Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1

Wieloszka 10:24, 17 kwi 2015

Sebek napisał(a)
Aga, perfekcjonistką jesteś i bez fotoszopa Pięknie jest! A hakone - brak słów I jeszcze jakie wielkie są te kępy

Trzy lata już mają te kępy przed domem - zdążyły się pięknie rozrosnąć. A pamiętam, jak w pierwszym roku na nie psioczyłam - Madzia świadkiem Teraz wszędzie bym dosadzała
Wieloszka 10:27, 17 kwi 2015

ele2001 napisał(a)
Monia trawki w kamieniu szybciej wschodzą w dzień kamień się nagrzewa a wieczorem oddaje ciepło no i Wrocek tam wszystko szybciej zaczyna

Aga pięknie i tak czyściutko ja mam do Wrocławia tylko 80km ale moja śliwa wiśniowa dopiero w pączkach a u Ciebie już kwiecie

Przemo komplement z ust fachowca bardzo cieszy
W centrum Wrocka śliwy już przekwitają, więc dla mnie to "dopiero" kwiecie, a nie "już"

Madzenka napisał(a)
Pieknie!!!!!
Jaki Photoshop? Do niczego niepotrzebny Twoj ogród jak Tina Turner photoshopa nie potrzebuje, im starszy tym piekniejszy

Hakone jeszcze u mnie nie posadzone

Oj sadź kochana, bo najładniejsze sztuki zgarnęłaś - nie możesz zmarnować

Ola-leon macham mocno! Lecę nadrobić zaległości u Ciebie
Wieloszka 10:28, 17 kwi 2015

Gabisia napisał(a)
Nieznośna Perfekcjonistko,
ale cudności u Ciebie
A hacone to u Ciebie jakaś anomalia normalnie, bo u mnie to aż po jednym pazurku wypuściły…
Aguś, niestety cisy widziałam
Okropnie brzydkie, a fe, w ogóle bym takich nie chciała!
Moje chylą się ku upadkowi totalnemu
Wymienię je, ale pożegnam się z baccatą, bo u mnie w żadnym miejscu jej nie pasi, za to hilli vel hicksii są bezproblemowe.
Czy u Botanika jakieś cisy som?

No popatrz, a u mnie na odwrót - tylko baccaty sobie radzą...
Botanik ma swoje cisy, na polu, te które kupowałaś w zeszłym roku. Zadzwoń czy Ci wykopie zanim będzie za późno.
No! To już się o moje nowoposadzone nie muszę martwić, bo to baccaty som, które Tobie się nie podobają! Będą rosły
Wieloszka 10:28, 17 kwi 2015

Dubelek
Z tej okazji pokażę rabatę, która idzie teraz do przeróbki.
Rosną tam już graby "Fastigiata" posadzone rok temu, a tuż przed nimi rozplenice. Słabo to z daleka widać, bo graby dopiero pomału otwierają listki. Jałowce, które są przed nimi dostały eksmisję i są systematycznie przesadzane. Z racji ich wielkości, trochę to potrwa...

Na nowej rabacie będą przed grabami kostki z bukszpanu i coś pomiędzy kostkami, ale co - wciąż dumam... czy jednorodnie, czy kilka gatunków bylin i traw.

kamasja 11:55, 17 kwi 2015

Agnieszko Twój ogród zachwyca mnie "wciąż" z foto czy bez. A konwalnik rozłazi się na boki i będziesz miała za dwa lata swoje zaszczepki do pikowania.
polinka 12:02, 17 kwi 2015

Aga u nas brzózek niet ale jak dobrze pamiętam w tamtym roku były u MArty Zielonej

Pamiętasz cenę cisów w Botaniku?? Jadę tam w następnym tygdoniu to może bym się skusiła
Gabrysia_ 13:54, 17 kwi 2015

Aga ,twoje kulki są perfekcyjne,będę to powtarzać za każdym razem
Jesteś mistrzynią kulkowania
Joaska 14:23, 17 kwi 2015

Wieloszka napisał(a)

Śliwy wiśniowe kwitną

Agnieszko, widzisz ty masz śliwy wiśniowe, i je tniesz. Powiedz mi kiedy je tniesz i jak bardzo radykalnie??? czy wg Ciebie i doświadczenia jakie masz można je dość mocno ciąć??
tusiawka 15:55, 17 kwi 2015

Biorąc pod uwagę rozmiary działki, ogród jest idealny.
Donica jest gigantyczna, będziesz mogła poszaleć.
Zielona 18:04, 17 kwi 2015

Brzózki doorenbos po 46zł chyba. Ale cieniutkie. Wysokość około 2m.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies