Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 13:24, 15 paź 2015

Ewik napisał(a)
Czosnki cudne,cała reszta też zazdroszczę deszczu, u nas sucho i wieje .

Deszcz to troche za duzo powiedziane ale zawsze cos pozdrawiam
lojalna_ 13:25, 15 paź 2015

Iwk4 napisał(a)
Nie wiem Jolu, czy wiesz, ale twój ogród zrobił furorę jeśli o tempo osiągnięcia efektu chodzi .
Ciągle się zachwycam na nowo.

No tak ale o szybkosc to tu chyba nie chodzi hihi bo ogrodnik cierpliwym ma byc trzymam kciuki
nawigatorka 14:46, 15 paź 2015

lojalna_ napisał(a)

A ten miscant to variegatus? Jaki jest wysoki?
Milka 15:28, 15 paź 2015

Jola, ta rabata na tym zdjęciu, jak w Anglii, dorodna i świetnie skomponowana
Margarete 15:31, 15 paź 2015

Oglądam twoje fotki czosnkowe...i nucę sibie starą piosenkę Anny Jantar.."dzien..wspomnienie lata, dzien...słoneczne ćmy...."...a za oknemu mnie buro, szaro ale i deszczowo..chwała choc za to
A piosenek Anny Jantar to juz chyba tu na forum niewiele osób pamieta...bo ja to taki wiecej dinozaur juz jestem....ale tak mi sie skojarzyło.

Nie narzekam na jesien, nawet na taka bura jak dzis - szukam "szklanki do połowy pełnej" w kazdej sytuacji.....nigdy nie smakuja tak jabłka z powidłami pieczone w piekarniku i paaaachnące na cały dom jak teraz, czy gruszki zapiekane pod pierzynka z plesniowego sera z orzechami jak własnie w październiku czy w listopadzie..... do tego napalone w kominku, kocyk, książka...luz i dłuuugie spokojne wieczory bez poczucia winy że sie coś musi zrobić....
Buziam!

p.s. pod wpływm tych fot dokupuje główkowatych...posadziłam w tym roku 5 paczek ale jeszcze mnie zainspirowałas...
lojalna_ 15:58, 15 paź 2015

nawigatorka napisał(a)

A ten miscant to variegatus? Jaki jest wysoki?

Variegatus tak na drugim planie sadzony w kwietniu teraz ma 2,5 metra . Ta rabata miała bardzo dobra ziemie , cała była przekopana torfem i kompostem efekt chyba dzieki tej ziemi .

Edit maja 1,80 troche je podwyzszyłam
lojalna_ 15:59, 15 paź 2015

Milka napisał(a)
Jola, ta rabata na tym zdjęciu, jak w Anglii, dorodna i świetnie skomponowana

Mileczko loł nawet bym nie pretendowała do tskich porownan buzka kochana
lindsay80 16:01, 15 paź 2015

lojalna_ napisał(a)

Variegatus tak na drugim planie sadzony w kwietniu teraz ma 2,5 metra . Ta rabata miała bardzo dobra ziemie , cała była przekopana torfem i kompostem efekt chyba dzieki tej ziemi .

O matko, jeśli mi tak urośnie to okno kuchenne będę mieć do połowy przysłonięte Variegatusem... ale może nie, ja im tak dobrze nie zrobiłam
Milka 16:02, 15 paź 2015

Kochana, nie przesadzam, stwierdzam, co jest
lojalna_ 16:03, 15 paź 2015

Margarete napisał(a)
Oglądam twoje fotki czosnkowe...i nucę sibie starą piosenkę Anny Jantar.."dzien..wspomnienie lata, dzien...słoneczne ćmy...."...a za oknemu mnie buro, szaro ale i deszczowo..chwała choc za to
A piosenek Anny Jantar to juz chyba tu na forum niewiele osób pamieta...bo ja to taki wiecej dinozaur juz jestem....ale tak mi sie skojarzyło.

Nie narzekam na jesien, nawet na taka bura jak dzis - szukam "szklanki do połowy pełnej" w kazdej sytuacji.....nigdy nie smakuja tak jabłka z powidłami pieczone w piekarniku i paaaachnące na cały dom jak teraz, czy gruszki zapiekane pod pierzynka z plesniowego sera z orzechami jak własnie w październiku czy w listopadzie..... do tego napalone w kominku, kocyk, książka...luz i dłuuugie spokojne wieczory bez poczucia winy że sie coś musi zrobić....
Buziam!

p.s. pod wpływm tych fot dokupuje główkowatych...posadziłam w tym roku 5 paczek ale jeszcze mnie zainspirowałas...

Oj ja mlodka nie jestem , czasy mi dobrze znane i co gorsza nostalgiczna jestem kobitka i mam nawer ulubiona Jantar to pierwszy krok hihihi moja babcia lubiła spiewac jej piosenki i dlatego wspomnienie jest tak ciepłe

Ja tez uwielbima jesien naprawde coce iam wszelkie jej walory ale te kolorowe cieple i pachnace.......nie smutne deszczowe

Buziaczki