Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Jurajski Ogród 20:29, 14 lut 2015

Do góry
A w ten piekny sloneczny dzień jakieś fotki będą?
Ogród w skali mikro cz.II 20:28, 14 lut 2015

Do góry
Elus Ty nie jestes cieploluba, Ty jesteś karaiboluba
Mała Eleczka 20:25, 14 lut 2015

Do góry
Aga ja jestem mega happy z powodu tej pięknej pogody. Hirtensje może za tydzień potne. Dzisiaj pod nóż poszły wszytskie duze trawy. Zastanwiam się czy buchanani w tym roku ciać??
Ogród na glinie 20:23, 14 lut 2015

Do góry
To ja przybiegne jutro na fotki. Cudowną mieliśmy dzisiaj pogodę, a za tydzień nawet +10
Makowo na Kociewiu 20:22, 14 lut 2015

Do góry
Uwielbiam szron w ogrodzie.
Mam nadzieję, że przez caly dzień taka piękna sloneczna pogoda była?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:18, 14 lut 2015

Do góry
Kasiek napisał(a)

W normalnym, cywilizowanym kraju, nie ma prawa byc w sprzedazy produktu dla dziecka bez atestow i skladu...Za atesty itp wielkie koncerny placa miliony, za to co kupilas...ktos zbiera miliony do prywatnej kieszeni. Tego nie ma prawa byc w sprzedazy- matki zawijaja swoje malenstwa w bombe chemiczna. To lewa produkcja.

Wiem ze nie boisz sie chemii w ogrodzie, ale jakos nie moge sobie Ciebie wyobrazic siedzacej na grzadce i wybierajacej z ziemi -jak Kopciuszek- farfocle pampersowe
Decyzja nalezy do Ciebie, ale bardzo chetnie zobacze fotki fruwajacych farfocli w Twoim ogrodzie...to tu, to tam, to tu, to tu...

Kasiu zwykle ziemia z doniczek Dla roslin jednorocznych jest u mnie przez kilka sezonów, dosupuję tylko swiezej. Natomiast ta ktorą wrzucam do kompostownika do tej pory nie miała hydrozelu. Na razie mam go w kwiatach na parapecie. A farfocle z pampersów nie będą latały bo wybrałam tylko żel Zatem te ziemię wyrzyce do kubła tak jak miliony matek wyrzucają pampersy...

A pieluchy z B nigdzie, ale to nigdzie nie ma ich skladu... To zastanawiajace...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:14, 14 lut 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)
Marzenko. Ja już o tym wszystkim pisałem i tu zgodzę się z Kasią, że pieluchy dla niemowląt nie stanowią dla nas żadnej wartości ogrodniczej. W tego typu rzeczach stosuje się inne polimery niż te, z których stworzony jest ogrodniczy hydrożel. Granulki stosowane w pampersach mają za zadanie pochłonąć wilgoć i ją zatrzymać w środku. Nie mają one zdolności oddania z powrotem wilgoci glebie. Inaczej zachowuje się hydrożel. Pochłania nadmiar wody i jest zdolny oddać ją materii o niższej wilgotności. Jest to tzw podsiąkanie kapilarne. Mała paczka hydrożelu kosztuje raptem 4 zł i na jej widok żaden z e-Mów nie starci przytomności.

Waldku wielkie dzieki ale 1 pampers kosztuje zalediwe 0,45 gr w biedrze...
Żartuję, chcę zastosować srodek, ktory nie zaszkodzi mojemu ogrodowi. Na razie dałam hydrożel do kwiatkow na parapet kuchenny, pewnie za 1-2 tygodnie wyrzucę je do kubła

Zakupię hydrozel i sprawdze jak jest wydajny. Mam też hydroboxy...sprzed dwóch lat
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:11, 14 lut 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)

Marzenko, pi razy co ile się sadzi graby na żywopłot ?

Jesli sadzisz w jednym rzędzie to co 25-30 cm, nie rzadziej
Lawendowy zawrót głowy 19:58, 14 lut 2015

Do góry
Jeszcze troszkę i skończą się mrozy wiosna przeciez nadejdzie
A -6 to nie jest żle, u mnie w kwietniu i maju bywało -8-10... Teraz niech mrozi, potem ma byc w okolicach zera!!,
Miejsko & sielsko 19:53, 14 lut 2015

Do góry
Eee tam roztopi sie
Norweski ogródek... 19:52, 14 lut 2015

Do góry
A gdzie chcesz wracać ?. Do Polski czy Norwegii ?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:46, 14 lut 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Skąd wiadomo że stipa przeżyła-u mnie widac tylko suche źdźbła. Czy Twoja już pokazała świeże łodyżki? Wybacz moje pytania ale tak mało jeszcze wiem. Jestem u Ciebie codziennie choć zwykle milczę żeby nie przeszkadzać
.
Pozdrawiam

Moja stipa od korzeni , w środku kępy jest zielona tak jak w sezonie. Identyczni ewygląda w gruncie. Wiosna nalezy suche końce przyciąć a całkiem wymarzłe żdźbła wyczesac lub powyrywać. Ja ciągnę za te suche od podstawy źdźbła i wyłaża. Tak jakbym włosy komuś z głowy wyrywała
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:41, 14 lut 2015

Do góry
Anias napisał(a)

u mnie dokladnie tak samo, mam jedna i raz mi tylko zakwitla ale chyba nigdy tak szybko pąków na liscie nie miala! Juz widac ze przymarzly...
Ah nie wiem czy witalam sie u Ciebie ale wiernie podgladam i podziwiam

Aniu chyba jeszcze u mnie nie byłas Witaj
Masz piekna hoertensję w avatarku.
Moze nam hortensje nie przemarzną, po prostu zmaiast okrywac zimą bedę latała z agrowłóknina i matami z trawy teraz.... Bo własnie ogrodowe wiosna najczęściej przemarazają...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:40, 14 lut 2015

Do góry
Dla Ewki Agentki 004
historia rabaty trzmielinkowej
https://www.ogrodowisko.pl/watek/3507-madzenie-ogrodnika-kiedys-tu?page=1839#post_6

A kto nie czytał o hydrożelu z pamperów u Małej MI to polecam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/2438-ogrodnik-mimo-woli-cd?page=3194
Odcienie zieleni 19:37, 14 lut 2015

Do góry
Witaj
Dosadź trawy do bukszpanów. Widziałaś kule z carex beatles u Malkul albo u Magdy70 kule z carexami? Żurawki zimą brzydna a trawy ają to do siebie, ze przez cały rok są piękne. To chyba Twoja najwazniejsza rabata przed wjeściem do domu?

Polecam carex beatles, carex montana, carex frosted curls lub amazon mist. Albo zimozielone carex morrowi variegata lub ice dance.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:30, 14 lut 2015

Do góry
Graby przed cięciem

i po cięciu

Jeszcze tylko cięcie bukszpanów aby wyrównać wielkośc kul... ale to za minimum miesiąc
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:25, 14 lut 2015

Do góry
Kasiek napisał(a)

Polietylen i polipropylen nie ulegaja biodegradacji.

Producenci pomijaja jeden problem, a mianowicie zawierajace syntetyczny superabsorbent, ktory byl rowniez wykorzystywany w tamponach- wycofanych ze sprzedazy w 1975 roku, ze wzgledu na czeste przypadki SST ( Syndrom szoku toksycznego).
W pieluchach mamy do czynienia z sulfatacja badz sulfitacja,ktorej produktem ubocznym sa dioksyny....

Czyli nie stosować? A zwykły hydrożel? Bo jak ja sie dzisiaj z 5 pampersów nawyciągłam tego badziewia to chętnie kupię gotowy proszek. Na którym pewnie bedzie napisany skłąd chemiczny...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:08, 14 lut 2015

Do góry
Efffa napisał(a)

Marzenko historię Twojego ogrodu znam od początku, jesienią była to moja lektura.I dlatego z wrażenia nie umiałam nic napisać! Aż do dziś! Z tymi trawkami to się uśmiałam!

To tym bardziej mi miło i wpadnę do Ciebie z rewizytą, tylko wkleję zdjecie z cięcia grabów, coś mi aparat nie łaczy się z kompuetrem..
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:05, 14 lut 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

Marzenko a myślisz, że ja się z Adama nie uśmiałem. Nie doczytałem do końca i sądziłem, że przy obiedzie krzykną ,,NARESZCIE!" jak Cię z tymi pampersami w dłoniach zobaczył.

Przeraził się gdy je zobaczył NIe wiedział czy dla mnie czy dla córki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:03, 14 lut 2015

Do góry
Kasiek napisał(a)

Nie moge otworzyc linka, mam wirusa, dlatego pytam.
Pieluchy sa bielone chlorem czy tlenem? Jest to napisane na opakowaniu?

Kasiu nie wiem, zaraz sprawdzę. Mała mi rozkminiła z Kazkiem skład i stwierdzili , że w pampersach jest identyczna substancja jak w hudrożelu ogrodzniczym.
Nalezy pampersa namoczyć wodą aż proszek nabierze wody. Po kilku - kilkunastu minutach bardzo łatwo po przecięciu pampersa wybiera się jego wnętrze. Są to kuleczki glutowate

Wyobraż sobie , ze na opakowaniu poza chwtami reklamowymi nic, absolutni nic nie jest napisane.. nawet nie ma skkłądu! jak to mozlwie? Zaraz wejdę na strone produktową.

i nic.... nigdzie nie mogę znaleźć składu tych pieluszek, jak równiez kto je produkuje dla Biedry....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies