Aga ja jestem mega happy z powodu tej pięknej pogody. Hirtensje może za tydzień potne. Dzisiaj pod nóż poszły wszytskie duze trawy. Zastanwiam się czy buchanani w tym roku ciać??
Kasiu zwykle ziemia z doniczek Dla roslin jednorocznych jest u mnie przez kilka sezonów, dosupuję tylko swiezej. Natomiast ta ktorą wrzucam do kompostownika do tej pory nie miała hydrozelu. Na razie mam go w kwiatach na parapecie. A farfocle z pampersów nie będą latały bo wybrałam tylko żel Zatem te ziemię wyrzyce do kubła tak jak miliony matek wyrzucają pampersy...
A pieluchy z B nigdzie, ale to nigdzie nie ma ich skladu... To zastanawiajace...
Waldku wielkie dzieki ale 1 pampers kosztuje zalediwe 0,45 gr w biedrze...
Żartuję, chcę zastosować srodek, ktory nie zaszkodzi mojemu ogrodowi. Na razie dałam hydrożel do kwiatkow na parapet kuchenny, pewnie za 1-2 tygodnie wyrzucę je do kubła
Zakupię hydrozel i sprawdze jak jest wydajny. Mam też hydroboxy...sprzed dwóch lat
Jeszcze troszkę i skończą się mrozy wiosna przeciez nadejdzie
A -6 to nie jest żle, u mnie w kwietniu i maju bywało -8-10... Teraz niech mrozi, potem ma byc w okolicach zera!!,
Moja stipa od korzeni , w środku kępy jest zielona tak jak w sezonie. Identyczni ewygląda w gruncie. Wiosna nalezy suche końce przyciąć a całkiem wymarzłe żdźbła wyczesac lub powyrywać. Ja ciągnę za te suche od podstawy źdźbła i wyłaża. Tak jakbym włosy komuś z głowy wyrywała
Aniu chyba jeszcze u mnie nie byłas Witaj
Masz piekna hoertensję w avatarku.
Moze nam hortensje nie przemarzną, po prostu zmaiast okrywac zimą bedę latała z agrowłóknina i matami z trawy teraz.... Bo własnie ogrodowe wiosna najczęściej przemarazają...
Witaj
Dosadź trawy do bukszpanów. Widziałaś kule z carex beatles u Malkul albo u Magdy70 kule z carexami? Żurawki zimą brzydna a trawy ają to do siebie, ze przez cały rok są piękne. To chyba Twoja najwazniejsza rabata przed wjeściem do domu?
Polecam carex beatles, carex montana, carex frosted curls lub amazon mist. Albo zimozielone carex morrowi variegata lub ice dance.
Czyli nie stosować? A zwykły hydrożel? Bo jak ja sie dzisiaj z 5 pampersów nawyciągłam tego badziewia to chętnie kupię gotowy proszek. Na którym pewnie bedzie napisany skłąd chemiczny...
Kasiu nie wiem, zaraz sprawdzę. Mała mi rozkminiła z Kazkiem skład i stwierdzili , że w pampersach jest identyczna substancja jak w hudrożelu ogrodzniczym.
Nalezy pampersa namoczyć wodą aż proszek nabierze wody. Po kilku - kilkunastu minutach bardzo łatwo po przecięciu pampersa wybiera się jego wnętrze. Są to kuleczki glutowate
Wyobraż sobie , ze na opakowaniu poza chwtami reklamowymi nic, absolutni nic nie jest napisane.. nawet nie ma skkłądu! jak to mozlwie? Zaraz wejdę na strone produktową.
i nic.... nigdzie nie mogę znaleźć składu tych pieluszek, jak równiez kto je produkuje dla Biedry....