Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 21:31, 19 kwi 2017

Do góry
adkawi napisał(a)
Witam Cie Danusiu mile ,watek bez Ciebie to stracone chwile
Żadne tam we mnie wsparcie ,ale na forum zaglądam uparcie
Chociaż za wiele się nie udzielam ,bo w rzeczywistości w ogrodnika się wcielam
Moj wierszyk przemknie niezauważony ...a po nim miną kolejne strony..
Lecz chcę Ci podziękować Danusiu Kochana ,ze potrafisz być z nami do białego rana
Każdy ma czasem szare dni w swoim życiu,i musi przeczekać te chwile w ukryciu
Pamiętaj że po burzy podobno słońce wschodzi,nowa nadzieja i szczęście nadchodzi

Wierszyk jak najbardziej zauważony, przeczytany i podziękowany
Zakładanie trawnika z siewu - trawnik z siewu 20:27, 19 kwi 2017

Do góry
Skoś czym prędzej ten trawnik i koś w sezonie dwa razy w tygodniu.
Mata przeciw chwastom 20:24, 19 kwi 2017

Do góry
Zrób to co powinnaś. Przygotuj dobrze glebę, wypiel, zapraw dołki, posadź tuje. Wyściółkuj i podlej. Piel w pierwszym roku, potem już chwasty tak nie rosną, wschodzą do maja, jak wypielisz, będzie mało.
Kiedyś będzie kolorowo... 09:13, 19 kwi 2017

Do góry
Przede wszystkim narysuj plan - układ rabat, trawnika jako całość. Pokaż cały ogród.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 20:33, 18 kwi 2017

Do góry
Witaj Danusiu. Dobrze, ze jesteś. W każdej wolnej chwili wyszukiwałam najnowsze posty Gardenarium. Dziś ich mnóstwo znalazłam. Wreszcie

Pozdrowienia zostawiam i naprawdę się cieszę Kolejny powód, by było radośniej.

Danusiu, bardzo podobają mi się kompozycje doniczkowe z cebulowymi kwiatami. Na razie mam cebulowe na rabatach, ale jesienią mam ochotę posadzić kilka w doniczkach i zadołować. Inspirujesz Danuś.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 16:00, 18 kwi 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Cudne inspiracje niepowtarzalne.

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 14:29, 18 kwi 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Ogrodowisko jest potrzebne i wniosło ogromny wkład w rozwój ogrodnictwa w Polsce z czego jestem bardzo dumna. To miejsce inspirujące, nawiązują się przyjaźnie, Ogrodowisko rodzi pasję ogrodową.

Cieszę się, że to podkreślasz. Bo to jest powód do dumy.
Ogrodowisko to jest to, za co Cię uwielbiamy, za co Ci wdzięczni jesteśmy (ja jestem) tu i teraz, i zawsze.
Tego, że założyłaś najcudowniejszy portal ogrodowy nikt, nigdy i żadnym sposobem Ci nie odbierze.
Ani tego, że za pośrednictwem Ogrodowiska pokazałaś nam, tu obecnym i rzeszom ludzi w całej Polsce (oraz poza jej granicami), jak może i powinno wyglądać nasze najbliższe otoczenie - niezależnie, czy to jest wiejskie podwórko, czy ogródeczek przy segmentowcu, czy ogród przy rezydencji.
Ani tego, że dzięki Twojemu Ogrodowisku i Twojemu zaangażowaniu polskie ogrody i ogródki są coraz piękniejsze. W drodze na moją nadbużańską wieś widzę Twój wpływ w wielu ogródkach mazowieckich wsi i miasteczek.

Wprowadziłaś wiedzę ogrodniczą pod strzechy

O, gdybym kiedy dożył tej pociechy,
Żeby te księgi zbłądziły pod strzechy,
Żeby wieśniaczki, kręcąc kołowrotki,
Gdy odśpiewają ulubione zwrotki
O tej dziewczynie, co tak grać lubiła,
Że przy skrzypeczkach gąski pogubiła,
O tej sierocie, co piękna jak zorze
Zaganiać gąski szła w wieczornej porze,
Gdyby też wzięły na koniec do ręki
Te księgi, proste jako ich piosenki
!
Adam Mickiewicz, Pan Tadeusz, Epilog

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 13:47, 18 kwi 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Finezja i subtelność uwielbiam u Ciebie te obrazki
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:54, 18 kwi 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Nie opuszczam jednak moich Przyjaciół.

Ogrodowisko jest potrzebne i wniosło ogromny wkład w rozwój ogrodnictwa w Polsce z czego jestem bardzo dumna. To miejsce inspirujące, nawiązują się przyjaźnie, Ogrodowisko rodzi pasję ogrodową. W miarę możliwości będę starać się go nie zaniedbać, jednak liczę na Waszą pomoc, w tym co robiłam ostatnio - w wątkach tematycznych. Są bez odpowiedzi w większości.

Wiarę i zapał może coś odebrać, ale to, co istnieje już - nie odbierze nikt. To musi trwać. Jaka będzie to droga? Tego nie wiem, ale zależy to od nas wszystkich.

Pozdrawiam Was poświątecznie. Święta upłynęły spokojnie, zdążyłam Mamę odwieźć przed załamaniem pogody.

U nas wielka śnieżyca od rana, co mnie szczególnie martwi. Bo mam pomidory w namiocie, mam też już warzywa w postaci rukoli i roślin na sałatki do zbioru. Czy przetrwały mróz? Nie wiem jeszcze.

Spróbuj nas opuścić.... możesz mało pisać, ale musisz być... i dać czasami jakiś obrazek dla podniesienia porzeczki byśmy nie spoczęli na laurach

Obiecuje poprawić się na watkach tematycznych, ale na razie nie ogarniam nawet swojego wątku..czas nie guma i wiesz coś na ten temat..

Sałata się nie martw, nawet pod śniegiem przeżyje .. mi przezimowały salaty w szklarni, bez podlewania i ogrzewania .. rosną, a ja je bezczelnie jem.. Aż mam wyrzuty sumienia że takie bohaterki kończą w moim brzuchu..

Piękny awatarek ale i tak wole te z Tobą

Edit.... ogrody pięknieją dzięki forum, nas tu ujawnionych jest garstka, a tych co czerpią wiedzę z forum jest podejrzewam dużo, dużo więcej.. i o to chodzi by było wkoło piękniej. Nie tylko na naszym podwórku.
Zakątek z fioletową ławeczką 12:28, 18 kwi 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ślicznie dobrane bratki do ławki Brawo)

Danusiu, witaj u mnie Fajnie,że już jesteś.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 12:13, 18 kwi 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Ogrodowisko jest potrzebne i wniosło ogromny wkład w rozwój ogrodnictwa w Polsce z czego jestem bardzo dumna. To miejsce inspirujące, nawiązują się przyjaźnie, Ogrodowisko rodzi pasję ogrodową.

Oj, tak. Zgadzam się z tym w 100%. Ogród jet ważny, ale cała otoczka... rozmowy ogrodowe... dzielenie się doświadczeniem... spotkanie podobnie zakręconych.... jest chyba ważniejsze. Będąc TU w końcu nie czuję się jak dziwak
Pozdrawiam Danusiu
Pszczelarnia 11:28, 18 kwi 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

W sytuacji obecnej - kondycja cisów - mam zamiar użyć chemii syntetycznej.
Całe gałązki naraz więdną i się załamują (tak jak i ja):

Wkleiłam tutaj i z innego wątku też, może ktoś wie, czy to fytoftoroza czy co innego. https://www.ogrodowisko.pl/watek/7314-choroby-i-szkodniki-cisow-cis?page=1#post_9
Choroby i szkodniki cisów, cis - Taxus 11:27, 18 kwi 2017

Do góry
Pszczelarnia napisał(a)

W sytuacji obecnej - kondycja cisów - mam zamiar użyć chemii syntetycznej.
Całe gałązki naraz więdną i się załamują (tak jak i ja):

Choroby i szkodniki cisów, cis - Taxus 11:27, 18 kwi 2017

Do góry
margi napisał(a)
Mam problem z cisami nie wiem co z nimi jest nie tak odstają gałęzie jakby chciały się wyłamywać
Zastanawiam się czy to jakaś choroba?
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 10:00, 18 kwi 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Nie wiem, co napisać. Tak się cieszę!
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:17, 18 kwi 2017

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:16, 18 kwi 2017

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:15, 18 kwi 2017

Do góry

Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 09:01, 18 kwi 2017

Do góry
Ja cały czas nie próżnuję i nie lenię się. Chociaż nadal nie jest tak całkiem ok.
3 artykuły napisałam i na razie na tym się skupiam.

Na dziś macie taki tekst i plan
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/515-jak-wykonac-maly-ozdobny-warzywnik

I na pracy przede wszystkim też się skupiam. Nie opuszczam jednak moich Przyjaciół.
Dziękuję, że pamiętacie o mnie. Daliście mi wiele radości bezpośrednich kontaktach a także w wiadomościach. Dziękuję też za życzenia

Ogrodowisko jest potrzebne i wniosło ogromny wkład w rozwój ogrodnictwa w Polsce z czego jestem bardzo dumna. To miejsce inspirujące, nawiązują się przyjaźnie, Ogrodowisko rodzi pasję ogrodową. W miarę możliwości będę starać się go nie zaniedbać, jednak liczę na Waszą pomoc, w tym co robiłam ostatnio - w wątkach tematycznych. Są bez odpowiedzi w większości.

Wiarę i zapał może coś odebrać, ale to, co istnieje już - nie odbierze nikt. To musi trwać. Jaka będzie to droga? Tego nie wiem, ale zależy to od nas wszystkich.

Pozdrawiam Was poświątecznie. Święta upłynęły spokojnie, zdążyłam Mamę odwieźć przed załamaniem pogody.

U nas wielka śnieżyca od rana, co mnie szczególnie martwi. Bo mam pomidory w namiocie, mam też już warzywa w postaci rukoli i roślin na sałatki do zbioru. Czy przetrwały mróz? Nie wiem jeszcze.

Zakątek z fioletową ławeczką 08:14, 18 kwi 2017

Do góry
Donia72 napisał(a)

Ślicznie dobrane bratki do ławki Brawo)
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies