Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 20:43, 24 paź 2015

leon60 napisał(a)

w takim razie gratki dla eMa teraz tylko patrzeć jak się chłopak rozkręci

no to liczę przekażę oczywiście
lindsay80 21:10, 24 paź 2015

fajny masz widoczek z góry na podjazd!
Pytałaś gdzieś o wykładanie rabat gazetami - ja tak robię od wiosny i mogę powiedzieć, że się to sprawdza, chwasty nie przechodzą, tylko roboty przy tym trochę jest.
siakowa 21:27, 24 paź 2015

nawigatorka napisał(a)

Dziekuje Kasiu.oby kiedys calosc tak wygladala.musze poszukac fotki jak wygladalo tam niedawno dla porownania

Ogrodzenie juz trzeba poei planowac-moze zima sie uda.

Co u umbrami? Nie wiadomo jasni ale jedna umarla,druga juz choruje a.w trzecia tez juz wiary brak choc na razie wyglada ok. Moze to coc w.glebie,moze choroba... diagnozy jednoznacznej nie ma i mimo staran poprawy kondycji tez. Ale czesto spotykamy te wisnie z takimi objawami wiec to chyba jakac cecha tej odmiany,gatunku. Juz oplakalam pierwsza,pozostale tez przeboleje i czekam na graby

Sasiad rodIcow ma 4 posadzone w lini....wszystkie zdrowe srodkowa łysa od roku . .one chyba tak czasami maja. Bo rosna tak blisko az za blisko ze nie mozliwe zeby to byla kwestia ziemi pod spodem
nawigatorka 21:28, 24 paź 2015

lindsay80 napisał(a)
fajny masz widoczek z góry na podjazd!
Pytałaś gdzieś o wykładanie rabat gazetami - ja tak robię od wiosny i mogę powiedzieć, że się to sprawdza, chwasty nie przechodzą, tylko roboty przy tym trochę jest.

Taki wydok maja dokladnie z pokoi nasze corki.

Chcislabym ten papier rozkladac na rabatach gdzie mam nasadzenia takie liniowe wiec nie powinno byc to az tak klopotliwe tym bardziej ze to papier z rolki.a ile warstw gazet rozkladasz?
Zielona 21:28, 24 paź 2015

O jaaaaa! Aśka, ale masz piękny widok! Idealnie to wymyśliłaś. To, co posadzone u Ciebie nie konkuruje z tym, co przed płotem. Bardzo mi się podoba.

PS I betony wszystkie i wianki sweterkowe też
nawigatorka 21:30, 24 paź 2015

siakowa napisał(a)

Sasiad rodIcow ma 4 posadzone w lini....wszystkie zdrowe srodkowa łysa od roku . .one chyba tak czasami maja. Bo rosna tak blisko az za blisko ze nie mozliwe zeby to byla kwestia ziemi pod spodem

To nawet pocieszajace
Kiedys zamieszczalam zdjecie z Poznania gdzie roslo ich kilkadziesiat i przynajmniej 1/3 martwa.moze te jedno sprobuje reanimowac jeszcze ale w innym miejscu.
lindsay80 21:30, 24 paź 2015

siakowa napisał(a)

oby u mnie się to nie przytrafiło bo w końcu mam aż 8!
siakowa 21:33, 24 paź 2015

Ja gazet dawalam nawet z 6 warstw na zakladke
lindsay80 21:35, 24 paź 2015

nawigatorka napisał(a)

Taki wydok maja dokladnie z pokoi nasze corki.

Chcislabym ten papier rozkladac na rabatach gdzie mam nasadzenia takie liniowe wiec nie powinno byc to az tak klopotliwe tym bardziej ze to papier z rolki.a ile warstw gazet rozkladasz?

Na ogół 2 warstwy.
No najgorzej jest w miejscach gdzie nasadzenia są nieregularne i trzeba trochę sią bawić w układanie tych gazet między rosnącymi roślinami, a poza tym ja to robię tak, że bezpośrednio przed ich rozłożeniem ruszam całą ziemię grabkami, potem dopiero idą gazety, a między serbami to jeszcze po plewieniu poszła cienka warstwa przesuszonej trawy i na to dopiero gazety, tam bym wolała już więcej się nie zapuszczać, bo całe ręce mam zawsze pociachane jak coś tam robię - mam nadzieję, że ten wysiłek się opłaci na przyszłość.
nawigatorka 21:39, 24 paź 2015

Zielona napisał(a)
O jaaaaa! Aśka, ale masz piękny widok! Idealnie to wymyśliłaś. To, co posadzone u Ciebie nie konkuruje z tym, co przed płotem. Bardzo mi się podoba.

PS I betony wszystkie i wianki sweterkowe też

A dziekuje
Tym bardziej cieszy to,ze poza labiryntem z bukszpanow sciagnietym od Danusi reszta to moje pomysly poza tym skarpa nie ulatwiała planowania. Pod lipami na przedplociu rosna jeszcze biale roze okrywowe Swany i bluszcz ale jeszcze ich nie widac z tej perspektywy. A i kulki bukszpanowe,Ml i zawilce

Za wianki i sciane dziekuje i widze ze bywasz-tak jak ja u Ciebie