Monia, Przemo już odpowiedział za mnie: ta w pobliżu domu i na żwirku zawsze pierwsza startuje. W innych miejscach w ogrodzie dopiero się pokazuje. Twoja - jak w cieniu, to pewnie jeszcze śpi.
Polinko planowałam dokupić, ale ceny za tą wielkość, którą już mam - przerażające Chyba, że masz jakieś źródło?
Pisałam o nich, że po zimie wyglądają źle, ale wystarczyło przyciąć końce i znów prezentują się bardzo fajnie. Nie byłam zbyut delikatna i dokładna przy ich ścinaniu i zamierzam tak już robić. Scinać nisko po zimie i niech odrastają, dużo czasu to nie zajmuje (więc może się nie wycofam z łanów trawiastych gdzieś tam na rabacie, jak to kiedyś planowałam).
Gabrysiu, na buku miałam zdobniczkę i nie wiem czy się jej pozbyłam...jeszcze liści nie ma więc sama się zastanawiam.
Buczka kupiłam rok temu wczesną wiosną w stanie bezlistnym i to był błąd. Musiał być już zarażony w szkółce Pryskałam wiele razy w ciągu sezonu różnymi środkami ale efektów nie było widać Teraz ma grube, nabrzmiałe pączki i może w tym roku pokaże swoją urodę