Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Iwk4 "

Ogródek Iwony 21:49, 30 cze 2015

Do góry
rzulieta napisał(a)
Ile masz Bonice? Jak przyrasta? Mi już przekwitła ale jest na totalnej patelni

Nina, mam jedną Bonicę od zeszłego roku, kupowałam latem. W tym roku jest sporo większa, wtedy miała tylko 3 gałązki. U mnie wszystko kwitnie z opóźnieniem, więc moja dopiero wystartowała. Rośnie przed domem od wschodniej strony, rano tam jest słoneczko, potem dom nadaje cień.
Wiosną ją przycięłam nad czwartym oczkiem. Chyba dobrze zrobiłam.
Niestety lubią tą moją mszyce. Próbowałam pokrzywą pryskać i decisem i nic. Chyba w maskach te cwaniary siedzą, bo nic na nie nie działa. Wiosną stosowałam Promanal. Wolałabym dać sobie radę bez chemii. Decis jest ostatecznością.
Ogrodowy song 21:41, 30 cze 2015

Do góry
Ten mój podobny chyba jest do Red Pilar. Chociaż fotki w necie trochę mnie zmyliły.
One lubią słoneczko, wtedy się lepiej przebarwiają.
Jak kupowałam moje, stały blisko siebie i dołem nie dochodziło do nich światło. Wtedy fajnie wyglądały: dołem zielone, potem żółte i na górze czerwone. Taki stan najbardziej mi się podobał. Potem całe się zrobiły czerwone.

Ewa, jesteś? Chciałam fotkę usunąc, ale nie wiem, czy widziałaś?
Ogród z tatarakiem w tle 19:43, 30 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Kasiu, chciałam wiosną kupić czerwone lilie i nie trafiłam na takie.

Iwonko, smiac mi sie chce, bo ja je kupiłam na allegro jako mix i miałyby być odcienie różu, a sama widzisz
Ogródek Iwony 19:32, 30 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Kasiu, ta brzózka była na mojej liście chciejstw. Tylko małe autko mamy. Zastanawialiśmy się, czy nam się zmieści do samochodu. Zmieściła się i liśćmi smyrgała Zbyszka w czasie jazdy po głowie
Musiałam siedzieć z tyłu i przytrzymywać gałązki

To wyobraź sobie, jak wiozłam nowego wiąza - nawet nie było nikogo do trzymania gałązek, a jego "liściasta glowa" wisiała tuż pod lusterkiem wstecznym. Mina policjantów na pasie obok, gdy stałam na światłach, bezcenna

Zakupy już posadzone?
Ogródek Iwony 19:11, 30 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Mimo takiego widoku, tęsknię za różami angielskimi w kolorze burgundu, takie jak ma Madżenka. Zbyszek też się nimi zachwyca. Muszę zrobić sobie listę tych pięknych, a te jesienią albo wiosną pójdą na inną rabatę

Będziesz przesadzać te różyczki gdzie indziej?
Mój ogród pod górkę... 19:06, 30 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Ja w zeszłym roku fociłam moje pierwsze fotki codziennie i pokazywałam zdjęcia, jak goopia. Nawet muchę na hortkach sfociłam
Rozumiem twoją radochę. W tym roku gadam z limkami, bo też mam je pierwszy rok.

Sąsiedzi się nie dziwią? Bo moi trochę
Ogródek Iwony 17:56, 30 cze 2015

Do góry
A przed domem mam rabatę różową. Bonica na niej wiedzie prym w tej chwili.

Ogródek Iwony 17:50, 30 cze 2015

Do góry
Dzisiaj sąsiadka widząc nasze róże próbowała znaleźć odpowiednie słowo na zachwyt, ale nie chciała ich zauroczyć. W końcu wymyśliła. Powiedziała, ze te róże rosną normalnie, jak zielsko
Mimo takiego widoku, tęsknię za różami angielskimi w kolorze burgundu, takie jak ma Madżenka. Zbyszek też się nimi zachwyca. Muszę zrobić sobie listę tych pięknych, a te jesienią albo wiosną pójdą na inną rabatę

Ogródek Iwony 17:42, 30 cze 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Śliczniutka ta nowa brzózka! Hosty spokojnie możesz wsadzić do ziemi, nie są wcale takie małe

Kasiu, ta brzózka była na mojej liście chciejstw. Tylko małe autko mamy. Zastanawialiśmy się, czy nam się zmieści do samochodu. Zmieściła się i liśćmi smyrgała Zbyszka w czasie jazdy po głowie
Musiałam siedzieć z tyłu i przytrzymywać gałązki
Ogródek Iwony 17:39, 30 cze 2015

Do góry
anabuko1 napisał(a)
Piękny ten twój ogród.
Rabaty przemyślane,ładnie rośliny dobrane.Brawo!!
Sporo lilii widzę już ci kwitnie.U mnie dopiero nieśmiało zaczynają.Też je bardzo lubię

Aniu, te lilie są z B, takie małe, nie wiem, co to za odmiana. Mam je drugi rok.

Niestety tych orient dużych nie kupiłam w tym roku. I bardzo żałuję Mam wprawdzie kilka z zeszłego roku na innej rabacie, ale też jeszcze nie kwitną. Na dodatek miały być białe, a są łososiowe

Ogród Mirelli 15:32, 30 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Potwierdzam: trzykrotka. Ma kwiaty jednego dnia. Szybko przekwitają, ale jest ich tak dużo, że zaraz kwitną następne. Ja ją lubię bardzo

Dzięki za potwierdzenie
Nie zauważyłam, żeby jeden dzień kwitły kwiaty, pewnie właśnie dlatego, że tak ich sporo
Mój ogród pod górkę... 13:28, 30 cze 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Hortkami się cieszę jak dziecko, przecież to moje pierwsze

Bardzo ładna kompozycja z firketką jest u Małej Mi

Ja w zeszłym roku fociłam moje pierwsze fotki codziennie i pokazywałam zdjęcia, jak goopia. Nawet muchę na hortkach sfociłam
Rozumiem twoją radochę. W tym roku gadam z limkami, bo też mam je pierwszy rok.
Ogród z tatarakiem w tle 13:17, 30 cze 2015

Do góry
Kasiu, chciałam wiosną kupić czerwone lilie i nie trafiłam na takie.
Prawie - jak ogród 13:13, 30 cze 2015

Do góry
Beatko, rabatę się tworzy bardzo prosto. Bierzesz sobie do serca inspirację, która ci się podoba. Jest tu ich sporo na O. Potem dopytujesz się, co na niej rośnie, a potem jedziesz do szlółki i się denerewujedz, że połowy roślinek nie ma.
Ale część można z nasionek rozmnożyć. Tylko poczekać trzeba
Ogródek Iwony 00:14, 30 cze 2015

Do góry
AgaAga napisał(a)

No właśnie poszukuję takiego kolumnowego, mocno czerwonego tylko zależy mi na tym aby były takie przez cały rok,
może Twoja odmiana to Red Torch?

Aga, ja myślałam, że on taki będzie cały czas. Teraz jest ciemniejszy niż jesienią. Na żwirku fajnie wygląda.
Jutro posprawdzam sobie te nazwy
Ogródek Iwony 00:12, 30 cze 2015

Do góry
frezja napisał(a)
ten berberys Twój to może Orange Rocket

No właśnie nie potrafię go rozpoznać. Próbowałam, ale nie wiem, jak będzie wyglądał kiedyś.
Ogródek Iwony 00:10, 30 cze 2015

Do góry
bacowa napisał(a)
Ten rozchodnik to prawdopodobnie Purple Emperor

Ewa, jesteś
No, tęskniłam
Myślę o twoich hostach pod moją nową brzozę. Pasowaloby tam mini hostowisko
Na spotkanie Ogrodowiskowe raczej nie dam rady pojevhać. Nie lubię rezygnować z planów, a to już kolejny raz.
Ogrodowy song 23:46, 29 cze 2015

Do góry
Poczekam do jutra, bom troszkę ślepa
U ciebie jakieś zielonkawe chyba? Takie ma chyba Małgosik z Ogrodu na glinie.
Ogródek Iwony 23:37, 29 cze 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)

Aga, to berberys kolumnowy. Tylko tyle o nim wiem. Pięknie czerwienieje jesienią. Teraz jest bordowy, a jesienią, jak ogień.
Tak było jesienią:

No właśnie poszukuję takiego kolumnowego, mocno czerwonego tylko zależy mi na tym aby były takie przez cały rok,
może Twoja odmiana to Red Torch?
Ogrodowy song 23:35, 29 cze 2015

Do góry
Ewa, pokażesz swoje berberysy kolumnowe ?
Ciekawa jestem, czy mamy takie same
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies