Każdy termin jest dobry jeśli masz automatyczne nawadnianie. Bo można ustawić zraszanie krótkie ale kilkakrotne. A jeśli pracujesz i nie będzie komu zraszać - to jak Kokesz napisała - będzie przesychać.
Danusiu trzymam kciuki za Kreskę. Jeśli wypada jej że stawu kolanowego to ma zwichniecie rzepki , jeśli z stawu biodrowego to dysplazja.U małych ras występuje częściej problem z rzepką.leczenie zależy od stopnia zwichnięcia ale przeważnie po zabiegu psiak wraca do sprawności. Będzie dobrze ☺
Aniu, fakt, to przewodnik stada, pierwszy ją wziął na ręce w schronisku. Słucha się jak nie wiem co, a mnie - niekoniecznie
Odnośnie nóżek - Już rozmawiałam z lekarzem i umawia spotkanie z bardzo dobrym chirurgiem "twardym" - mam nadzieję na dobre zakończenie. W każdym razie ja zrobię wszystko, co w mojej mocy. Reszta zależy od Kreski.
Zielony zagajnik jest za mały i wyrwany z ogrodu, nie ma ciągłości w dodatku jest obok zabawka więc nie ma szans na rozbudowanie. Sama jedna rabata nie załatwi tutaj sprawy. Potrzebne są drzewa liściaste a nie tuje pod płotem. Rabata jest za wąska.
Pokaż ujęcie szersze. A najlepiej zrób plan ogrodu rzut z góry.
To duży balkon, postawienie tylko skrzynek to za mało - nieproporcjonalnie. Powinny być jeszcze chociaż jedna skrzynia drewniana np. żeby pasowała i pobielona.
Można posadzić miniaturowe drzewka, pod nimi kwiaty sezonowe, następnie trawy a dopiero kwiatki. Same tylko kwiaty to za mało.
Sprawy jelitowo-żółądkowe się ustabilizowały, wykluczyliśmy tasiemce i inne robactwo poprzez badania mikroskopowe. Jest tak żywa, radosna i ciągle "uśmiechnięta" - jak iskra.
Ale ma wadę genet. (chorobę?) - wylatują jej nóżki z tyłu ze stawu (zwichnięcie rzepki??). I się nastawiają i od nowa...Na razie proponują operację na kolejne nóżki, ale my na razie czytamy o tym czy to się może udać. Prawdopodobnie dlatego została porzucona. Że kulała. Pójdzie na prześwietlenie i lekarze zdecydują co jest i jak leczyć.
A tak poza tym, świetnie, radosna i wdzięczna. Kocha bardziej Witka, nie mnie. Ale na mnie leży jak oglądam tv