Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Mirelli

Ogród Mirelli

MirellaB 21:24, 29 cze 2015

wietrzyk napisał(a)

Napowietrzonego wyciągu z kompostu z pewnością się nie kupi Można za to kupić Probio Emy - przygotowaną kompozycję z pożytecznych mikroorganizmów. Jeśli ktoś nie ma dostępu do kompostu, bądź nie czuje się na siłach aby samemu wyprodukować ową miksturę

Mirello, ależ zmienia się Twój ogród. Niedawno sama prosiłaś o rady, a teraz dzielisz się z innymi swoim doświadczeniem
Jak wrócę do domu muszę obfocić moje Rh. Wydaje mi się, że zabiegi polecane przez Bogdzię przyniosły skutek

Aśka fajnie, że mnie odwiedzasz i jak zawsze z dobrymi radami. Zapisałam tą nazwę i poszukam w ogrodniczej. Chętnie takie coś nabędę, bo kompostu u mnie nie będzie, mąż się nie zgadza i zdania nie zmieni, a ja też nie specjalnie bym chciała się tym zajmować, więc taki kupny preparat mi się przyda

Fakt, mój ogród się zmienia nie do poznania, dużo się tu nauczyłam i podpatrzyłam. Mam ogrom niedociągnięć, jedne poprawiłam, inne poprawiam, a jeszcze innych nie da rady poprawić, wiec niestety musze je jakoś upiększać kamuflować. Fatalne te moje nasadzenia w pojedynczych egzemplarzach to jest największa bolączka.
Za chwilę zakończę tworzenie rabaty igiełkowej

Moje rh takie sobie, nadal odchorowują, ale nie padły, więc nadal jest szansa Bogdzia dobrze radzi
MirellaB 21:31, 29 cze 2015

Tess napisał(a)

No, z uznaniem przyglądam się, jak Mirelka złapała bakcyla ogrodowego i jak działa

To dzięki Tobie Tess mój ogród się zmienia Nie sadziłam, że można coś w nim ładnego zrobić, a jednak. Fakt ciężka praca, ale chęci mam ogromne, szkoda tylko, że to wszystko tyle kosztuje i musze rozkładać zakupy na miesiące. Mąż powiedział, że w przyszłym roku przeznaczymy pulę na ogród i zrobi się od razu większe zakupy, więc zimą będę miała znowu nad czym myśleć

Na samym początku jak zaczynałam pisałyśmy o aktinidi pstrolistnej pamiętasz? Kupiłam to cudo i jakoś cudne nie jest, wręcz brzydkie
Ma brązowe liście, no, że się nie przebarwi od razu to wiedziałam, ale liście brąz - nie bardzo mi się podoba Jest jeden listek do połowy zabarwiony na różowo, wiec to ta aktinidia, ale myślałam, że liście będą zielone.
Ananasek 22:32, 29 cze 2015

Witaj
jak się miewa Twoje drzewko budlei dawida po ostrym cięciu wiosennym?
Warmia 22:51, 29 cze 2015

Mirellko powiem Ci, że zazdroszczę ( ale tak pozytywnie) Ci tej pięknej żółtej róży. Cudnie kwitnie i jest widoczna z drogi. Kiedyś spowoduję wypadek gapiąc się na nią. Moje kiepsko kwitną, a po tych deszczach są takie biedne. Ta od Ciebie jest coraz piękniejsza. Czekam aż się całkiem rozwinie.
Iwk4 23:27, 29 cze 2015

zabaewa napisał(a)

To niebieskie wygląda mi na trzykrotkę. Niestety nie mam więc tylko domniemywam

Potwierdzam: trzykrotka. Ma kwiaty jednego dnia. Szybko przekwitają, ale jest ich tak dużo, że zaraz kwitną następne. Ja ją lubię bardzo
Gosiniak 09:46, 30 cze 2015

MirellaB napisał(a)
Zdjęcia dla Gosi z Igiełkowego

Gosiu masz taki świerk? Co to za odmiana?

Ze zdjęcia trudno powiedzieć co to może być za odmiana, może gauca globosa, ale może być też zupełnie inny, kupowałaś bez metki?
Gosiniak 10:12, 30 cze 2015

MirellaB napisał(a)
Gosiu, a to moje klony palmowe, zobacz na listki - co radzisz?
A czy dobra była moja koncepcja, żeby posadzić te klony blizko siebie, rosną jeden obok drugiego. Chciałam, żeby było dużo tej czerwieni, ten mały miał zakrywać łodygę dużego - widać to dokładnie na ostatnim zdjęciu. Czy one nie będą sobie przeszkadzały rosnąć? Teraz już sama nie wiem co o tym myśleć.

Czy to jest ta sama odmiana klona? Jeśli tak to mogą tak rosnąć, jeśli nie to lepiej byłoby wyeksponować każdego osobno.
Co do listków to raczej wynik przypalania przez słońce.
MirellaB 15:31, 30 cze 2015

Ananasek napisał(a)
Witaj
jak się miewa Twoje drzewko budlei dawida po ostrym cięciu wiosennym?

Witaj - budleja ma się bardzo dobrze, pięknie od dołu się zagęściła, teraz wygląda jak ogromna szyszka
MirellaB 15:32, 30 cze 2015

Iwk4 napisał(a)

Potwierdzam: trzykrotka. Ma kwiaty jednego dnia. Szybko przekwitają, ale jest ich tak dużo, że zaraz kwitną następne. Ja ją lubię bardzo

Dzięki za potwierdzenie
Nie zauważyłam, żeby jeden dzień kwitły kwiaty, pewnie właśnie dlatego, że tak ich sporo
MirellaB 15:34, 30 cze 2015

Warmia napisał(a)
Mirellko powiem Ci, że zazdroszczę ( ale tak pozytywnie) Ci tej pięknej żółtej róży. Cudnie kwitnie i jest widoczna z drogi. Kiedyś spowoduję wypadek gapiąc się na nią. Moje kiepsko kwitną, a po tych deszczach są takie biedne. Ta od Ciebie jest coraz piękniejsza. Czekam aż się całkiem rozwinie.

Ta żółta róża już przekwita i jest coraz mniej kwiatów, ale piękna była
Inne moje róże też są super - tyle kolorów, zapachu
A taka co Tobie kupiłam, to u mnie miała jeden kwiat i teraz już nic, może jeszcze coś wypuści