Wybaczcie jakosc zdjęć bo robione komórką ale myśle, ze warto pokazac kilka ciekawostek
Miniturowy tararak, wyglądający jak trawka wielkanocna. Zachorowaliśmy nagiego z Gabi, zwłaszcza że idelany do naszych podmokłych ogrodów
I rózne gatunki tataraku i trawek - te najmniejsze szare to miskant Morning Light prosto z inkubatora in vitro
I muszę się Wam pochwalić, ze wizyta na Gardeni okazała sie sukcesem negocjacyjnym M jest juz zwolennikiem pergoli na tarasie kuchennym wystarczyło zobaczyc w realu o czym od trzech lat trąbię
Hi hi muszę kuć żelazo póki gorące.
Polecam obejrzeć zdjęcia na paklet.pl niestety nie zrobiłam. Zdjecia.......
Ale od wczoraj jestem za platanami na płasko ! Naogladalam się tych holenderskich drzew na Gardenii i przynam się, że dawno sie niczym tak nie ekscytowałam jak tymi platanami . Ostatnio takie emocje były na plantacji bukszpanowej i przy kupowaniu grabów do formowania.
Aczkowliek wczoraj dojrzałam piekno bukow w stanie bezlistnym. Cieszę sie, że rok temu posadziłam 8 szt purpurea wiec jesli Danusia stwierdzi, ze ma być płasko na purpurowo to tez tak zrobie.
Chociaż wczoraj przez kilka godzin dyskutowałam o tym z Gabi w samochodzie i doszłyśmy do wniosku, ze platany na płasko w moim ogrodzie to byłoby to!
Na tym zdjęciu grab, ale ja już wiecej nie chcę grabów tylko platany takie jak na lotnisku we Wrocławiu
Kaśka nie wazne ze nie ma co pokazywac! Trzeba dokumentację faktograficzna sporządzac! Coby za dwa -trzy lata niedowiarkom pokazywać! Marsz do zjęć!
Zapraszam na fotki z mojego ogrodu w 2012!!! Poza kształtem rabat nie było co pokazywać
Aniu lubie twoje łączki krokusowe. Ty mnie zarziłaś chorobą krokusową jesienią muszę sobie zasadzić wielkokwiatowe. Gdy patrzę jak w doniczce cudownie wyglądają to marzą mi się takie w zwirku. Czy masz jakieś sprawdzone wielkokwiatowe odmiany ?
Oj tak mam wreszcie droge. Na dodatek sąsiad ładnie brakuje swóje przedpłocie, będziemy mieć drogę szeroką jak na autostradzie. Jak tylko wykopie zebrinusy to zamawiam żwirek. I już nic na moim przedpłociu nie kombinuję bedę czekać na ferię kwitnienia u Ciebie.
Ale ze żwirkiem u Ciebie to będzie syzyfowa praca... Przez kilka lat sypaliśmy i ciagle wyparowywał, tzn w błocie tonął.....
Jak tam tulipanki, kiełkują? U mnie nawet w na najmniej nasłonecznionej rabacie wczesne maja 5-10 cm w przyszlym tygodniu temepratura je przystopuje, ale coś mi sie wydaje , że będę miała w tym roku wczesne kwitnienie. Dlatego musiałam szybko wycinac trawy bo pod trawskiem były bladozielone a pchały sie do góry!
Haniu jakze ja lubię inaugurację sezonu Twoimi rannikami i krokusami aż serce mocniej bije.
Dla mnie wiosna to najpiekniejsza pora roku. Nie lato, nie jesień a zwłaszcza nie zima tylko wiosna a nawet przedwiosnie, gdy wszystkie rosliny budzą się ze snu zimowego.
Teraz nadchodzi chwilowe ochłodzenie i wiesz co ? Ja się cieszę , bo lubię gdy wiosna nadchodzi powolutku i lato sie nie spieszy. Nie lubię gdy w lutym mamy juz wisonę, w marcu gorącą wiosnę a w kwietniu lato a potem w maju nadchodzą przymrozki...