Kasya - Kasiu foty z realizacji będą, zawsze u mnie foty są... czasami zastanawiam się po cholerkę ja to daję

Ale to taki mój blog ogrodowy

Na starość będę go sobie czytać... ale tu głupot się opisałam

Krokusy jak nazwa wskazuje różnią się nie tylko kolorem ale i wielkością. I to różnice są duże.
Szukałam foty gdzie kwitną jedne i drugie.. jest różnica

Żółty i biały botaniczny, a fioletowy wielkokwiatowy.. ale w niebotanicznych też są różne wielkości. Przy okazji poszukiwania foty sprawdziłem ile mi w zeszłym roku kwitły krokusy (różne odmiany), wiec przy chłodnej wiośnie miałam krokusy od 11 lutego do początki kwietnia

Ale w 2013 roku .. były może 2 tygodnie

Najpierw śnieg, a potem upały...
Baraga - Agnieszko , masz najpiękniejsze krokusy, ale one późniejsze. Ok 10-14 dni są później. Dużo zleży też od pogody... ale są późniejsze. Kwitą razem z irysami.
Karol - ochłodzenie i śnieg w marcu to nic dziwnego... dlatego ja co mi nie przeszkadza to nawet nie tykam na rabatach. W zeszłym roku miałam czas wiosną to rozwalałam rabaty już początkiem marca.. a teraz nie mam czasu i nie mam takiej potrzeby by pędzić na złamanie karku. Jak jaka ambitna sołtysowa co to w polu musi mieć zrobiona pierwsza..
Madżen - z powodu pracy i tak nie pójdę do ogrodu.... teraz siedzę na forum z wyrzutem sumienia, że zamiast robić co trzeba to się bawię ... A krokusy mam też inne ulubione, ale niestety pomieszałam kartki z nazwami więc nie podam... mam takie śliczne purpurowe z jaśniejszym środkiem.. być może to jest Ruby Giant. Kwiatki małe, ale bardzo liczne i kolor niesamowity.... mam ich sporo
Część II /
Część I /
Wizytówka
/
Zlot-2014 /
Zlot-2012 Mózg to nie mydło; nie ubędzie go, gdy się go użyje.