Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Od nowa ... na przekór wszystkim 15:05, 17 kwi 2015

Do góry
Juzia napisał(a)

Ja? Są gorsze
hyhy

Hm, ja tam się Ciebie boję

Dobra, uciekam i nie zaśmiecam pierwszej strony
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:59, 17 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Czeeeść Nie bój się, tutaj nikt nie gryzie tylko Juzia czasami ma chwile szczerości

Ja? Są gorsze
hyhy
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 14:59, 17 kwi 2015

Do góry
Aga, elektryczne też mam Boscha i do kostki sprawdziły się rewelacyjnie, kulki robiłam akumulatorowymi. Po tygodniu nie widzę większej ilości poszarpanych, brzydkich listków niż po cięciu sekatorem ( w tamtym roku cięłam kulki małym sekatorem)

Żurawki to temat tabu w tej chwili... Zdjęcie było zrobione zaraz po posadzeniu, niestety dzisiaj wyglądają jakby umierały! Co roku były dzielone, przesadzane i nic się nie działo a teraz jakiś diabeł w nie wstąpił!!
One od poczatku mi tam nie leżały i to może znak, że mam je wywalić z tego miejsca
Juzia tylko nie krzycz

Początki w Kruklandii 14:44, 17 kwi 2015

Do góry
Ale masz tych drzewek Brzoza chyba najbardziej zaawansowana w wiosennym kolorze?
Od nowa ... na przekór wszystkim 14:41, 17 kwi 2015

Do góry
Czeeeść Nie bój się, tutaj nikt nie gryzie tylko Juzia czasami ma chwile szczerości
Miejsko & sielsko 14:15, 17 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Mój eM. też wpadł na taki pomysł i powiem Wam, że będę testować

ja je już przetestowałam - jesli to te chodzi
Miejsko & sielsko 14:08, 17 kwi 2015

Do góry
Kacha123 , magdziam, siakowa, nicol21, Ewkakonewka , malkul , Sebek , Zielona , malgorzata_s , polinka , Kuba

Dziękuje wszystkim razem i każdemu z osobno za to, że waszą troskę i dobre słowo.
Zebrałam się do pionu bo nawet spokoju i nie dajecie
W podziękowaniu za miłe słowa, otuchę i wsparcie zostawiam mojego pierwszego tulipanka

Pomocy! Jak mądrze zaplanować kawałek ziemi o długości 32m? 13:43, 17 kwi 2015

Do góry
Mysza napisał(a)
Witaj Gosiu, jestem jak prosiłaś
Zrób jak radzi Polinka plan ogrodu i ewentualnych rabat z roślinami , które masz, co gdzie jest i dom też zaznacz..Tak po prostu na kartece w kratkę.1 cm jako 1 m.Wtedy łatwiej sobie to wyobrazić
Myślę, że ze zmianą ewentualnych kształtów rabat powinno być prosto, bo tam chyba nie masz położonej kostki jakko obrzeżaMąż niech się cieszy, że to tylko takie zmiany
Rozumiem, że skłaniasz się do łuków tak??
Będzie ślicznie w przyszłości, bo działka jest duża i można fajnie ją zagospodarowaćA dziewczyny na pewno Ci doradzą dobrze
Będę zagladała.

Witaj Gosiu, wpadaj częściej, doradzaj, karć jak trzeba
W weekend zabiorę się do tworzenia planu.
Obrzeże wykonane (w całości przez mojego męża, także ucieszy się, że trzeba je będzie zlikwidować)jest z kamyków w odcieniach beżu, bo takie mamy wykończenie wokół domu przy fundamentach z krawężnikiem, "doślę fotkę", z suchym betonem, żeby się nie obsypywały, niekoniecznie muszą być "łukowate", ale mamy balkony półokrągłe, taras i schody frontowe więc pomyślałam, że takie rabaty będą ok.
Wiem już też, że muszę zrobić ścianę zieloną całościowo, ale zastanawia mnie czy z tuj szmaragdowych, które mam po drugiej stronie czy z czegoś innego? Dla mnie też jest tam za dużo fal, do likwidacji, ale jak:
zarys czerwony to klon gold, miał on dawać nam trochę cienia, nie wiem czy wziąć go w rabatę zarys koloru niebieskiego czy zarys czarny bez klonu?
Moja codzienność - ogród Oli 12:37, 17 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Aż mi mowę odebrało...cóż można powiedzieć-jest fantastycznie!

Wszystko robi ogromne wrażenie ale wiem ile pracy i czasu potrzeba na takie prace i dlatego nie zazdroszczę ściany ale zazdroszczę eMa w domu

Buziaki pracusie

Poli niestety co dobre szybko się kończy.. teraz prace zwolnią ale powoli będziemy grzebać
Buziak
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 12:29, 17 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Cięcie kostek buksowych zakończone.

Kostka nr 1 i nr 2 Nr 3 dopiero w planach do zrobienia.

Rabata hortensjowa skończona, kulki przycięte. Pozostało tylko korę wysypać ale to dopiero jak ziemia osiądzie.

Polinko, kostki wyglądają rewelacyjnie!!! Kulki też
I jakie żurawki zdrowe! Ja z moimi pożegnałam się na zawsze. Parę sztuk jeszcze dogorywa
I jestem w szoku, że tak ładnie pociachałaś bukszpany nożycami elektrycznymi! Bez żadnych poszarpanych listków! Mam akumulatorowe Gardeny, a dziewczyny mają Boscha i mamy złe doświadczenia... Mimo ostrzenia, szarpią listki i po jakimś czasie, jak obeschną, bardzo nieestetycznie to wygląda.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:14, 17 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
U mnie też wszystkie po 12 i moim zdaniem ich za dużo nie trzeba ciąć One mają tak ładny kulkowaty pokrój, że wystarczy tylko te młode jasnozielone przyrosty przyciąć i ładna kulka jest.

Oj kochana, Ty to masz doświadczenie a ja totalnie zielona jestem w tym temacie Ale myślę, że się wprawię
Cięłam tak na około 2-3cm, tą jedną większą gdzieś na ok 4cm.

Dzisiaj dokończę dzieła

Dobrze, że świeci słoneczko

A ile musi upłynąć czasu od cięcia żeby deszcz nie zaszkodził kuleczkom?
Czasem słońce czasem deszcz 12:07, 17 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)

O ja już bym chciała!! A najlepiej dobry wieczór w niedzielę wieczorem

i co z tego? będziesz o te trzy dni starsza
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:04, 17 kwi 2015

Do góry
U mnie też wszystkie po 12 i moim zdaniem ich za dużo nie trzeba ciąć One mają tak ładny kulkowaty pokrój, że wystarczy tylko te młode jasnozielone przyrosty przyciąć i ładna kulka jest.
Pomocy! Jak mądrze zaplanować kawałek ziemi o długości 32m? 12:02, 17 kwi 2015

Do góry
Witaj Gosiu, jestem jak prosiłaś
Zrób jak radzi Polinka plan ogrodu i ewentualnych rabat z roślinami , które masz, co gdzie jest i dom też zaznacz..Tak po prostu na kartece w kratkę.1 cm jako 1 m.Wtedy łatwiej sobie to wyobrazić
Myślę, że ze zmianą ewentualnych kształtów rabat powinno być prosto, bo tam chyba nie masz położonej kostki jakko obrzeżaMąż niech się cieszy, że to tylko takie zmiany
Rozumiem, że skłaniasz się do łuków tak??
Będzie ślicznie w przyszłości, bo działka jest duża i można fajnie ją zagospodarowaćA dziewczyny na pewno Ci doradzą dobrze
Będę zagladała.
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 12:02, 17 kwi 2015

Do góry
Aga u nas brzózek niet ale jak dobrze pamiętam w tamtym roku były u MArty Zielonej

Pamiętasz cenę cisów w Botaniku?? Jadę tam w następnym tygdoniu to może bym się skusiła
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 12:00, 17 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Reniu, które buksy masz? Po 12 czy 15 zł.?

Większość po 12zł i 3szt po 15zł
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:58, 17 kwi 2015

Do góry
Reniu, które buksy masz? Po 12 czy 15 zł.?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:58, 17 kwi 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Jeśli jest sprawdzony sprzedawca to nie ma o co się bać Ja trzy lata temu wszystkie rośliny na cały ogród kupowałam przez all...

Ja zawsze czytam komentarze
W całej swojej karierze przejechałam się tylko raz
Czasem słońce czasem deszcz 11:57, 17 kwi 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

tak mi przy was czas pędzi że zaraz będzie dobry wieczór

O ja już bym chciała!! A najlepiej dobry wieczór w niedzielę wieczorem
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:56, 17 kwi 2015

Do góry
Jeśli jest sprawdzony sprzedawca to nie ma o co się bać Ja trzy lata temu wszystkie rośliny na cały ogród kupowałam przez all...
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies