Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wzgórze chaosu 21:18, 18 mar 2020

Do góry
I moje pierwsze kwiecie w tym sezonie kalina bodnatańska Charles Lamont. Nazwa imponująca, nie znałam jej wcale. Anitka podpowiedziała mi ją podczas naszych Krzywaczkowych zakupów jesienią. Podoba mi się kwiat...nawet bardzo podoba, ale nie jestem pewna miejscówki. Chyba trochę za mało ma tam światła.
Daleki od ideału..... 21:16, 18 mar 2020

Do góry
Dzisiaj było bardzo ciepło.
Porządki prawie skończone.
Mój ogrodowy pamiętnik 21:15, 18 mar 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Posadziłam róże z gołym korzeniem do donic. Pierwszy raz. Ot taki eksperyment. Wybrałam takie, które podobno idealnie pasują do donic Genevieve Orsi i Sourire du Havre.

Zaglądłam na te róże powiem Ci jedno ,przepiękne
Rozpoznawanie roślin iglastych.... 21:14, 18 mar 2020

Do góry
Sherion napisał(a)
Witam, proszę o pomoc w rozpoznaniu odmiany Żywotnika z załączonego zdjęcia. Jak widać na zdjęciu cześć roślin obumarła i chce posadzic nowe sztuki ale niestety mam problem z rozpoznaniem dokładnym odmiany tego Żywotnika. Może ktoś bardziej doświadczony pomoże mi w precyzyjnym rozpoznaniu.

Wygląda na Brabant albo Auerospicata. Prześlij dokładniejsze zdjęcia nowych przyrostów w maju/czerwcu, to się upewnimy. Czy one obumarły? Raczej da się uratować. Przyciąć teraz obumarłe części, opryskać na wszystko co się da (w odstępach tygodniowych), podlewać jak długo nie będzie deszczu.
Po szyszkach widać, że nie były przycinane w ogóle. Przytnij w pionie i lekko od góry jak najszybciej (bo za chwilę zacznie się wegetacja), żeby je odświeżyć.
Daleki od ideału..... 21:11, 18 mar 2020

Do góry
Jak dobrze że mam ogród.❤️
Codziennie, metodycznie wychodzę i pracuje żeby nie myśleć.
Kwiaty wiosny cieszą jak żaden inne.
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 21:09, 18 mar 2020

Do góry
Przyszły rura melioracyjna i geokrata do umocnienia skarpy. Może w weekend się zabierzemy...

Cebula skiełkowana i wylądowała na zewnątrz bo za szybko rośnie w domu (za ciepło).

Pranie ogarniam ja, młoda rozwiesza i składa i układa w szafach. Działa!

Pozdrawiam Was!
Ogród Karoliny 21:08, 18 mar 2020

Do góry
Nie nie , np 11 zielonych + 3 czerwone (jak Asia radziła żeby zrobić)
lub druga opcja 7 zielonych i 7 czerwonych (na zmianę w poszczególnych rabatach)

Same bordowe stanowczo nie

Żebyśmy się dobrze zrozumiały, tutaj zaznaczyłam jak chce rozstawić kolory drzew( w wersji po 7szt czerwonych i 7szt zielonych):
Wzgórze chaosu 21:07, 18 mar 2020

Do góry
Podcięłam w końcu turzyce Everillo na rabacie przy wjeździe. Pod spodem miała cudnie limonkowy kolor. No i liście czosnków się odsłoniły. To ich trzeci rok tutaj, fajnie się rozmnożyły.

Niektóre turzyce mają podniszczone środki, podejrzewam moje koty, które uwielbiają wylegiwać się w niektórych roślinkach
Ogród bez reguł 21:02, 18 mar 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
Dziś jest lepszy dzień
Za oknem piękne słońce i ciepełko Rośliny pójdą w górę, pojawią się nowe kwiaty .
Coś tam rano porobiłam , dzięki czemu nie mam poczucia bezczynności
Już mi lepiej

Dla wszystkich

Ona będzie cudna
Wzgórze chaosu 20:59, 18 mar 2020

Do góry
Kolejny zakątek wysprzątany
Wyciąganie liści z tej stery kamieni było corocznym koszmarem. Coraz bardziej ułatwiam sobie życie, część kamieni znika

Zostały tylko kamienie przy iglakach, tam liści bywa znikoma ilość.

Wkrótce buk pokryje się liśćmi i gołej ziemi wcale nie będzie widać. Nawet murek jest teraz lepiej wyeksponowany, same plusy
Świerk serbski - Picea omorika 20:52, 18 mar 2020

Do góry
Magda87 napisał(a)

Proszę o radę w zeszłym roku posadziliśmy świerki serbskie w odległości średnio 90cm od pienka i coś mi się wydaje że sa zbyt blisko siebie....czy wykopać co drugiego świerka ewentualnie posadzić coś pomiędzy (jakiś krzew pnacy czy cos takiego) Proszę wyraźcie swoją opinię...ja niestety jestes początkująca..Danusiu może ty pomożesz???

Za gęsto, chyba że chcesz z tego robić żywopłot formowany.
Jeśli nie, to poprzesuwaj i zrób co 150 cm.
Pszczelarnia 20:49, 18 mar 2020

Do góry
ewsyg napisał(a)
Przepiękna ta piwonia. Bardzo lubię takie pastelowe kolory.

Wiejskie bratkowo w starych garach.

Pszczelarnia 20:48, 18 mar 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Też lubię piwonie, mam kilka krzaków. Kiedyś zanim weszłam na Ogrodowisko kwitły mi bardzo obficie. Później zaczęłam o nie bardziej dbać, nawozić i.... przestały kwitnąć. Ze 3 lata były takie zbuntowane. W ubiegłym roku pojawiło się kilka kwiatków, zobaczymy jaki będzie ten rok. Twoje piwonie pięknie się prezentują.

Czekamy na piwonie bardzo:

szklarnia w szklarni.

Pszczelarnia 20:46, 18 mar 2020

Do góry
nicol21 napisał(a)
Ewa u Ciebie to zawsze jest coś miłego dla oka i duszy

Dla Was

Pszczelarnia 20:46, 18 mar 2020

Do góry
antracyt napisał(a)
Piękny widok.
Mam wrażenie, że jednak nie wszystkie piwonie pachną tak samo.

O?!

I ja mam krokusy. To cenne źródło pyłku dla pszczół.

Szafirkowo pozdrawiam.

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies