Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Mój ogród pod górkę... 23:46, 24 paź 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Chyba musisz poprosić Sebka o pomoc - ma lepszy czas w pojedynkę, niż my we dwójkę

no to jest myśl i nawet blisko by miał
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:44, 24 paź 2015

Do góry
Renia, sprawdziłam jeszcze dokładnie i naparstnica w najładniejszej fazie rozkwitu była jednak po połowie czerwca i wyglądała tak:

A dziś wygląda tak (drugi plan)

Zdjęcia usunę jak obejrzysz.
Tu ma być ogród :) 23:35, 24 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

My tu na Śląsku w ostatnich latach mieliśmy dosyć łagodne zimy, więc szanse na kwitnienie jakieś są.

Spoko, moja kwitła
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 23:34, 24 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja też dziś sadziłam, ale nie skończyłam.
Na fotki jutro wpadnę

Mam nadzieję, że zdążę je cyknąć U mnie sadzenie było szybkie, ale mam nadzieję, że efekt będzie fajny A nie odwrotnie
Mój ogród pod górkę... 23:33, 24 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

I ja, ale dziś trochę z pudła ubyło.
No ale ja sama samiuteńka, bez pomocy eMa - kto taki duet jak Kasia ma dogoni?

Chyba musisz poprosić Sebka o pomoc - ma lepszy czas w pojedynkę, niż my we dwójkę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:32, 24 paź 2015

Do góry
No pięknie Ci wyszły te jesienne dekoracje!
Mój ogród pod górkę... 23:29, 24 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Nie martw się Łukasz ... ja też skończyć nie mogę

I ja, ale dziś trochę z pudła ubyło.
No ale ja sama samiuteńka, bez pomocy eMa - kto taki duet jak Kasia ma dogoni?
Tu ma być ogród :) 23:26, 24 paź 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Moje ogrodowe z zeszłego roku przeżyły w gruncie z usypanym kopczykiem i czapeczką z włókniny

My tu na Śląsku w ostatnich latach mieliśmy dosyć łagodne zimy, więc szanse na kwitnienie jakieś są.
Tu ma być ogród :) 23:25, 24 paź 2015

Do góry
Widziałam, że ostatnio w wielu wątkach porównujecie swoje gracki czy pseudogracki, więc pokażę moje sadzone latem - dalej calutkie zielone.

I stipa, późniejsza niż u wszystkich, za to do teraz ładna

A za nią ostatnia w tym roku Edenka, jeszcze w pąku

Mniejsza rabata przy tarasie z dosadzoną stipą - brakuje już tylko Giardiny, ale ona jest już w drodze.

Tu ma być ogród :) 23:18, 24 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A dotykalyscie kiedys kupki skoszonej trawy-goraca i bije od niej cieplo z daleka.

To fakt!
Tu ma być ogród :) 23:17, 24 paź 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
...wiesz... tak sobie myślę, że jak rolnik wyrzuca obornik na pole to przez długi czas unosi się nad pryzmą para Kompostownik też przerabia to, co w nim nagromadzone. Pewnie Waldek mógłby w precyzyjny sposób to wytłumaczyć, ale na logikę... może tak być

Zwykle przy procesach biologicznych uwalnia się ciepło także wszystko by się zgadzało
A Waldek czasami wpada, więc jak doczyta to myślę, że potwierdzi

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 23:14, 24 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja mam biała i różowa obie kwitly jakoś w lipcu, u białej pojawiły się jeszcze później kwiatostany ale już takie malutkie

Piękna jesień masz - czy Ty masz 2 ambrowce czy ten czerwony to jakiś klon?

Z naparstnicą nie ma więc szans na ciągłe kwitnienie? I na co tu się zdecydować?

Mam jednego ambrowca, ten czerwony to zwykły klon palmowy

Dziekuję
Mój ogród pod górkę... 23:03, 24 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Zdjęcia jesienne urokliwe a i cebule w duecie szybko posadzone, dokładając do tego cudną pogodę i wieczorną imprezę to chyba wychodzi że miałaś świetny dzień!

Dzień rzeczywiście udany. Plan cebulowy wykonany, nawet udało się mojemu starszemu synusiowi odkurzyć liście Imprezka była fajna, pośpiewałam, potańczyłam Mam nadzieję na dobrą pogodę jeszcze jutro, bo brakuje słonecznych dni w ogródku
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:43, 24 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A w opisach jest, że kwitnie od czerwca do września Czy może się to udać?

Ja mam biała i różowa obie kwitly jakoś w lipcu, u białej pojawiły się jeszcze później kwiatostany ale już takie malutkie

Piękna jesień masz - czy Ty masz 2 ambrowce czy ten czerwony to jakiś klon?
Tu ma być ogród :) 22:40, 24 paź 2015

Do góry
Olili napisał(a)
A moi rodzice hortensję ogrodową posadzili pod ścianą wschodnia domu i niczym nie zabezpieczali (nie mieli pojęcia,ze powinni) i hortensja kwitła...

Wiem, że u niektórych osób kwitną, dużo będzie zależało od tego jaką zimę będziemy mieć.
Tu ma być ogród :) 22:33, 24 paź 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Edytko, moi Sąsiedzi co roku wkopują donice z hortensjami ogrodowymi w... kompostownikI owijają włókniną. Twierdzą, że tam temperatura jest wyższa i ona grzeje donicę. Nie potrafię odnieść się do tego, czy to prawda, ale... hortensje kwitną

No na to bym nie wpadła, a że nadal nie mam porządnego kompostownika tylko taka pryzme z wszelkiego rodzaju ogrodowymi odpadami to łatwo mi będzie tam ta Hortensję umieścić - spróbuje tak zrobić, bo argument, że tam ciepłej wydaje się logiczny - dzięki za podsunięcie pomysłu
Typografia ogrodu 21:42, 24 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Na ogół 2 warstwy.
No najgorzej jest w miejscach gdzie nasadzenia są nieregularne i trzeba trochę sią bawić w układanie tych gazet między rosnącymi roślinami, a poza tym ja to robię tak, że bezpośrednio przed ich rozłożeniem ruszam całą ziemię grabkami, potem dopiero idą gazety, a między serbami to jeszcze po plewieniu poszła cienka warstwa przesuszonej trawy i na to dopiero gazety, tam bym wolała już więcej się nie zapuszczać, bo całe ręce mam zawsze pociachane jak coś tam robię - mam nadzieję, że ten wysiłek się opłaci na przyszłość.
u mnie gazety tez szlyby na warstwe min 15 cm skoszonej trawy bo taka mam pod serbami wlasnie,albo na stare zrabki,wczesniej rozsypane ale chyba za cienko bo slabo sie sprawdzaja.dzieki za rady.
Typografia ogrodu 21:39, 24 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

oby u mnie się to nie przytrafiło bo w końcu mam aż 8!

Tego zycze.choc ja juz stracilam w nie wiare
Typografia ogrodu 21:35, 24 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Taki wydok maja dokladnie z pokoi nasze corki.

Chcislabym ten papier rozkladac na rabatach gdzie mam nasadzenia takie liniowe wiec nie powinno byc to az tak klopotliwe tym bardziej ze to papier z rolki.a ile warstw gazet rozkladasz?

Na ogół 2 warstwy.
No najgorzej jest w miejscach gdzie nasadzenia są nieregularne i trzeba trochę sią bawić w układanie tych gazet między rosnącymi roślinami, a poza tym ja to robię tak, że bezpośrednio przed ich rozłożeniem ruszam całą ziemię grabkami, potem dopiero idą gazety, a między serbami to jeszcze po plewieniu poszła cienka warstwa przesuszonej trawy i na to dopiero gazety, tam bym wolała już więcej się nie zapuszczać, bo całe ręce mam zawsze pociachane jak coś tam robię - mam nadzieję, że ten wysiłek się opłaci na przyszłość.
Typografia ogrodu 21:30, 24 paź 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Sasiad rodIcow ma 4 posadzone w lini....wszystkie zdrowe srodkowa łysa od roku . .one chyba tak czasami maja. Bo rosna tak blisko az za blisko ze nie mozliwe zeby to byla kwestia ziemi pod spodem

oby u mnie się to nie przytrafiło bo w końcu mam aż 8!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies