Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:00, 14 lut 2015

Do góry
noemi napisał(a)

Marzenko a moje lucasy mają krótkie gałązki … to je też się tnie? u mnie zero cebulowych , ale pąki na grabach chyba nabrzmiałe … albo tylko takie widziałam …

MOje graby jeszcze nie nabrzmiałe. U ciebie między domami może być cieplej. Teraz idelany moment Madziu na cięcie grabów u nas. Przez następne dwa tygodnie ma być taka ładna pogoda, więc tnij nie żałuj. Ja swoje na przedpłocu nawet nie musiałam ciąć, po radykalnym goleniu pd koniec lata niemal nie przyrosły. Przycięłam im tylko końcówki aby się dalej zagęszczały.

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:54, 14 lut 2015

Do góry
bleebla napisał(a)
Melduję, że trawy i hortki ciachnęłam wczoraj
u mnie krokusów nie ma, ale są listki orlików

Ja jeszcze hortek nie tnę, jeszcze kilka weekendów mamy . Natomiast ogrodowe oszalały...całe w lisciach... na bank je zmrozi i znów nie zakwitną... Chyba bedę z workami latała gdy zapowiedzą jakies duże mrozy... Chciałabym znów kwiaty hortensji ogrodowych obejrzeć.
Orliki i ostróżki mają puszczaja u mnie liscie. Normalnie szok.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:52, 14 lut 2015

Do góry
hanna_ryszkowska napisał(a)
Witaj Marzenko,
Pierwszy raz piszę na tym forum - właśnie do Ciebie, gdyż w tym roku zamierzam poczynić zmiany w swoim ogródku, inspirując się głównie Twoim. Jest piękny. Codziennie śledzę, co się w nim dzieje. Czekam na platany i róże.
Zadziwia mnie jak wiele osób na tym forum tak jak ja przestępuje z nogi na nogę w oczekiwaniu na wiosnę.
Pozdrawiam

Przemiły wpis , dziękuję bardzo.
Haniu cały czas się biję z myślami brzozy czy platany... własciwie decyzję podjęłam juz dawno, platany oglądam w drodze do pracy .... Ale róze dadzą czau. Dzisiaj wielką stipę z doniyc przed domem rzesadziłam w nóżki róż. Oj fajnie bedzie.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:48, 14 lut 2015

Do góry
waldek727 napisał(a)

A ja głupi myślałem, że koty tak tylko z radości się w niej tarzają.

Waldek przy Tobie trzeba być czujnym jak ważka Karkonoska
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:46, 14 lut 2015

Do góry
Kasiek napisał(a)
A ja sie zastanawiam, co po sezonie doniczkowym zrobisz z ziemia zmieszana z pampersami, gdzie ja wyrzucisz. Do ogrodu? Na kompostownik?

Do kompostownika, podobno w w ciagu 3 lat się biodegraduje. Więc nic sie nie stanie jak trafi na inne rabaty.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:45, 14 lut 2015

Do góry
Efffa napisał(a)
Witaj Marzenko, od dawno cichaczem podglądam Twój ogród, jest przepiękny, widac, że uwielbiasz swój ogród, zresztą nie ma się co dziwić, hmm gdybym ja taki miała to byłoby cudnie, no ale cóż, narazie mogę marzyć. W zwiazku z tym w chwili wolnego zajrzyj do mnie i doradź!

Ogród uwielbiam, to mój sposób na stres dnia codziennego i tempo w pracy. Gdy nadchodzi wiosna czuję sie jak nowonarodzona.

Jesli bedziesz z nami na forum na pewno stworzysz piekny ogród. Obejrzyj rok w ogrodzie u Marty "Zielona" zobaczysz jak własnymi rękoma w rok mozna z forum stworzyć cudowny ogród.
Historia mojego ogrdu tez jest w moich poprzednich wątkach. W wyszukiwarkę wpisz Marzena2007 , znajdzesz moje poprzednie wątki

Ogród nieustannie się zmienia. Dzisiaj przesadziłąm 3 rozplenice Paul's Giant. Tylko ciiiiii bo inni pomyślą, że już można przesadzać trawy
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:42, 14 lut 2015

Do góry
Siakowa, Bleebla jeśli nie doczyatałyście u Małej Mi przezabawnej dyskusji o wykorzystaniu pameprsów do celów ogrodniczych to koniecznie musicie to nadrobić! Dyskusja osiągnęłam apogeum gdy zaczął się bój o zastosowanie wykorzystanych pampersów.... i roli mocznika w ekologicznej hodowli roslin

https://www.youtube.com/watch?v=sXb8rJ8Rm3I&feature=share&fb_ref=share
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:39, 14 lut 2015

Do góry
Wybaczcie... ale widać , ze sezon się zaczął ruch taki, ze nie dam rady wszystkim odpowiedzieć zatem:

Macham i dziekuje za wizytę: Joanna, Magda70, Makkaksia, Ana Art, Gusiarz, Mira, Juzia, Ciocia Gosia, Agunia, Ewkakonewka, Anusia, MAD, Bogdzia, Kasik, Juzia, Ewik, Jazzy, Agnieszka z Jurajskiego, Angnieszka B, Ania Monteverde, Iwonka potocznie zwana przeze mnie Lwem , Olaw , Zaczarowana, Sebek, Ola Leon, Nawigatorka, Kondzio, Aika

Jesli o kimś zapozmniałam, to wybaczcie ale starość nie radość
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:34, 14 lut 2015

Do góry
Kanutka napisał(a)
Witam serdecznie.
Odważyłam się w końcu ujawnić, od dawna podczytuję Cie po cichu, i w końcu przyszła pora coś napisać. Bardzo, bardzo, ale to bardzo podoba mi sie Twój ogród.
Widać dużo pracy włożonej w niego, eh kiedy ja będę miała taki piękny kawałek

Mam małe pytanko do Ciebie, bo nigdzie nie mogę tego znaleźć. W zeszłym roku wsadziłam brzozy pendule i widzę,że Ty też je masz i w związku z tym moje pytanie: czy Ty je na wiosnę tniesz? Moje takie rzadkie na razie są,a chciałabym żeby się korona jej zagęściła

Pozdrowionka i gratuluję pięknego ogrodu

Dziekuje, ze sie ujawiniłaś Witaj
Brzozy pendule cięłam zwykle latem gdy pędy robiły się długie i zasłaniały mi rabaty. Mozesz teraz je przyciąc, bo za chwilę gdy ruszy wegetacja będą puszczać soki, dlatego koniec zimy to idealny termin do przycięcia brzóz. Potem dopiero radze ciąć w lipcu.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:31, 14 lut 2015

Do góry
ewa004 napisał(a)

Marzenko pamiętasz może w jakim przedziale stron masz opisaną historię rabatki trzmielinkowej ?

Ewuś nie mam pojecia....
Dla Ciebie w kolejnych latach
2012

2013

2014
wiosna

koniec lata
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:24, 14 lut 2015

Do góry
katiaxx napisał(a)

taki dolomit się kupuje np w Obi ? Mam trawnik drugi rok i nie wiem jak zacząć sezon, mam w nim trochę koniczyny i innego badziewia ale w tamtym roku nie mogłam nic dać mocniejszego, czy w tym zaczac od dolomitu a potem coś z odchwaszczaczem ?

Dolomit kupisz w każdym centrum ogrodniczym i w marketach.
Ja sypnę Dolomitem bo mam kwaśną glebę. Z tego powodu z roku na rok coraz gorzej rośnie. Po areacji (gdy juz trawnik obeschnie) sypnę Azofką. Odchwaszczanie mozęsz zrobicw dowolnym momencie gdy chwasty juz bedą rosły.

i musze sie poskarżyć.... M uznał, ze jeszcze zima i oprotestował walcowanie trawnika....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:20, 14 lut 2015

Do góry
Kuba napisał(a)
Witam. Śledzę Twoje ogrodowe poczynania z zapartym tchem i czekam na codzienne newsy jak inni na wiadomości sportowe. Co już robisz w ogrodzie? Zakupy fajne, ale pieluch nie ogarniam, wiem z innych wątków że hydrożel, ale do czego - doniczek? O raju ile tu się dzieje. A ja muszę w pracy Pozdrawiam

Melduję, ze dzisiaj ścięłam miskanty... Jednak po przerwie obiadowej machnęłam kolejne 15 szt... zostały mi 5 szt największych! Ale to już na następną sobotę, bo mi nadgrstek odmówił posłuszeństwa. Te wielkie miskanty co mam przy murze zostawiam M pod piłę, sekatorem rok temu już ich nie mogłam przyciąć.
Przycięłam również graby, buki i już nic więcej nie robiłam
Aha trawy z donic przesadziłam do gruntu. To niewyobrażalne ale stipy i kostrzewy przeżyły zimę w donicach. Cyprysiki również!! Nawet rok temu rosliny nie dały rady.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:15, 14 lut 2015

Do góry
Rench napisał(a)
U mnie tez ciepełko,aż mi się ręcę rwą do ścinania traw,tylko mam lekko boja ,ze zima wróci

Wczoraj nasiałam na pampersach heliotrop, ale czekałam z operacją aż wszyscy wybędą z domu

Renatko mój M gdy widział w przerwie obiadowej moją minę z uśmiechem od ucha do ucha powiedział NARESZCIE! Więc ogrodniczki tak mają, czuję że się na nowo narodziłam
Utryłam się dzisiaj strasznie....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:43, 14 lut 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Melduje ze i Wielkopolsce pierwsze krokusy choć jeszcze nie otwarte. Piękne zakupy Marzenko napisz koniecznie ile zapłaciłam za te piękne ciemierniki bo na takie poluje. I chętnie zobaczę instruktarz z pieluszek - u mnie to nadal jeden z głównych punktów listy zakupów.pozdrawiam słonecznie

Waldku lepiej doceń Dolomit na trawnik zamiast Azofoski

Ja w najblizszej 5-latce nie planuję być babcią a mamą juz od 10 lat nie mam w planach być
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:42, 14 lut 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Melduje ze i Wielkopolsce pierwsze krokusy choć jeszcze nie otwarte. Piękne zakupy Marzenko napisz koniecznie ile zapłaciłam za te piękne ciemierniki bo na takie poluje. I chętnie zobaczę instruktarz z pieluszek - u mnie to nadal jeden z głównych punktów listy zakupów.pozdrawiam słonecznie

Ciemierniki były pierunsko drogie 29 zl ale takich grubasów jeszcze nicgdy nie widzialam, obsypane pąkami katowymi!

A moze być bez instruktazu bo planuję o zmroku sadzić.....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:40, 14 lut 2015

Do góry
Sebek napisał(a)
Piekna wiosna u Ciebie U mnie śnieg się topi i przebiśniegi kwitną
Biegnę się pochwalić, że matmę zdałem na 4 - to najpiękniejsza walentynka jaką w życiu dostałem

Sebuś cmoka mocno i gratuluję!!!! Ufffff mogę kciuki poluzować .
Corka ostatni egzamin ma w poniedziałek i mam nadzieje, ze cala sesja będzie do przodu !
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:38, 14 lut 2015

Do góry
nicol21 napisał(a)
No no... może pieluchy to jakaś przepowiednia
Ale na pomysł bym nie wpadła!

Dobrze wiedzieć o nawożeniu! Też poczynię

Ale tylko na cebulowe
A trawnik sypnę dzisiaj Dolomitem, trawnik juz mozesz nawozic. Gdy topnieje śnieg mozna juz nawozic
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:38, 14 lut 2015

Do góry
bleebla napisał(a)
To mogę wykorzytsać pampersy do innych celów niż ich przeznaczenie? O co chodzi, bo chyba w tyle jestem z informacjami ???

Zatem wieczorem wkleje linka od Malej Mi nt orzeznaczenia pampersów.
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:37, 14 lut 2015

Do góry
Welka napisał(a)
O matko, skoro u Ciebie już są krokusy, to u mnie za 2 tygodnie tez będą i prace ogrodowe tez za jakieś 2 tygodnie będę mogła zacząć
Ale humor mi poprawiłaś tymi kwiatkami, tymi do donic również

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 15:37, 14 lut 2015

Do góry
AlKa napisał(a)
U mnie jeszcze mrozik, ale sloneczka dziś świeci pięknie. Pieluchy wypatrzylam, też muszę kupić i do skrzynek wykorzystać, ale to jeszcze chyba za wcześnie u mnie.
A czy miedzianem to można oprysk zrobić teraz?

Jeszcze nie, temeperatura w nicy nie może byc na tak dyżuch minusach. waldek pisał, że całodobowa temperatura powinna wynisić średnio 5-6 stopńi. Ja sobie to tłumaczę w ten sposob, ze w nicy minimalne przymrozki a w dzien w okolicach 10, chyba że pąki będą w lisciastych pękać to wtedy pryskać. U mnie jeszcze lisciaste w pąkach, zaczynaja nabrzmiewac , ale pewnie jeszcze tydZien poczekam. Chociaż Miedzian dzisiaj zakupilam
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies