Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Moje zmagania ogrodowe 13:39, 01 maj 2013

Do góry
U rodziców
Wysiewałam białą, wyszła jedna taka

magnolia

i już moje
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:38, 01 maj 2013

Do góry
Ula, te na rynnie donice tylko raz widziałam, wiem, że plastik, ale rosliny zasłonią, też mi ich pomysłowość się podobała
miałam wieczorkiem odpisać, ale po dniu z wnusiami padłam, na nic już nie miałam siły
tulipany żółte zmieniają się, dochodzi kolor limonkowy w nich też życzę udanej majówki u nas będą goście i montujemy dla wnuków podwójną huśtawkę ze zjeżdżalnia i torem przeszkód, w sezonie będzie to dla nich frajda cieszę się, ze się podoba, na jesień zaszaleję z hiacyntami wypoczywaj

Aniu asc, nawet nie wiesz, jak się cieszę, że dostrzegasz zmiany na plus, tylko tu na forum można o tym pogadać i znaleźć zrozumienie do swoich szalonych poczynań poszukam przy okazji, bo majówka u mnie pełna gości i pracy, mniej na forum będę..oboje podlewamy, no nie wiem, jak można tak zgłupieć i tyle pracy sobie dołożyć!

ewa004, dziękuję

ana_art, Aniu będę pokazywać, bo sama czekam jak się one otworzą i jak to wygląda a taborecik dla mnie Waligóra zrobił, bo ja ciągle na kolanach...bez jego pomocy ani rusz w ogrodzie i nie tylko

Bogda, żyje, żadnej pleśni, teraz pytanie czy włożony do ziemi ruszy; nazwę hosty zapomniałam, ale odnajdę i powiem odpisałam na pw

Jula, to jest jednak fajne, jak się ozdobi jednorocznymi, poszłam w liściaste odpadnie skubanie przekwitłych kwiatków, kupuj, to idealna pora

Justynko, gdzie nam przepadłaś! fajnie, ze tez ci się podoba dzięki

Anita1978, Anitko, takie donice kupiłam w sklepie, pojechałam dokupić i nie było, wiem dlaczego, łatwy i wygodny montaż i cena, 4 zł chyba sztuka; kupowałam w Selgrosie w styczniu,
pozdrawiam

Bogdziu, cieszę się, że praca nie poszła na marne, jakiś efekt jest dzięki

Marzenko, szafirków mam pełno, bo miałam kiedyś na nie fazę tulipany dosadzam i hiacynty, a najbardziej pójdę w pachnące żonkile w połączeniu z hiacyntami; ale do klubu cebulowych dołączam
kupię ci i czekam na ciebie i dzięki za uznanie, zwłaszcza, że u ciebie tak perfekcyjnie, a wiesz, u mnie chaos zawsze gdzieś jest..miłej majówki...boś w raju tulipanowym

Sebuś, to mnie też ciut wkurza w szafirkach, a bratki są piękne i kwitną aż do jesieni

MarekW, no dzięki Marku wiesz, że my jesteśmy szalenie, ale w taki pozytywny sposób, mówię to o nas wszystkich kochających ogrody i pracę w nich pozdrawiam

Zbysiu, trochę tego jest dzięki....one dopiero teraz dadzą czadu, bo akuratna pogoda, nie za gorąco, bo całe słońce i ciepło wy do siebie zabraliście

AgnieszkaW, jak to miło usłyszeć, że praca została dostrzeżona, bardzo dziękuję, wasze uwagi są dla mnie bardzo cenne

Evchen, w tym roku tulipanowe Miłkowo..niektóre tulipany pachną buziam

Kindziu/KAsiu, dzięki...odszukam i dam , ale chyba Sum Substance, czy coś koło tego, stara odmiana, na bazie której powstały nowe krzyżówki

agniecha973/ Agnieszka, tak samo widzę zmiany w twoim tez nie wiem jak sobie poradzę, chyba w beczkach będę zbierać deszczówkę i kto się nawinie pod rękę, będzie pomagał w podlewaniu

Wiunia,pozdrawiam, ja dziś tez z trudem wstałam, wszystko mnie boli, pora się rozruszać

Przetacznik/Weroniko, jak ty byś u mnie zrobiła zdjęcia, to byłoby dopiero co oglądać bardzo się cieszę, że zmiany oceniane są pozytywnie

Kasiek Bawarka, nie będę cię wynosić z ogrodu, zasiadaj gdzie chcesz, zaraz jeszcze łóżka wyciągnę, to można i poleżeć dzięki

Basiu, z nasion na razie nic nie widzę, ale 2 miłki od Bogdzi są może jeden nawet zakwitnie, pokażę...i chyba ta goryczka w pąkach, tez nią się u Bogdzi zachwycałam, kolor rewelacyjny

Haniu, bardzo się cieszę i dziękuję za pochwały, obojgu nam bardzo miło na sercu
majówka pod katem imienin u nas, bo Zygmunta jest tylko raz w roku

Martek, ja też czekam jak to wszystko bujnie, bo na razie wszystko głównie pączkuje, pozdrawiam i trzymaj się dzięki

Jola, dzięki ja nie wiedziałam, że liście czosnków będą tak olbrzymie, potem pewnie nieciekawie będzie, chyba że hakone i buki je zakryją

Maria667, Marysiu jaka cudna magnolia, dzięki wszystkie wasze pochwały są bardzo cenne, bo u was też pięknie i wiecie ile pracy trzeba aby coś było

Madzioskoczek, jak miło cię widzieć, wróciłaś z wiosną dzięki Madziu

Joaska, bardzo dziękuję jak surfinie nie dadzą rady, zmienię na rojniki pozdrawiam

ka1sia, Kasiu cieszę się, że mogę wiosnę pokazać i że nic nie zjadło mi cebul, różnie to mogło być, zwłaszcza kretów się bałam, bo do góry nogami wszystko wywalają ale walka z nimi wygrana buziam

Betka, cieszę się ze dzięki obecności tutaj, zmiany u mnie zachodzą pierwszy raz poszłam w koleusy do skrzynek, zawsze albo dalie, albo pelargonie pozdrawiam

Zawitka, bardzo dziękuję, zerknę u ciebie w czym mogę być pomocna, może coś doradzę zimna Bruksela, wracaj szybciutko na swoje podwórko, ogród i domek na ciebie czeka wiosenny!

Aniu monte, u nas tak pół na pół, wilgotno, cit pada ale i słońce momentami, nawet nie jest źle, dla tulipanów dobrze, pozdrawiam

kwiatholandii. Moniko, u ciebie muszą też być, czyli dołączysz do klubu pozdrawiam

Mira, latam z konewkami, albo szlaufem...ciekawa jestem ilu doliczysz się u siebie pracowite, ale tak pod wieczór lubię sobie spacerować i temu wszystkiemu się przyglądać, albo rano
mam zamiar podziwiać tulipany, jeszcze wiele w pąkach i z góry dziękuję za roślinki

Danusiu, wielkie dzięki, ale tu chyba takich królowych więcej, obie Anie, asc an_art i Marzenka chyba jeszcze więcej posadziły
ale miło mieć jakiś tytuł ogrodowy buziam

Gosiniak, właśnie ta świeża zieleń i tulipany, to tylko wiosną, pozdrawiam i dzięki

Marzenko, buziam i baw się dobrze wśród hiacyntów i innych piękności

agata19762, Agatko, fajnie że wpadłaś i oczywiście bardzo dziękuję..jej, tyle pochwał nigdy nie miałam, zaczynam się czerwienić...

danuta_szwajcer/ Danusiu, tak mi się ta wersja podoba, że chyba na jesień powalczę cebularką, dzięki

agata_chrosc, no taka pochwała Agatko! teraz po gościnie u ciebie i tych widokach, zapragnęłam więcej cebulowych buziam serdecznie

Ewelinko, ogrodniczki muszą mieć gadżety, jak najbardziej zrób sobie prezent na dzień dziecka w sumie nią się fajnie podlewa
oczywiście dziękuje za słowa uznania

Lena, ojej, a gdzie ty nam przepadłaś! fajnie, że jesteś i będziemy mogli podziwiać twoje cuda, oczywiście cieszę się, że się podoba..pozdrawiam

Ula, u nas imieninowo i pracowicie będzie, ale w ogrodzie tez coś zrobię chyba, będzie fajnie, życzę tez udanej majówki

Jula, bardzo ci dziękuje, zostawiam widoczki i uciekam do pracy mam nadzieję, ze też fajnie majówkę wykorzystasz
nadrobię was pewnie, ale z trudnością, ale koniecznie muszę was poodwiedzać

wyspa berberysowa juz w kolorze bordo i kilka widoczków z tulipanami, ale powiem, ze mam dużo więcej fot, a tulipany w tej chwili są obłędne...

O....! 11:28, 01 maj 2013

Do góry
Piekna magnolia i runianka cudownie kwitnąca.
Ogród ogrodniczki 08:55, 01 maj 2013

Do góry
Na tej samej skarpie rosną: kosodrzewina,róża pomarszczona,barwinek i astry jesienne.

Irga w kształcie kuli posadzona jest z modrzewiem,funkią i jałowcami.

Moja okazała magnolia.

Ogrodnik Mimo Woli cd 23:36, 30 kwi 2013

Do góry
Magnolia..

Serduszka

Pani genowefa..

I idę spać.. sorki.. do Was zajrzę jutro..... dzięki zmęczeniu więcej fotek nie będzie
Nasz przydomowy ogródek 23:29, 30 kwi 2013

Do góry
Twój rh wyprzedził mojego Ale nie ma sie co dziwić - u mnie ostatnio chłodne dni i noce
Magnolia ma piękny kolor
Liliowo i kolorowo:) 22:46, 30 kwi 2013

Do góry
Dziękuję za wiadomość o liliach, już wsadziłam
Magnolia i tulipany przepiękne
Pozdrawiam
Ogród u stóp klasztoru 21:48, 30 kwi 2013

Do góry
Alinko kawał roboty odwaliłaś

magnolia piękna !!!
spokojnej nocki .......
O....! 21:19, 30 kwi 2013

Do góry
no, ja też wreszcie poczułam wiosnę...

magnolia pokazuje coraz więcej kwiatów

mahonia też

jedyna wiśnia też obsypana kwiatami ( na kółku warzywnym jeszcze niczego nie widać oprócz czosnku)
Nasz przydomowy ogródek 21:01, 30 kwi 2013

Do góry
pięknie kwitnie magnolia, rh zaczynają ?
no i miłe fotki z Twoich stron
Ogród... reni 20:57, 30 kwi 2013

Do góry
piękna magnolia, piękne tulipany
Ogrodnik Mimo Woli cd 19:25, 30 kwi 2013

Do góry
asc napisał(a)
A teraz dzisiejsze .. i uciekam do pracy... bo czas goni..

Magnolia Hanius z żagwinem.... rózne wariacje.. nie mogłąm się zdecydować na jedno

Cudne! Moje wyśnione zestawienie kolorystyczne.
Moje ustronie 19:24, 30 kwi 2013

Do góry
Moja magnolia

Już zaczyna być fajnie w ogrodzie.
Ogródek na betonie 19:05, 30 kwi 2013

Do góry
Marta7 napisał(a)
Aniula śliczna wiosna u Ciebie,a magnolia cudo

Martuniu, u Ciebie wiosenka zdecydowanie bardziej kolorowa, zaglądam często, choć rzadko ślad zostawiam.
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 16:53, 30 kwi 2013

Do góry
Ależ piękna wiosna u Ciebie.
Zaintrygowała mnie żółta magnolia, czy dobrze rozpoznałam ?
Na fotce widać jedynie żółtawe pąki a czy mogłabyś pokazać ją w pełnym rozkwicie?
Buziam.
Liliowo i kolorowo:) 14:23, 30 kwi 2013

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)

Aniu nie ma sie z czego smiac bo jeszcze się taki nie narodził żeby wszystko wiedział Lilie powinny juz wychodzic ,sadziłam pózniej niż Ty a juz pięknie rosną. Podlewasz je? zasil je tez najlepiej humusem w płynie a masz je w słoncu posadzone? Kiedys jak w cieniu miałam to miesiac nie wyszły, lilie lubią słonce A magnolia jest cudna ale nazwy nie znam ale Aniu to urosnie bardzo duzo drzewo, sa tez takie mniejsze a dzisiaj bardzo duzy wybor jest no i lepiej kupic taka co pozniej kwitnie niz ta moja zeby kwiaty nie marzły.

buuuuuu... Danuś - humusem podlałam już wcześniej, podlewam je codziennie, miejsce jest słoneczne - no może nie żarówa przez cały dzień ale słońca jest dużo... czyli... buuuuu... Mogę je chlupnąć florovitem???
Liliowo i kolorowo:) 12:58, 30 kwi 2013

Do góry
anna_g napisał(a)

Danuś - uroczy... Zresztą wszystkie inne też, ale ten... Ja kupowałam i sadziłam w zeszłym roku - białe, kremowe, różowe - wyszły - żółte (75%) trochę różowych i jeden cytrynowy... hmmmm... może coś im zmieniło kolor
Danusia bardzo chciałabym wiedzieć jaką masz magnolię albo jakie magnolie - na tych zdjęciach jest tak piękna - kupuję na pewno... tylko musze pomyśleć jaką...
I jeszcze mam jedno pytanko - zupełnego laika więc proszę się nie śmiać - otóż posadziłam te lilie i czekam... i ile powinnam czekać na to aż wyjdą... bo ja nie wiem czy się już denerwować czy nie nic mi nie wychodzi... kiedy sadziłam? wydaje mi się że z rok temu ale tak poważne to może ok 2 tygodni... i nic - to tak ma być? No nie śmiej się albo i się śmiej bo śmiech to zdrowie
Buziaki

Aniu nie ma sie z czego smiac bo jeszcze się taki nie narodził żeby wszystko wiedział Lilie powinny juz wychodzic ,sadziłam pózniej niż Ty a juz pięknie rosną. Podlewasz je? zasil je tez najlepiej humusem w płynie a masz je w słoncu posadzone? Kiedys jak w cieniu miałam to miesiac nie wyszły, lilie lubią słonce A magnolia jest cudna ale nazwy nie znam ale Aniu to urosnie bardzo duzo drzewo, sa tez takie mniejsze a dzisiaj bardzo duzy wybor jest no i lepiej kupic taka co pozniej kwitnie niz ta moja zeby kwiaty nie marzły.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:41, 30 kwi 2013

Do góry
i dzisiejsza magnolia
Nasz przydomowy ogródek 09:16, 30 kwi 2013

Do góry
Zdaję raport z działalności wiosno-lata u nas na dzień dzisiejszy.

Rh pomalutku bierą się za kwitnienie.

Magnolia kwitnie.

I ja podzielę się z Wami moim ogrodem... 23:42, 29 kwi 2013

Do góry
Ale magnolia! To jednak zjawiskowe kwiaty... , widzę i u Ciebie są miodunki a kanciki pierwsza klasa ; )
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies