Dziewczyny, a na Gardeni można kupować, np donice, rośliny? pytam bo jak bylam na zieleń to życie to można było tylko pooglądać...
a tak na marginesie to ja też lubie kropki... jak u Ani służą mi do pauzy, zaakcentowania czegoś szczególnego. pozatym to ja baaardzo dużo blędów robię, ale mam na to papier jakiś czas temu słyszałam, że dyslektycy to twórcze osoby i to mnie pociesza hahahaha
Domi jesli dobrze sobie przypominam to w ubieglym roku pisałaś o perukowcu, ze go ciachnełaś, a on z zachwytu oszalał i poszybował hen do nieba. Kiedy go ciełaś i ja jak dużo?
Perukowca ciachnęłam i faktycznie oszalał, ale chyba nie z zachwytu A było to tak...
dawno, dawno temu...podczas wizyty w moim ogrodzie Janusz z Pogotowia Ogrodniczego zauważył, że mój perukowiec ma bardzo drobne liście i zalecił, żebym go przycięła. I tak też zrobiłam: ponieważ kupowałam duży krzak, żal mi było uciąć zbyt wiele, więc ciachnęłam tylko 1/3. W kolejnym roku perukowiec wypuścił trzy pionowe pędy sterczące do nieba. I na tym się skończyło zagęszczanie. W następnym roku te pędy wyłysiały od dołu, a liście były tylko na końcach pędów. Faktem jest, że listki są teraz większe, ale sam krzew się nie zagęścił. Może w tym roku będzie lepiej. Tak więc, nie spiesz się z cięciem perukowca i nie tnij mocno, o ile nie musisz.
To chyba firma RedHen - byli w zeszłym roku na Gardenii, w tym roku też pewnie będą.
Boski ten Twój Leon. U nas był taki sam czarny kot-przybłęda Puma, tylko Twój smuklejszy, tamten był obżartuch i na zimę stroił się w dodatkowy tłuszczyk
Bardzo mi się podoba ta czarna donica i to co w niej posadziłaś - na razie z tego zestawu mam tylko bluszczyk Ale z tą prymulą i hiacyntem super zestaw. Będę kopiować
tak to oni, zapodałam Madżence na pw
A Leon jest cudny, przed Jaśkiem i Frankiem zmyka bo oni go "kochają" za mocno a do mnie lasi się niesamowicie, lubi jak się go fotografuje i nieźle pozuje
Dekoracje i donice zachwycają!! Leon jest cudniasty a bałwan, faktycznie posiada wyjątkową talię
Aniu, jak coś już się dowiesz od M. odnośnie materiałów na taras, daj znać
też szukaliśmy wczoraj, to co było idealne, proste w montowaniu, ocieplone od spodu i z wierzchu drewno w pięknej fakturze, było cholernie drogie, 30 zł za sztukę! wymiary 30x30!
przejrzałam pobierznie te foldery które przywiózł, większość to taka imitacja drewna, nie wiem jak to się sprawuje, niby wygląda na focie ładnie ale jak to będzie się sprawowało... pamiętam, że któraś z dziewczyn pisała że koszt tarasu z niezłych desek o podobnym wymiarze do mojego czyli ok 7x3,5 to koszt rzędu 40-50tyś buuuu
Domi jesli dobrze sobie przypominam to w ubieglym roku pisałaś o perukowcu, ze go ciachnełaś, a on z zachwytu oszalał i poszybował hen do nieba. Kiedy go ciełaś i ja jak dużo?
ana_art/ Aniu, niebawem wszędzie tak będzie...a u nas po małej euforii wiosennej znowu śnieżek, tak z 2-3 cm, akurat aby było okrycie mrozik minimalny
Aniu monte liśćmi i igliwiem są okryte, ale i tak wyłażą, w sumie już były większe mrozy, mam nadzieję, że dadzą radę; czyli orliki tak wcześnie zaczynają, tego nie wiedziałam, bo są u mnie dopiero od ubiegłego roku
Magda70 Madziu, nie jest tak źle z niesprawiedliwością, spadł śnieg, ale ciut, a krokusy też idą i tulipany botaniczne, tawuła Gold Carpet ma pełno pąków, bzy, forsycje i nawet klon palmowy; oby zima została na tym poziomie i będzie ok
Marzenko, ten bratek też mnie zaskoczył, ale coś mi się przypomina sprzed iluś lat, ze jak o tej porze kwitną bratki, już tak było, wiosna szybko przyjdzie a wraz z nią ciepło
Aniu asc i nasypało u nas, ale mróz lekki, tak -2, a w ciągu dnia powyżej zera
Ula dzięki za pochwały zakupowe tak, latarenka ma pasowac do stołu a z donicami fajny pomysł podpowiedziałaś do szabli szukałam kwadratowej, ale tam gdzie łaziłam, nic mnie nie przekonało, na razie niech stoi, potem może zmienię
ewa004 Ewcia, czyli u ciebie tak mniej więcej jak u nas z rana i wieczorkiem jest chłodniej, ale w ciągu dnia już czuć powrót wiosny
Zbysiu, no u was zawsze później, ale za to potem z jaką intensywnością! na pocieszenie powiem, że śniegu trochę nasypało
Wieloszko, jednak nie złudzenie...pachnie inaczej na bzach też pąki, nawet na tych młodziutkich od Bogdzi i Roberta
Finka Marta, ten widoczek cudowny wstawiłaś, od razu myślę o ekslozji tulipanów i realizacji planów, jest ich dużo; pozdrawiam ciepło
Gabrysiu, dziękuję i pozdrawiam
i jeszcze inne oznaki, głównie horti, bo jak chciałam więcej uwiecznić, baterie jak zwykle padły...na drugim pąki powojnika
a w gazonie żurawki wyglądają tak...i róża Flamentanz, pnąca, kwiaty intensywnie czerwone
A kompozycje przepiękne. Już wiosnę czuć w powietrzu Jadę jutro do nowego ogrodniczego, może też zrobię sobie jakiś zakup
Aguś czuć wiosnę jak nie wiem co! Nie da się jej nie poczuć przez te hiacynty Kup sobie choć jednego hiacynta albo narcyzka - od razu humor się poprawia. Mam nadzieję, że pochwalisz się zakupami
Paczaj na nową "zabawkę" moich chłopców
nie no.....fura super
ja za wiele nie kupiłam. Z żywych kfiatków nic nie było
Kupiłam tylko nowy sekator i doniczkę. A...i Młodemu małe narzędzia
ja się zgadzam, chłopców w ogrodach najbardziej pociągają zabawki