Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Leśne Wzgórze

Leśne Wzgórze

Mathildis 00:59, 27 wrz 2014

Dziękuję wszystkim za wizyty na tym opuszczonym wątku...
kilka słów usprawiedliwienia się Wam należy....
od 01 sierpnia miałam 7 dniowy urlop, a po powrocie 14 dni nadrabiałam zaległości w pracy (tak po 10h dziennie)nie zaglądałam na forum bo stwierdziłam, że nadrobię w następnych dniach i pogoda była piękna trzeba było działać w ogordzie, ale niestety potem były jakieś mega pilne i czasochłonne zadania (wszystko zawodowo), a wrzesień wykończył mnie do granic możliwości bo pracowałam na pełnych obrotach po 12h od poniedziałku do piątku i w soboty po 6h..., a w pozostałym "wolnym" czasie miałam przyjemność zajmowania się dzieckiem, mężem, psem, gotowaniem i innymi prozaicznymi detalami dnia codziennego... po zakończeniu wszelkich działań niezbędnych szukałam już łóżka po omacku, więc znów odpuszczałam to co najmniej pilne czyli forum... mówiąc że najwyżej będę nadrabiać zimą

Mam nadzieję, że w poniedziałek nie spadnie na mnie żadne następne super pilne i ważne zadanie i będę mogła cieszyć się przez dłuższy czas Waszym towarzystwem.

Dziś zaczęłam już nadrabianie w niektórych wątkach, ale najpierw muszę poczytać, pooglądać później dopiero będę pisać na Waszych wątkach.

P.S. Jagoda cieszę się że Twoja wiewióra wróciła, moja przepadła jak kamień w wodę... widzę jakieś wiewiórki skaczące po drzewach, ale z takiej odległości nie mam pewności czy jest tam też Matylda.
Mathildis 01:01, 27 wrz 2014

Skula napisał(a)
i ja wpadłem na długo odkładana wizytę
a tu słyszę ,że cisza.....
jesień - pewnie zapasy robi
albo w reklamie pewnego banku gra

Zapasy powiadasz??? i masz rację czas za buraczki się brać.... znów będę musiała odłożyć wizytę na forum
Mathildis 01:03, 27 wrz 2014

gierczusia napisał(a)

Achhhhh, bo takie czorne Paznokietki to u nas na ogrodowisku zwiemy " blekfrencz ".. Uwielbiam te nasze " hasełka ".. Blekfrencz jest zdaje się Małej Mi albo Madzenki

Ściskam Aniu .. Genetycznych paznokci naprawdę Zadraszczam

O blekfrenczu już słyszałam (też nie pamietam czyje to), ale to nie w moim typie już wolałabym do zera obciąć
Mathildis 01:09, 27 wrz 2014

Elik napisał(a)
Aniu, rozumiem Cię, bo ja też nie mogę czasem patrzeć na moje pobojowisko I też chciałabym dużo rzeczy zrobić JUŻ, a tu że tak powiem… siła wyższa Po troszeczku, po troszeczku i będzie dobrze! Zobaczysz za rok, nie poznasz ogrodu.

Susza wyrządziła w moim ogrodzie duże szkody... zdecydowanie zbyt lekka ziemia i brak opadów podniszczyło sporo roślin... przez zimę muszę się zastanowić czy pod najwrażliwszymi roślinami wymieniać ziemię, czy po prostu wymienić rośliny na mniej wymagające???
U mnie z powodu słabej ziemi roślinki nigdy nie będą tak bujne jak w niektórych ogrodach - pomimo podlewania i zasilania.

I przy okazji ma ktoś sprawdzone tanie nawozy "ogólne" wiosną muszę chyba większą dawkę podsypać roślinom bo w tym roku poskąpiłam im co nieco.
Może jakieś rolnicze??? bo kupując te w małych paczuszkach to chyba pójdę z torbami
Mathildis 01:11, 27 wrz 2014

admete napisał(a)
Aniu?????

Napisz chociaż słówko
mam nadzieję że nic złego się nie dzieje - a może możemy jakoś pomóc????

Mam nadzieję że to tylko brak czasu .

Mocno ściskam...........

Widzę, że się tu najczęściej udzielałaś, wiec jutro wieczorne nadrabianie zaczynam u Ciebie

Do reszty też mam zamiar zdążyć
Mathildis 01:23, 27 wrz 2014

Troszkę Wam pokażę zdjęć z wakacji a i przy okazji sobie odświeżę
Zimny prysznic

Mathildis 01:30, 27 wrz 2014

Mathildis 01:31, 27 wrz 2014

następne zdjęcia wieczorkiem
Mathildis 01:45, 27 wrz 2014

No i co kusi mnie by zajrzeć do Admete, zaglądam tam gdzie skończyłam czytanie i zastaję piękne zdjęcia kolorowych kwiatów, problemy z bukszpanami i za mokrą ziemią, tulipany wykupione w Lidlu w ilościach hurtowych.... i już musiałabym skoczyć do Przemka bo u siebie podał jakieś pomysły na kompozycje tulipanów w donicach.... ale nie tak szybko zanim poczytam u Przemka o tulipanach wypadałoby poczytać jeszcze u Admete i u niego troszkę nadrobić muszę

P.S. przynajmniej już wiem że pora cebulowe zakupić i mieć nadzieję, że będzie czas je posadzić .... bo dni coraz krótsze....
Juzia 09:18, 27 wrz 2014

Jak to Matylda przepadła???