fajny masz widoczek z góry na podjazd!
Pytałaś gdzieś o wykładanie rabat gazetami - ja tak robię od wiosny i mogę powiedzieć, że się to sprawdza, chwasty nie przechodzą, tylko roboty przy tym trochę jest.
Sasiad rodIcow ma 4 posadzone w lini....wszystkie zdrowe srodkowa łysa od roku . .one chyba tak czasami maja. Bo rosna tak blisko az za blisko ze nie mozliwe zeby to byla kwestia ziemi pod spodem
Chcislabym ten papier rozkladac na rabatach gdzie mam nasadzenia takie liniowe wiec nie powinno byc to az tak klopotliwe tym bardziej ze to papier z rolki.a ile warstw gazet rozkladasz?
To nawet pocieszajace
Kiedys zamieszczalam zdjecie z Poznania gdzie roslo ich kilkadziesiat i przynajmniej 1/3 martwa.moze te jedno sprobuje reanimowac jeszcze ale w innym miejscu.
Na ogół 2 warstwy.
No najgorzej jest w miejscach gdzie nasadzenia są nieregularne i trzeba trochę sią bawić w układanie tych gazet między rosnącymi roślinami, a poza tym ja to robię tak, że bezpośrednio przed ich rozłożeniem ruszam całą ziemię grabkami, potem dopiero idą gazety, a między serbami to jeszcze po plewieniu poszła cienka warstwa przesuszonej trawy i na to dopiero gazety, tam bym wolała już więcej się nie zapuszczać, bo całe ręce mam zawsze pociachane jak coś tam robię - mam nadzieję, że ten wysiłek się opłaci na przyszłość.
A dziekuje
Tym bardziej cieszy to,ze poza labiryntem z bukszpanow sciagnietym od Danusi reszta to moje pomysly poza tym skarpa nie ulatwiała planowania. Pod lipami na przedplociu rosna jeszcze biale roze okrywowe Swany i bluszcz ale jeszcze ich nie widac z tej perspektywy. A i kulki bukszpanowe,Ml i zawilce
Za wianki i sciane dziekuje i widze ze bywasz-tak jak ja u Ciebie