
Ta rabata jest mocno nasłoneczniona (strona południowa).
Jeśli chodzi o carex to mam już taką rabatę, gdzie evergold króluje ... ale podzieliłam latem carex everest ... tez jest jasny
Co myślisz? A jeszcze chciałam Cię zapytać czy pasuje tam ten żywopłocik bukszpanowy?

Reniu wybacz, nie doczytałam, że ta selseria i berberysy mają być i już. Też tak mam. Bordo z różem jak najbardziej, z czerwienią bym uważała. Wg mnie ostatni projekt Juzi jest super, ale obwódke bukszpanową pociągnęłabym jak w wersji nr 4 i 5.

Danucha 13:36, 17 sty 2016

ren133 napisał(a)
Justyna dzięki za jeszcze jedną propozycję
Asiu mamy już 6 wersji ... po przeanalizowaniu wszystkich zdecydowałam się na coś takiego

Też ładnie, ale ja głosuję za wersją Juzi z obwódką. Czym ma być wysypana ta rabata? Tu gdzie ciurkadełko kamyczki?, a reszta kora?. Jeśli tak, to ta obwódka aż prosi żeby z niej nie rezygnować. Na szczęście nie wszystkim podoba się to samo, bo byłoby strasznie nudno w naszych ogrodach. To Tobie ma się podobać. Buziaki
Danucha 14:01, 17 sty 2016

Reniu, po dłuższych przemyśleniach Twoja wersja na równi z wersją Juzi- SUPER,.....ale...w miejscu krzyżyków obwódkę sobie wyobraziłam
ren133 14:14, 17 sty 2016

Danucha napisał(a)
Reniu, po dłuższych przemyśleniach Twoja wersja na równi z wersją Juzi- SUPER,.....ale...w miejscu krzyżyków obwódkę sobie wyobraziłam

Danusiu, w mojej ostatniej wersji tutaj gdzie są krzyżyki to jest żywopłocik bukszpanowy W miejscu gdzie są zaplanowane kulki bukszpanowe i ciurkadełko planuję szary żwirek
leon60 14:16, 17 sty 2016

ładnie, możesz sadzić
Danucha 15:02, 17 sty 2016

ren133 napisał(a)

Danusiu, w mojej ostatniej wersji tutaj gdzie są krzyżyki to jest żywopłocik bukszpanowy W miejscu gdzie są zaplanowane kulki bukszpanowe i ciurkadełko planuję szary żwirek

Możesz sadzić!
AnnaCh 15:22, 17 sty 2016

Nic nie doradzę, ale cały czas podczytuję Podoba mi się wersja ostatnia, teraz czekać na wiosnę i sadzić
nawigatorka 16:05, 17 sty 2016

Jak juz postanowilas to ok ufff
Troche szkoda mi tego kola i rb w nim ale i tak bedzie ok.czekam na sadzenie