Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:24, 15 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
śliczny - delikatny i taki dyskretny, też się noszę z zamiarem już od jakiegoś czasu

hihi teraz jest dobry czas bo nie ma słonca , masz juz wybrany wzór
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 16:23, 15 paź 2015

Do góry
śliczny - delikatny i taki dyskretny, też się noszę z zamiarem już od jakiegoś czasu
Lawendowy zawrót głowy 16:05, 15 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

O matko, jeśli mi tak urośnie to okno kuchenne będę mieć do połowy przysłonięte Variegatusem... ale może nie, ja im tak dobrze nie zrobiłam

W innych miejscach juz nie sa tak wyrosniete tylko ze sadzone pozniej. A nie mowiłam zebys ograniczyła ilosc bo to potfory hihihhi
Lawendowy zawrót głowy 16:01, 15 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Variegatus tak na drugim planie sadzony w kwietniu teraz ma 2,5 metra . Ta rabata miała bardzo dobra ziemie , cała była przekopana torfem i kompostem efekt chyba dzieki tej ziemi .

O matko, jeśli mi tak urośnie to okno kuchenne będę mieć do połowy przysłonięte Variegatusem... ale może nie, ja im tak dobrze nie zrobiłam
Tu ma być ogród :) 15:57, 15 paź 2015

Do góry
bdan napisał(a)

A gdzie to masz, przed domem?Wrzuć zdjęcie tła jak masz

To bok domu, wystawa południowa - środkową częśc rabaty widzę przez okno w jadalni, a po lewej stronie jest taras i pergola - zdjęcia już wszystko wyjaśniają.
Tu ma być ogród :) 15:54, 15 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Wsadzę je chyba do donic

I też fajnie.
Ja żałuję, że jak 2 lata temu moja mama wprowadzała zmiany w ogródku to sobie nie przypilnowałam szafirków, których były setki i większość się straciła.
Tu ma być ogród :) 15:52, 15 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Ja tez pass tylko ten malutki platan ,),)

jasne... malutki
Tu ma być ogród :) 15:50, 15 paź 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A moze jakies trawy? Np wieksze rozplenice albo.cos bardziej pionowego jak ML? tak tylko dywaguje

Rozplenica, za niska, ale te wyższe trawy to już bardziej.

Tylko z jednej strony mam gracki między różami, z drugiej Variegatusy między RH - chyba na ktyrąś z tych odmian bym się musiała w takim razie zdecydować, bo wprowadzanie czegoś nowego spowoduje chaos, choć przez chwilę przez głowę mi przeszło proso kwitnące na bordowo...
Tu ma być ogród :) 15:40, 15 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)
O właśnie mogłabyś wrzucić zdjęcie
Zobaczyłabym przy okazji Twoją Edenkę ... bo zastanawiam się nad nią

Proszę bardzo.
Takie są teraz krzaczki:

A tu ostatni już chyba kwiat.

Tu ma być ogród :) 15:32, 15 paź 2015

Do góry
Posłużę się starym zdjęciem, na którym najlepiej widać całą rabatę.

A tutaj stan obecny - pierwsze miejsce w narożniku domu, tam gdzie kończą się nasadzenia od rabaty frontowej i dochodzić będzie obwódka lawendowa - jest tam sporo pustego miejsca i nie wiem jak zrobić to przejście.
Pomysł na stożka stąd, że obok jest kulkowisko, z którym by się komponował.
Druga opcja róże - bo chcę gdzieś te odmiany wcisnąć, a nie ma gdzie
Drugie miejsce - narożnik przy wykuszu - za krzaczkiem lawendy zostaje dużo pustego miejsca i możnaby coś tam dosadzić... chyba, że nic tam już nie dawać?

Trawy, nie myślałam, ale może to dobra myśl - tylko jakie - przy ścianie domu są Variegatusy i jeśli już to chyba musiałby być właśnie Variegatus

Tu ma być ogród :) 14:26, 15 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Co byście posadzili w miejscach z pytajnikiem? - rozmyślam nad różami, albo stożkami bukszpanowymi.

A gdzie to masz, przed domem?Wrzuć zdjęcie tła jak masz
Tu ma być ogród :) 13:46, 15 paź 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A bo najważniejsze co nam się podoba, a cała reszta mniej ważna.
Śledzę co tam z tymi szafirkami postanowisz, ale się nie odzywam, bo nic mądrego nie mam do powiedzenia w tym temacie

Wsadzę je chyba do donic
Tu ma być ogród :) 12:45, 15 paź 2015

Do góry
Co byście posadzili w miejscach z pytajnikiem? - rozmyślam nad różami, albo stożkami bukszpanowymi.

Tu ma być ogród :) 12:03, 15 paź 2015

Do góry
inag napisał(a)

To razem jesteśmy w tej mniejszości Ja mam firany prawie wszędzie i bardzo je lubię. Tylko bez żadnych wzorów ale takie delikatne mgiełki. Próbowałam kiedyś je ściągnąć ale po pierwsze każdy ślad na szybach mnie wkurzał i wciąż latałam z płynem do mycia a po drugie czułam się jak podczas remontu To chyba nie dla mnie.

Witaj w klubie, chyba jesteś moją bratnią duszą, przynajmniej w tej kwestii - piąteczka
Tu ma być ogród :) 12:01, 15 paź 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
oglądałam Twojego"maxa" rozumiem ze taka wielkosc ze względu na krzaki?

o nie, nie - w przyszłym roku jeśli będę kupować jeszcze rośliny, to już sporadycznie - ileż można?
Tu ma być ogród :) 11:59, 15 paź 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)
Edytko czy Ty jeszcze cos zamawiasz u pana w Katowicach? Tak pytam bo we wtorek jade po platana jakby co

Były plany zakupu 4 kul cisowych, ale chyba jednak przełożę to na wiosnę - ostatnio złapałam mega lenia ogrodowego, tylko te cebule muszę posadzić i pass.
Tu ma być ogród :) 11:57, 15 paź 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Dobra, bo w końcu te firany poleci zdejmować .

Ja mam okna i z firanami, i bez firan. Jak mi serby podrosną i będę je tylko widzieć, a nie zabudowania, to w kolejnym pomieszczeniu zdejmę firany.
Chyba, że nie będę nadążać z myciem okien, bo jednak firanki niedoskonałości tuszują .

Jeszcze nie założone nawet, bo zrobię to po malowaniu, ale konsekwentnie zostaję przy swoim zdaniu - lubię firanki
Tu ma być ogród :) 11:54, 15 paź 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Ja też mam zasłony ... a mój dom do nowoczesnych się nie zalicza

A bo najważniejsze co nam się podoba, a cała reszta mniej ważna.
Śledzę co tam z tymi szafirkami postanowisz, ale się nie odzywam, bo nic mądrego nie mam do powiedzenia w tym temacie
Tu ma być ogród :) 11:51, 15 paź 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Edytko, zaciekawiła mnie aurera elata. Napiszesz mi o niej coś więcej ?

Własnych doświadczeń nie mam zbyt dużych z tą trawą, mogę tylko napisać co wiem od forumowych koleżanek - lubi cień / półcień, wilgotne stanowiska - listki ma limonkowe a po zewnętrznej stronie zielone paseczki.
W słońcu też rośnie, ale jest wtedy bardziej żółta i przypalają jej się końcówki, co nie wygląda zbyt dobrze.
Tu ma być ogród :) 11:49, 15 paź 2015

Do góry
frezja napisał(a)
jeśli firany to gładkie...szukam fajnego materiału na zasłony bo moje lniane to piękne na oknie,ale prasowanie to masakra..;muszę zapytać znajomej krawcowej,u niej jakaś mieszanka z lnem i nie wymaga prasowania...

zgodzę się, prasowanie lnu nie należy do przyjemności - te które teraz kupiłam na szczęście nie powinny w tym aspekcie przysparzać zbyt dużego problemu, ale składu materiałowego niestety nie znam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies