Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » W moim małym ogródeczku - Dorota

W moim małym ogródeczku - Dorota

Dorota123 19:21, 08 cze 2020

Waclaw napisał(a)

Wnuki to specjaliści od nazw. Potrafią wiedzą zaskoczyć
Najfajniejsze nazwy to te wymyślone w młodszym wieku. Jak miał 3 latka brakło prądu, mama mu tłumaczyła, że przyjadą panowie elektrycy, wejdą na słup i naprawią prąd. Po jakimś czasie leci podekscytowany do mamy i woła" prądacze przyjechali"

Dorota123 19:27, 08 cze 2020

anabuko1 napisał(a)

I mi się podoba.
Zresztą zawsze lubię zaglądać do ciebie Dorotko.
Roślin u ciebie na bogato.
Piękne kwitnienia i dekoracje
Rodek śliczny .
Bratki wciąż kwitną . U mnie też.
Bardzo dziękuję za tyle miłych słów, poczułam się mocno dowartościowana.
Maczki zawsze lubiłam, więc kilka lat temu zaprosiłam je do siebie i tak się sieją co rok.

Ivvvona 20:10, 08 cze 2020

Uwielbiam Twój ogród kipiący kwieciem i kolorami. Dawno nie było mnie na forum, ale do Ciebie zaglądam z przyjemnością.
Dorota123 20:24, 08 cze 2020

Ivvvona napisał(a)
Uwielbiam Twój ogród kipiący kwieciem i kolorami. Dawno nie było mnie na forum, ale do Ciebie zaglądam z przyjemnością.
Witam różami w moim wątku, poczułam się wyróżniona - dziękuję i zapraszam częściej. Ogród dopiero się rozkręca.

KasiaBawaria 08:04, 09 cze 2020

Przepiekne masz te roze. To pachnace odmiany?
Dorota123 10:26, 09 cze 2020

KasiaBawaria napisał(a)
Przepiekne masz te roze. To pachnace odmiany?
Większość moich róż pachnie, ale nie wszystkie. Niektóre kupowałam za względu na wielkość i kolor kwiatu.

violaskom 14:27, 09 cze 2020

Dorota, nieustannie podziwiam Twój ogród. Ilością kwiatów i kolorów chyba nikt Ci nie dorówna. Śliczne kolory na tle pięknej soczystej zieleni. Mnogość gatunków kwiatów zawsze mnie u Ciebie zachwyca. Masz piękne naparstnice. Moje w tym roku są mało imponujące. Podoba mi się bardzo dziewanna, szczególnie ta biała. Czy ona jest wieloletnia? Czy się wysiewa? Co to za białe kwiaty na tym obrazku?. Wcześniej widziałam też zbliżenie takich białych z żółtym środkiem.
Zawsze jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu. Takie lubię najbardziej.
Dorota123 16:45, 09 cze 2020

violaskom napisał(a)

Dorota, nieustannie podziwiam Twój ogród. Ilością kwiatów i kolorów chyba nikt Ci nie dorówna. Śliczne kolory na tle pięknej soczystej zieleni. Mnogość gatunków kwiatów zawsze mnie u Ciebie zachwyca. Masz piękne naparstnice. Moje w tym roku są mało imponujące. Podoba mi się bardzo dziewanna, szczególnie ta biała. Czy ona jest wieloletnia? Czy się wysiewa? Co to za białe kwiaty na tym obrazku?. Wcześniej widziałam też zbliżenie takich białych z żółtym środkiem.
Zawsze jestem pod wrażeniem Twojego ogrodu. Takie lubię najbardziej.
Te białe kwiatki to goździki wieloletnie, pachnące.

Dziewanna jest wieloletnia, nasionka kupiłam w ogrodniczym, ona co rok jest większa. Dziewanna utrzymuje nasionka w kuleczkach na łodygach do wiosny. Od ubiegłego roku wiosną wykruszam nasionka nad rabatami i mam dodatkowe, młode roślinki. Zauważyłam, że ta biała pasuje do każdej innej roślinki. Te białe z żółtym środkiem to coś podobnego do stokrotek, nie mam pojęcia co to jest.
Jak to nikt mi nie dorównuje, a Ty? Masz takie piękne i inne od moich kwiatków i ilość też baaaardzo mi odpowiada.

Teraz zaczyna się czas róż, mam jednego takiego dziwaczka.

Dorota123 16:59, 09 cze 2020

Moje różyczki

GOLDEN CELEBRATION

Dorota123 17:04, 09 cze 2020

SOUVENIR DU DR JAMAIN bardzo mocny zapach