Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 11:49, 15 paź 2015

frezja napisał(a)
jeśli firany to gładkie...szukam fajnego materiału na zasłony bo moje lniane to piękne na oknie,ale prasowanie to masakra..;muszę zapytać znajomej krawcowej,u niej jakaś mieszanka z lnem i nie wymaga prasowania...

zgodzę się, prasowanie lnu nie należy do przyjemności - te które teraz kupiłam na szczęście nie powinny w tym aspekcie przysparzać zbyt dużego problemu, ale składu materiałowego niestety nie znam.
lindsay80 11:51, 15 paź 2015

Iwk4 napisał(a)

Edytko, zaciekawiła mnie aurera elata. Napiszesz mi o niej coś więcej ?

Własnych doświadczeń nie mam zbyt dużych z tą trawą, mogę tylko napisać co wiem od forumowych koleżanek - lubi cień / półcień, wilgotne stanowiska - listki ma limonkowe a po zewnętrznej stronie zielone paseczki.
W słońcu też rośnie, ale jest wtedy bardziej żółta i przypalają jej się końcówki, co nie wygląda zbyt dobrze.
lindsay80 11:54, 15 paź 2015

ren133 napisał(a)

Ja też mam zasłony ... a mój dom do nowoczesnych się nie zalicza

A bo najważniejsze co nam się podoba, a cała reszta mniej ważna.
Śledzę co tam z tymi szafirkami postanowisz, ale się nie odzywam, bo nic mądrego nie mam do powiedzenia w tym temacie
lindsay80 11:57, 15 paź 2015

bdan napisał(a)
Dobra, bo w końcu te firany poleci zdejmować .

Ja mam okna i z firanami, i bez firan. Jak mi serby podrosną i będę je tylko widzieć, a nie zabudowania, to w kolejnym pomieszczeniu zdejmę firany.
Chyba, że nie będę nadążać z myciem okien, bo jednak firanki niedoskonałości tuszują .

Jeszcze nie założone nawet, bo zrobię to po malowaniu, ale konsekwentnie zostaję przy swoim zdaniu - lubię firanki
lindsay80 11:59, 15 paź 2015

lojalna_ napisał(a)
Edytko czy Ty jeszcze cos zamawiasz u pana w Katowicach? Tak pytam bo we wtorek jade po platana jakby co

Były plany zakupu 4 kul cisowych, ale chyba jednak przełożę to na wiosnę - ostatnio złapałam mega lenia ogrodowego, tylko te cebule muszę posadzić i pass.
lindsay80 12:01, 15 paź 2015

Efffa napisał(a)
oglądałam Twojego"maxa" rozumiem ze taka wielkosc ze względu na krzaki?

o nie, nie - w przyszłym roku jeśli będę kupować jeszcze rośliny, to już sporadycznie - ileż można?
lojalna_ 12:02, 15 paź 2015

Ja tez pass tylko ten malutki platan ,),)
lindsay80 12:03, 15 paź 2015

inag napisał(a)

To razem jesteśmy w tej mniejszości Ja mam firany prawie wszędzie i bardzo je lubię. Tylko bez żadnych wzorów ale takie delikatne mgiełki. Próbowałam kiedyś je ściągnąć ale po pierwsze każdy ślad na szybach mnie wkurzał i wciąż latałam z płynem do mycia a po drugie czułam się jak podczas remontu To chyba nie dla mnie.

Witaj w klubie, chyba jesteś moją bratnią duszą, przynajmniej w tej kwestii - piąteczka
lindsay80 12:45, 15 paź 2015

Co byście posadzili w miejscach z pytajnikiem? - rozmyślam nad różami, albo stożkami bukszpanowymi.

ren133 13:46, 15 paź 2015

lindsay80 napisał(a)

A bo najważniejsze co nam się podoba, a cała reszta mniej ważna.
Śledzę co tam z tymi szafirkami postanowisz, ale się nie odzywam, bo nic mądrego nie mam do powiedzenia w tym temacie

Wsadzę je chyba do donic