Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:15, 01 mar 2015

Do góry
Gabisia napisał(a)
Madżenko, całusy niedzielne dla Was!!!
I podziękowania ogromne za fajną wycieczkę
Fajnie się tego Zimocha na końcu słuchało

Ja, jak rano otworzyłam jedno oko - zobaczyłam, że słoneczko pięknie świeci.
I zamiast leniuchować i korzystać, że chłopaków nie ma - popędziłam do ogrodu.
Działałam od 8 rano do teraz…

No to mam nadzieje, że fotki SOM?
Szkoda tylko że Zimoch wykrzyczał brąz
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 16:14, 01 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Marzenko od tylnej strony ściany wodnej masz zrobione podejście i wpiętą wylewkę ? jak masz to zamaskowane ?

Całość jest wmurowana a rurki do pompy i orzewód elektryczny sa zabudowane. Nic nie jest na wierzchu. Tylko pompa jest zanurzona w bajorku
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:04, 01 mar 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)
Obłędne te ciemierniki!! Cudne

Za graby serdecznie dziekuję...teraz bez liści faktycznie widać co i jak...a naprawdę mialam wątpliwości.

Buziaków sto ode mnie

Do usług
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:03, 01 mar 2015

Do góry
noemi napisał(a)
Marzenko, mogę przekopiować zdjęcia i opis grabów do siebie ? przyda mi się bardzo

ciemierniki piękne moje z l. siedzą w donicy

Madziu ofkors

Po doczytaniu postu Madzi70 piszę , również ofors.

Opublikowane stwierdzenie jeśli jest wpełni zacytowane z dokładnym podaniem źródłem nie narusza praw autorskich
Spotkanie Gardenia - luty 2015 15:01, 01 mar 2015

Do góry
Wg mnie tegoroczna Gardenia była naprawde ciekawa. Wystawcy zadbali o atrakcyjne stosika, była druża różnorodność i było baaaardzo kolorowo i wiosennie. Można było znaleźć sposo inspiracji nasadzeń, były nietypowe i rzadkie okazy drzew. Mnóstwo sprzetu i nowinek ogrodniczych. Było niesty mało donic.
Byłam tylko rozczarowana kiermaszem, bo ciemierników i lili było duzo ,ale żeby sprzedawać wiosna cebule tulipanów ????
Ogrodnik Mimo Woli cd 14:55, 01 mar 2015

Do góry
Aniu dziękuje za krokuski wielkokwiatowe. Też mam posadzone, ale po rewolucji na mojej rabacie już nie wiem gdzie i co mam. Musze jednak jesienią dosadzić

Ups drugie zalapenie oskrzeli...chyba nigdy nie miałam... miałam dwa razy w życiu anginę, raz grypę i tylko się przeziębiam. Zatem chyba dbam o siebie Kochana ty musisz przesiedzieć ten czasw domu i pod groźba lania nie wychodzić!!! Na szczescie dla Ciebie nadchodzi ochłodzenie, więc grandzenie w ogrodzie nie bedzie Cię kusić
Moja codzienność - ogród Oli 14:54, 01 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Buka nie mogę wydać, to drzewo eMa. Pójdzie do dużej donicy, Madżenka z Filipem podpowiedzieli jak się zabrać do tego tematu i mam nadzieję, że kilka lat wytrzyma

To dobrze bo bałam się ,że się go pozbywasz

Słonce świeci, 8 stopni ale okropnie dziś zimny wiatr...
Wyszłam pomierzyć rabatę z oczkiem i zmarzłam okrutnie brrrr
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:37, 01 mar 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
A ja myślałam, że Twoje graby to jakieś szczepione fastigiaty

Nie zwykłe tylko wyprowadzone na porządnych prostych pniach. Ja im wszytskie przyrosty od dołu systematycznie obcinam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:36, 01 mar 2015

Do góry
Rench napisał(a)
Ślicznie te ciemierniki wyglądają.Ech

Renatko specjalnie dla nich jechałam na Gardenię, bo u nas nigdzie nie ma tych purpurowych a źródeł w necie nie byłam pewna. Postanowiłam, że mój ogród na przedwiośniu beda zdobić ciemierniki, to będą
Jeszcze czekam na wysyłkę z trzech miejsc to się okaże co w Polskim ogrodnictwie w ciemiernikach piszczy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:32, 01 mar 2015

Do góry
Monic napisał(a)
Cudne ciemierniki! Ja zamówiłam sobie pełne, ale dopiero przyjdą i nie wiadomo, czy w tym roku zakwitną, a Twoje to prawdziwe okazy! Drogie były?

Mixy były po 15 zł ale po 1-2 kwiatku, a te purpurowe po 34 i po 35 zł

Tez zamówiłam w necie i nie wiem jakie przyjdą. Okaże się i porównamy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:25, 01 mar 2015

Do góry
Graby dla Magdy70

Z tyłu fastigaty - rzadko strzyżone - raz w sezonie

Tylko ten na pierwszym planie jest młodszy i był częsciej ciachnięty

Graby na przedpłociu - ciachane minimum 2 razy - trzy w sezonie. Kupowane w takim samym stanie, kilka wymienianych. Uwaga posadziąłam za głeboko a potem były ulewne deszcze.. utopiłam je

Grab fastigata dosadzany w 2014 - kupiony z kiloma przewodnikami, ale już go ostrao trzy razy ciachnęłam i wadać jak sie zagęszcza

W tym roku juz na szczęscie paliki wyciągnę bo graby się porządnie ukorzeniły i nawet w czasie wichury, gdy mi sznurki pozrywało dały radę

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:25, 01 mar 2015

Do góry
Przed wejściem szeciopaki z Czech Narcyzy już starują, ale białe hiacynty powoli się rozwijają...Może je suszarką potraktowąć?

Bratki juz zmieniły miejsce ....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:24, 01 mar 2015

Do góry

Reszta krokusów szykuje sie do startu

ale i tak zakochałam się w wielkokiwatowych... na razie tylko w doniczkach ale poszaleję jesienią. Są wielgachne. Kwiaty mają niemal jak tulipany, nigdy takiej odmiany nie miałam

Oczko gabionów ma 10 cm, więc łatwo ocenić wielkośc kwiatka
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:21, 01 mar 2015

Do góry
Wiosna dla Was
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:19, 01 mar 2015

Do góry

i prymulowo - bratkowo

Dla Makkasi - to donice Polnix, firmy, której wcozraj kolekcje ogladałyśmy na Gardeni
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 14:18, 01 mar 2015

Do góry
Dziekuję za troskę. Własnie aby nie przechojrakowac dzisiaj nie pojechałam na narty bo mimo, z eu nas zapowiadano piękne słońce to w górach w naszym rejonie mgły i deszcz.
Zatem tylko posadziąłam ciemierniki z Gardeni i ZC oraz pofociłam sobie w słońcu ogród
Posadziłam je w doniczkach bo nie lubią grzebania w korzeniach. Po przekwinięcieu posadzę je do ogrodu, ale na razie w ich docelowym miejscu wyłążą obficie tulipany... wiec ciemierniki musza poczekać na swoją kolej i kiwtnąc w donicy

Specjalnie dla Was ciemierniki Ellen MIx i Ellen Double Purple.
Białe to Ellen (pełne) i Nigra

Moja codzienność - ogród Oli 14:09, 01 mar 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
poli własnie jak tam Twój buk ? zostaje czy wydałaś komuś ?

Kacha trawy będą, prawdopodobnie molinie zobaczę co uda się kupić

Juzia tfu tfu na plagi i niech nornice szybko się wynoszą

Buka nie mogę wydać, to drzewo eMa. Pójdzie do dużej donicy, Madżenka z Filipem podpowiedzieli jak się zabrać do tego tematu i mam nadzieję, że kilka lat wytrzyma
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:58, 01 mar 2015

Do góry
Juzia napisał(a)
Obstawiałam platany po cichu

To czekamy teraz na Dausię

Oj a jak ja czekam Cierpię katusze. Aż idę sobie ze stresu ciemierniki posadzić w dnicach
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:58, 01 mar 2015

Do góry
Magda70 napisał(a)

Madżen...męczę Cię bo mam wrażenie , że graby, które pokazała u siebie Zielona o tu:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3786-zielonej-ogrodniczki-marzenie-o-zielonym-ogrodzie?page=537

wygladają troszkę inaczej. Mają inaczej ulozone galązki??

Czy to tylko moje zludzenie? Twoje na przedplociu też nie mają liści?

Magdo moje wygladają identycznie. Dzisiaj ci zrobię zdjecie moich grabów fastigata w stanie bezlistnym . Moje są ciete od samego początku więc te długie pedy nie zdążyły wyrosnąć na 1 M (jak na zdjeciach Marty) , wszystkie są systematycznie przycinane i sie zageszczają. Ten proces trwa już od 2-3 lat. Niestety dwa graby na przedpłociu mi padły i dlatego byly systematycznie wymieniane w 2013 i 2014 r. Ale wszystkie sa cięte od pierwszego sezonu.
Wpadnij na zdjęcia wieczorkiem pokaże ci wszystkie moje graby fastigata. Są rzeczywiście łyse zima i z tym trzeba sie pogodzic. Pospolite maja liście.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 10:53, 01 mar 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Oj tam syn, kuzyn Nie pamiętasz?

Dziękuję za wczorajszy dzień i bardzo się cieszę, że mogliśmy razem zwiedzać targi
A zwłaszcza dziękuję za porwanie mnie do Werandy i potem odstawienie pod dworzec, czułem się mocno zaopiekowany i wyróżniony Sebuśkam z podladowanymi duracelkami.

Ps. śniło mi się, że sadzilem Twoje ciemierniki - jeśli trafią pod Magnolię to nawet miejsce dobrze wybrałem

Hi hi miło nam było bardzo

Sebuśku mam prośbę masz zdjecie pergoli? Okazuje się że mi jedyne zdjecie , ktore nie wyszło to własnie pergoli....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies